Uçak Bileti

Buram buram tarih kokan sokaklarında, unutulmaz bir seyahat fırsatı sunan Krakov, Polonya’nın en popüler turistik noktalarından biri. Her yıl yaklaşık 7 milyon turist tarafından ziyaret edilen bu şirin yerleşim yerinde, ortalama 800 bin kişi yaşıyor. 2000 yılında Avrupa Kültür Başkenti seçilen Krakov şehri, dünyanın en eski alışveriş merkezlerinden biri olan Sukiennice (Kumaş Pazarı) ve Rynek Meydanı gibi çok sayıda turistik noktaya da sahip. Türkiye’den direkt uçuş imkânı bulunan bu eşsiz Avrupa şehri, birbirinden etkileyici müzeleri, tarihi yapıları, güleryüzlü insanları ve zengin kültürel dokusuyla göz alıyor.

Krakov’da Gezilecek 5 Tarihi Yapı

1. Rynek Belediye Kulesi (The Town Hall Tower)

Rynek Meydanı’nda bulunan Rynek Belediye Kulesi (The Town Hall Tower), 13. yüzyıldan günümüze dek sağlam şekilde gelmeyi başarmış. Gotik mimarisi ve yapımında kullanılan taş ve tuğlalarla hoş bir uyum oluşturan bu kulenin 100 basamaklı merdivenlerinin sonunda ise etkileyici bir şehir manzarası saklı.

2. Meryem Ana Kilisesi

1224 yılında inşa edilen tarihi bir ibadethane olan Meryem Ana Kilisesi, göz alıcı mimarisinin yanı sıra acı hikâyesiyle de anılıyor. Rivayete göre bu kilisenin yapımı için düzenlenen yarışmada, iki kardeş birbirine rakip olur ancak yarışı kaybeden büyük kardeş durumu sindiremez ve kardeşini bıçaklayarak öldürür. Bu cinayet sırasında kullanılan bıçak bugün hala kilisenin karşısındaki Kapalıçarşı’da sergileniyor.

Mobil Uygulama

3. Wawel Katedrali

İlk Polonya kralının taç giydiği yer olan ve 17. yüzyıla dek 37 taç giyme törenine ev sahipliği yapan Wawel Katedrali, bugün şehrin en önemli tarihi yapılarından biri olarak gösteriliyor. İçerisinde kraliyet mezarlarının bulunduğu bir oda ve tarihi eserlerin sergilendiği bir müze de yer alan bu yapı, iç süslemesinde kullanılan eşyalar, tablolar ve mimari detaylarla da hayranlık uyandırıyor.

4. Aziz Florian Kapısı

Türk – Osmanlı saldırılarından korunmak için önlem amaçlı inşa edilen Aziz Florian Kapısı, bugün de şehre gelen konukları karşılayan ilk yapılardan biri oluyor. Son yıllarda, etrafında çok sayıda sergi düzenlenen bir sanat alanına dönüşen Aziz Florian Kapısı’nda üç tane gözetleme kulesi de bulunuyor.

5. Wawel Kulesi

1460 yılında inşa edilen Wawel Kulesi, muhteşem manzarası ile hem gezginleri hem de fotoğraf meraklılarını cezbetmeyi başarıyor. İlk kurulduğu yıllarda ateş kulesi olması planlanan Wawel Kulesi iki farklı kuleden meydana geliyor. Bu kulelerden biri, belli bir dönem cezaevi olarak da kullanılmış.

Siz de Krakov uçak bileti kampanyalarını takip ederek, bu tarihi yapıları ve şehrin eşsiz güzelliğini keşfedenler arasına katılabilirsiniz.

Otobüs Bileti

1 YORUM

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here