Uçak Bileti

Türkiye’ye yakınlığı ve benzer kültürel özellikleri sayesinde seyahat denildiğinde ilk akla gelen yerlerden biri olan Yunanistan’da, Türk nüfusunun fazlalığıyla bilinen Gümülcine (Komotini) şehri de, oldukça popüler bir seyahat rotası. 1361 yılında Osmanlı topraklarına katılan, 1913 yılında ise Bükreş Antlaşması ile Bulgaristan’a bırakılan Gümülcine, son olarak 1920 yılında imzalanan San Remo Antlaşması sonucunda Yunanistan’a bağlanmış. Türkiye ve Yunanistan sınırının 98 kilometre batısında yer alan bu eski Osmanlı kasabası, günümüzde yaklaşık 70 bin kişinin yaşadığı şirin bir yerleşim yerine dönüşmüş. İstanbul’dan araba yolculuğu ile 5 ya da 5 buçuk saatte ulaşılan bu Avrupa şehri, sakin ve huzur dolu bir haftasonu için oldukça ideal bir adres.

Gümülcine’de Görebileceğiniz 5 Yer

1. Türk Çarşısı

Gümülcine’de yerel halk ile sohbet etme şansı bulacağınız sıcak ve samimi bir ortam olan Türk Çarşısı’nda tanıdık lezzetler ve kültürel izlerle karşılaşabilirsiniz. Bu renkli çarşıya uğradığınızda, Tarihi Çukur Kahve’de sıcak bir kahve yudumlamayı ihmal etmeyin.

2. Tarihi Saat Kulesi

Abdülhamit’in fermanı ile inşa edilen Tarihi Saat Kulesi, günümüzde şehrin sembol yapılarından biri haline dönüşmüş. 1885 yılında yapılan bu tarihi saat, şehir merkezinde hoş bir görüntü oluşturuyor.

Mobil Uygulama

3. Gazi Evrenos Bey İmareti

Osmanlı Devleti’nin kuruluş döneminden görev alan bir kumandan olan Gazi Evrenos Bey’in ismini taşıyan Gazi Evrenos Bey İmareti, Osmanlı Türk mimarisinin ilk örneklerinden. 1365-1385 yılları arasında yapıldığı tahmin edilen bu kompleks içerisinde cami, mektep, hamam gibi bölümler de bulunuyormuş.

4. Eski Cami

Gazi Evrenos Bey İmareti’nin yakınlarında yer alan Eski Cami, ilk dönem Osmanlı mimarisine uygun olarak tasarlanmış. 1608 yılında inşa edilen ve iç süslemeleri, 1912 yılında yaşanan Balkan Savaşı sırasında hasar gören cami, Kütahya’dan getirilen seramiklerle restore edilerek, bugünkü görünümüne kavuşturulmuş.

5. Kılıç Anıtı

Savaşlarda hayatını kaybeden Yunan askerleri anısına yaptırılan Kılıç Anıtı, 1967 yılında dikilmiş. Ortasında metalden yapılan bir kılıç şekli bulunan bu devasa anıtın tamamı mermerden oluşuyor. Ulusal yıldönümleri, milli bayramlar ve dini kutlamalar için toplanma ve tören yeri olarak kullanılan anıt çevresi, şehre gelen turistlerin de ziyaret noktalarından.

Avrupa Birliği üyesi olan Yunanistan, ülkeyi ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşlarından Schengen vizesi talep ediyor. Bu nedenle yola çıkmadan önce Yunanistan Konsolosluğu’na uğrayıp, vize işlemlerinizi tamamlamayı unutmayın. Siz de, Yunanistan uçak bileti kampanyalarını takip ederek, bu huzur dolu şehrin sokaklarını keşfedebilirsiniz.

Otobüs Bileti

1 YORUM

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here