Uçak Bileti

Köklü tarihi, eşsiz kültürel mirası ve muhteşem doğal güzellikleriyle Portekiz, Güneybatı Avrupa‘nın en güzel ülkelerinden biri. Atlantik Okyanusu’nun kıyısında yer alan Portekiz’de her yıl yaklaşık 300 gün güneşli geçiyor. Hal böyle olunca da her yıl milyonlarca kişi tarafından ziyaret ediliyor.

Yalnız iklimiyle değil benzersiz kumsalları, renkli kültürü ve birbirinden güzel yerel lezzetleriyle dikkat çeken Portekiz’i görmek için pek çok neden bulunuyor. İşte Portekiz’e seyahat etmek için 10 geçerli neden…

Portekiz’e Gitmek İçin 7 Neden

1. Kültür

Avrupa’nın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Portekiz oldukça renkli bir kültüre sahip.Fenikeliler, Yunanlar, Romalılar, Cermenler ve Endülüs Emevileri’nin izlerini taşıyan ülke müziğinden mutfağına, mimarisinden sanatına kadar pek çok alanda diğer Avrupa ülkelerinden ayrılıyor.

Mobil Uygulama

2. Hava durumu

Avrupa’nın en sıcak ülkelerinden biri olan Portekiz’de Akdeniz iklimi hakim. Yazın hava sıcak bir haldeyken bahar aylarında ve kışın hava ılık seyrediyor. Bu sebeple de Avrupa’nın her mevsim sıklıkla ziyaret edilen ülkelerinden biri.

3. Ekonomiklik

Doğal güzellikleri, muhteşem tarihi yapıları ve zengin bir kültürü olmasına rağmen ülke oldukça ucuz. Ülkede en güzel yerlerinde oldukça uygun fiyatlara konaklayabileceğiniz pek çok yer mevcut. Ayrıca restoranlar ve hediyelikler de cep yakmıyor.

4. Yemek

Avrupa’nın en zengin mutfaklarından birine sahip Portekiz. Deniz ürünlerinden etli yemeklere, hamur işlerinden tatlılara kadar geniş bir menüye sahip Portekiz mutfağı. Birbirinden güzel tatları Portekiz’de oldukça ucuz fiyatlara deneyimlemek mümkün.

5. Şarap

Portekiz, dünyada şarap denilince akla ilk gelen yerlerden biri. Dünyanın en güzel kırmızı ve beyaz şarapları Portekiz’in uçsuz bucaksız şarap bağlarından çıkıyor. Bu yüzden de ülke şarap oldukça ucuz. En iyi şarapları Douro, Alentejo ve Dao Bölgeleri’nde çok makul fiyatlara tadabilirsiniz.

6 . Canlı gece hayatı

Gece hayatı, Portekiz’i ziyaret etmek için başka bir büyük neden. Ülkede oldukça canlı bir gece hayatı var. Lisbon’da Alfama Bölgesi, Porto’da Ponte Luis Köprüsü civarı gece hayatının en ünlü olduğu yerlerden.

7. Doğa

Portekiz’i ziyaret etmek için en önemli neden muhteşem doğası. Ülke dünyanın en güzel plajlarına, büyük kaya oluklarına, deniz mağaralarına, Avrupa’nın en milli parklarına sahip. Hal böyle olunca hem tatil yeri arayanlar hem de doğayı keşfetmek isteyenler için birbirinden güzel alternatifler sunuyor.

Dünyanın en turistik ülkelerinden biri olan Portekiz’i ziyaret etmek için siz de uygun fiyatlı Portekiz uçak bileti seçeneklerine göz bir atın. Lisbon ya da Porto şehirlerinden başlayarak bu eşsiz ülkeyi keşfetmeye başlayabilirsiniz.

Otobüs Bileti

3 YORUMLAR

  1. Portekiz’e seyahat etmek için o kadar çok sebep var ki, ekonomik olduğunu da şimdi öğrenmiş bulunuyorum!

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here