Uçak Bileti

Doğu Karadeniz’in yeşil dokusuyla, doğayla baş başa bir atmosfer sunan şirin şehri Artvin, Karadeniz Bölgesi’nin Doğu Karadeniz Bölümü’nde, Ardahan, Erzurum, Rize ve Karadeniz’le çevrili.

Kuzeydoğusunda Gürcistan’a sınırı bulunan şehir, engebeli yeryüzü şekilleri, muhteşem yaylaları, şelaleleri, gölleri, kasabaları ve sıcakkanlı halkı ile Türkiye’de mutlaka görmeniz gereken bir destinasyon.

Artvin uçak bileti seçeneklerine göz atın.

5 bin yıllık tarihi geçmişe sahip olan Artvin, ülkemizin en bakir orman alanlarına da ev sahipliği yapıyor. Flora ve fauna bakımından zengin ormanların süslediği şehir, Türkiye’den doğup Batum’da denize dökülen Çoruh Nehri tarafından ikiye bölünüyor.

Mobil Uygulama

Artvin’in yüzde 55’i ormanlardan oluşuyor. Yer yer yüksekliği 4 bin metreye uzanan heybetli dağlarla nefes kesen manzaralara tanık olabileceğiniz Artvin, Doğu Karadeniz turlarının da vazgeçilmezi.

Artvin nerede?

Artvin, Türkiye’nin kuzeydoğusunda konumlanıyor. Karadeniz Bölgesi’nin Doğu Karadeniz Bölümü’nde bulunan şehir, kuzeyde Karadeniz, batıda Rize, güneyde Erzurum, güneydoğuda Ardahan ve kuzeydoğuda Gürcistan ile çevrili.

Artvin haritası

Artvin’e nasıl gidilir?

Artvin’e hava ve kara yoluyla ulaşım sağlanıyor.

Artvin’e kara yoluyla ulaşım: Artvin’e kara yoluyla ulaşmak için Karadeniz Sahil Yolu’nu kullanmak gerekiyor. Samsun’dan başlayan ve Hopa sınırından Batum’a bağlanan bu güzergahta Hopa ilçe merkezinden güneye dönüp Artvin Karayolu’nu takip etmek gerekiyor.

Artvin nereye ne kadar uzaklıkta?

Artvin-Erzurum: 198 km (3 saat 50 dk)
Artvin-Bursa: 1.310 km (17 saat 50 dk)
Trabzon-Artvin: 235 km (3 saat 30 dk)
Samsun-Artvin: 565 km (8 saat 15 dk)
Ankara-Artvin: 980 km (13 saat 45 dk)
Kocaeli-Artvin: 1.215 km (16 saat 10 dk)
Karaman-Artvin: 1.130 km (17 saat 40 dk)
Eskişehir-Artvin: 1.225 km (16 saat 40 dk)
İstanbul-Artvin: 1.305 km (17 saat 50 dk)
İzmir-Artvin: 1.665 (18 saat)

Artvin’e Türkiye’nin birçok şehrinden şehirlerarası otobüs firmalarının direkt seferleri var. Ancak özellikle İzmir, Ankara, Bursa ve İstanbul gibi kentlerden otobüsle Artvin’e ulaşım bir hayli yorucu bir yolculuk anlamına geliyor.

Artvin’e hava yoluyla ulaşım: Artvin’e en yakın havalimanları Batum, Trabzon, Erzurum ve Kars’ta var. Artvin’e hava yoluyla ulaşım için en çok kullanılan havalimanları Batum ve Trabzon.

Batum-Hopa olarak satılan uçak biletleri ile yurt içi seyahat ediyor gibi Batum Havalimanı’na ulaşıp yolcu servisi ile Hopa Limanı’na gelebiliyorsunuz. Hopa Havalimanı’ndan Artvin şehir merkezine düzenli dolmuş seferleri var.

Artvin otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

Trabzon Havalimanı’na ise İstanbul Havalimanı, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, Ankara EsenboğaHavalimanı, İzmir Adnan Menderes Havalimanı, Bursa Yenişehir Havalimanı, Antalya Havalimanı ve Antalya Alanya Gazipaşa Havalimanı’ndan direkt uçak seferleri bulunuyor.

Türk Hava Yolları, AnadoluJet, AtlasGlobal, SunExpress ve Onur Air’in tarifeli seferleri ile Trabzon’a ulaşabilirsiniz. Trabzon Havalimanı’ndan kalkan HAVAŞ otobüsleri ile Rize’ye kadar gelip Rize’den Artvin’e dolmuşla gelebilir ya da Trabzon Havalimanı’ndan direkt Trabzon Otogarı’na geçip oradan Artvin’e dolmuş kullanabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here