Uçak Bileti

UNESCO Dünya Mirası Listesinde bulunan tarihi eserleri, muhteşem mimarisi, Akdeniz mutfağından gelen leziz yemekleri, cıvıl cıvıl eğlence hayatı, masmavi sulara sahip kumsalları ve nefes kesen güzellikteki doğasıyla ünlenen Portekiz, Atlantik Okyanusu kıyısında yer alıyor. Lizbon, Sintra, Porto gibi birbirinden etkileyici şehirleriyle turistleri kendine hayran bırakan bu ülkeye gittiğinizde; başkent Lizbon’daki tarihi tramvaylarına binip, Portekiz’in Orta Çağ esintileri taşıyan sokaklarını ve yapılarını görmeyi unutmayın. Fenikeliler, Yunanlar, Romalılar, Cermenler ve Endülüs Emevileri derken pek çok farklı medeniyetten izler taşıyan bu ülkenin zengin kültürünü tanımak isteyenler ise Portekiz müzelerini mutlaka ziyaret etmeli. İşte bu etkileyici Avrupa ülkesinde görmeniz gereken müzelerden bazıları.

Portekiz’de Görmeniz Gereken 4 Müze

1. Pena Sarayı, Sintra

Ülkenin en turistik şehirlerinden biri olan Sintra’da yer alan Pena Sarayı, rengarenk ve ihtişamlı görüntüsüyle masal sayfalarından fırlamış hissi uyandırıyor. 19. yüzyılda Kral II Ferdinand tarafından inşa ettirilen ve günümüzde çeşitli sanat eserlerinin ve objelerin sergilendiği bir müze olarak kullanılan Pena Sarayı, Sintra Dağları’ndaki bir tepenin üzerinde bulunuyor.

2. Serralves Vakfı Çağdaş Sanatlar Müzesi, Porto

Mobil Uygulama

Porto şehrinden bulunan Seealves Vakfı Çağdaş Sanatlar Müzesi (Casa de Serralves-Museu de Arte Contemporânea), Mimar Siza Vieira tarafından tasarlanan bir binada yer alıyor. Etrafı yaklaşık üç buçuk hektar genişliğindeki Serralves Parkı’yla çevrili olan bu müzede, farklı sanatçılara ait çağdaş sanat eserleri sergileniyor.

3. Casa Museu Abel Salazar, Lizbon

Bilimadamı, ressam ve heykeltıraş Abel de Lima Salazar’ın otuz yıl boyunca yaşadığı ev, günümüzde müzeye dönüştürülerek ziyarete açıldı. 1898 yılından beri Abel Salazar Derneği tarafından işletilen Casa Museu Abel Salazar, Salazar’ın kişisel eşyaları, mobilyaları, bilimsel çalışmaları ve sanat eserleri de yer alıyor. Bu müze aynı zamanda çeşitli geçici sergilere ve kültür-sanat etkinliklerine de ev sahipliği yapıyor.

4. Museu Calouste Gulbenkian, Lizbon

Antik sanat eserlerine meraklı olan gezginlerin ve turistlerin gözde ziyaret adreslerinden biri olan Museu Calouste Gulbenkian (Calouste Gulbenkian Müzesi), Lizbon şehri sınırlarında bulunuyor. İşadamı Calouste Gulbenkian’ın mirası olan ve 1969 yılının Ekim ayında kapılarını açan müze, Calouste Gulbenkian Vakfı tarafından işletiliyor.

Eğlence yaşamı, kültür-sanat mekanları, tarihi dokusu ve eşsiz plajları sayesinde renkli günler yaşamanızı sağlayan bu ülke, özellikle bahar ve yaz aylarında oldukça hareketli bir görünüme kavuşuyor. Avrupa’nın ve dünyanın en turistik yerlerinden olan bu ülkeyi görmek isteyenler, Portekiz uçak bileti kampanyalarına göz atarak, hem ucuz hem de keyifli bir seyahat fırsatı yakalayabilir.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here