Uçak Bileti

İber Yarımadası’nın batı kıyısında yer alan Portekiz, muhteşem iklimi, tarihi güzellikleri ve zengin kültürel dokusuyla Avrupa’nın en özgün turizm destinasyonlarından. İspanya’nın batısında, Atlas Okyanusu kıyısında kuzeyden güneye uzanan ülke, hoş plajları, bakir koyları, tarihi yapıları ve gezilecek görülecek yerleriyle keşfedilmeyi bekliyor.

Ülke orta çağ esintili kaleleri, nefes kesen kutsal mekanları, renkli gece hayatı, olağanüstü lezzetler sunan restoran, kafe ve mekanları ile Avrupa’da en çok turist ağırlayan tatil merkezlerinden.

Portekiz uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Portekiz’e Ne Zaman Gidilir?

Portekiz’in yılın her dönemi ziyaretçi akınına uğramasının başlıca sebebi ülkenin ılıman iklimi. Sürekli açık olan hava masmavi gökyüzü ve yüzünü esirgemeyen güneşle kış aylarında bile hafif üşüten, dondurmayan bir soğukluğa sahip.

Mobil Uygulama

Ülkenin güney kıyıları ise hem sıcak hem de güneşli. Ülkenin batısı ve güneyinde yer alan kıyı şeridinde çok sayıda plaj olması, Akdeniz ve Atlas Okyanusu’nun da etkisiyle iki büyük alternatif sunması Portekiz’i öne çıkarıyor.

Yıl boyunca güneşin kendini eksik etmediği Portekiz’in en iyi dönemi yaz ayları. Hazirandan itibaren eylül ayı sonuna kadar olan dönem ülkenin en sıcak dönemi. Sıcaklık 27-30 derece arasında seyrediyor. Temmuz ve ağustos ayları ise bir hayli sıcak ve ülkenin en kalabalık dönemi bu dönem.

Fiyatların da yükseldiği bu aylar yerine eylül ya da haziran ayını tercih ederseniz çok daha uygun fiyatlı tatil yapma şansınız olabilir. Erken rezervasyon sisteminin bulunduğu Portekiz’de kış döneminde başlayan erken rezervasyon ile bir sonraki yaz dönemi için çok uygun fiyatlarla rezervasyon yapılabiliyor.

Yürüyüş yapmayı seviyor, şehirleri yürüyerek keşfetmekten hoşlanıyorsanız mayıs ve ekim ayları Portekiz’i yürüyerek dolaşmak için en güzel aylar. Bu dönemde arkeolojik bölgeler ve antik kentler de kavurucu sıcaktan kurtulmuş oluyor.

Portekiz’e ne zaman gidilir?

Benim önerime göre Portekiz’e gitmek için en iyi zaman ilkbahar ayları. Bahar aylarında çiçekler dağ eteklerinde rengarenk açıyor ve kırsal kesimlere tertemiz bir hava çöküyor. 

Bir diğer önerim ise sonbaharın ilk ayları. Bu dönemde de hava halen sıcak ama rahatsız edecek kadar değil ve yaz kalabalığı artık iyice azalmış oluyor. Ülkede deniz sonbahar aylarında hala sıcak oluyor. Resmi yüzme mevsimi haziran başından eylül ortasına kadar devam etse de bu tarihler dışında hava ne kadar güzel olursa olsun açık havuzlar ve plaj tesisleri kapanıyor. Mayonuzu alıp yaz aylarının tadını çıkarabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here