Uçak Bileti

Karadeniz kıyısında, İstanbul‘un Şile ilçesi sınırlarında yer alan Ağva, İstanbul’a yakın gezilecek yerler arasında en bilinen destinasyonlar arasında. Özellikle hafta sonları ve resmi tatil gibi günlerde ziyaretçi akınına uğrayan Ağva, İstanbul’un en güzel gezilecek yerlerinden.

Tarihi geçmişi çok zengin bir bölgede yer alan Ağva’da ilk insan izleri MÖ 7. yüzyıla kadar uzanıyor. Birbirinden hoş mağaralar, enfes sahil şeridi ve yemyeşil doğasıyla ziyaretçilerine benzersiz bir deneyim sunan Ağva’nın koyları da birbirinden güzel.

Doğa ve deniz tatili için harika bir yer olan Ağva’da hoş butik oteller de görmeye değer. Birçok aile hafta sonu tatilini bir gece 2 günlük konaklamalı seçeneklerle Ağva’da gerçekleştiriyor.

Ağva’ya gitmek için İstanbul uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Ağva nerede?

Ağva, İstanbul’un kuzeyinde, Şile ilçesi sınırlarında, Göksu ve Yeşilçay Dereleri’nin ortasında konumlanıyor. Her iki tarafında konaklama ve günübirlik tesislerin bulunduğu Göksu’nun Karadeniz’e dökülen ağzı geniş bir kumsala açılıyor.

Ağva haritası

Ağva’ya nasıl gidilir?

İstanbul kent merkezine 110 km uzaklıktaki Ağva’ya özel araçla ulaşım 2 saat sürüyor. Toplu ulaşımı kullanarak gitmek isteyenlerin yolculuğu ise 3.5 saat sürüyor.

Üsküdar’dan otobüsle Ağva’ya ulaşım: Üsküdar Marmaray çıkışının hemen solunda yer alan Ağva otobüslerini kullanarak Ağva’ya ulaşımı sağlayabilirsiniz. Haftanın 7 günü sabah 06.45’te başlayan otobüs seferleri gece 22.00’ye kadar devam ediyor.

Ağva otobüsleri Şile otobüs terminalinde 15 dakika mola verdikten sonra Ağva’ya geçiyor.

Özel araçla İstanbul’dan Ağva’ya ulaşım: Ağva’ya özel aracınızla gelmek istiyorsanız, TEM Otoyolu, E-5 ve Beykoz üzerinden olmak üzere üç farklı seçeneğiniz var. E5 veya TEM’den sürekli Şile tabelalarını ve 1. ve 2. köprü üzerinde Şile sapaklarını takip etmeniz gerekiyor. TEM üzerinden Sarıgazi-Şile yönünü izleyebilirsiniz.

İETT otobüsüyle İstanbul’dan Ağva’ya ulaşım: Üsküdar’dan Şile ve Ağva’ya İETT otobüsleri de sefer yapıyor. 139A numaralı otobüsle İETT konforuyla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Ağva’ya ulaşım: İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, Ağva’ya en yakında bulunan havalimanı. Bu havalimanından Ağva’ya ulaşım için toplu ulaşım seçeneği bulunmuyor. Taksi, araç kiralama ya da özel transfer hizmetini kullanarak havalimanından direkt Ağva’ya gidebilirsiniz.

İstanbul otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Üsküdar’a geçip, Üsküdar’dan kalkan Ağva otobüsleri de Ağva’ya ulaşım için tercih edebileceğiniz bir başka seçenek. Üsküdar’a Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan İETT ya da HAVAŞ otobüsleriyle ulaşabilirsiniz.

İstanbul’un yakın çevresindeki popüler tatil merkezlerinden Ağva, ulaşımı kolay, nefis doğal güzellikleri, huzurlu ortamı ile seyahat severlerin hafta sonu kaçabilecekleri nadide yerlerden.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here