Uçak Bileti

Güneyde Sırbistan ve Hırvatistan, batıda Avusturya ve Slovenya, doğuda Romanya ve Ukrayna, kuzeyde ise Slovakya ile komşu olan Macaristan, Avrupa’nın ve dünyanın en çok ziyaret edilen ülkelerinden biri. Denize kıyısı olmamasına rağmen tarihi dokusu ve kültürel zenginlikleriyle görenleri kendine hayran bırakan bu ülke, enfes manzaralara sahip doğal güzellikleriyle de biliniyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren yapıları, ülke tarihi ve kültürüne dair ilginç bilgiler ve eserlerin sergilendiği müzeleriyle turistlerin ilgi odağı olan Macaristan, Avrupa Birliği üyesi olduğu için bu ülkeye gitmeden önce Schengen vizenizi almayı unutmayın.

Macaristan’da Görmeniz Gereken 4 Yer

1. Kahramanlar Meydanı

Kahramanlar Meydanı (Heroes’ Square), ülkenin başkentliğini üstlenen Budapeşte’nin ana meydanlarından biri. Tarih boyunca pek çok önemli olaya ev sahipliği yapan bu meydanda; Macar heykeltraş Zala György’nin yaptığı heykellerle süslenen Milenyum Anıtı da yer alıyor. UNESCO Dünya Mirası Koruma Listesi’nde bulunan ve Budapeşte’nin simgesi haline gelen Kahramanlar Meydanı ülkenin en çok ziyaret edilen yerleri arasında.

2. Széchenyi Kaplıcaları

Mobil Uygulama

Széchenyi Kaplıcaları, hem Macaristan’ın hem de Avrupa’nın en büyük termal kaynağı olarak biliniyor. 1913 yılında inşa edilen Széchenyi Kaplıcaları, iki farklı termal kaynaktan besleniyor. Üç tanesi açık hava kaplıcası olmak üzere toplam 15 havuzun yer aldığı Széchenyi’deki şifalı suların ortopedik ve travmatolojik rahatsızlıklara iyi geldiği söyleniyor. Termal sularda dinlenip şifa bulmak isteyenler bu kaplıcalara mutlaka uğramalı.

3. Balaton Gölü

Göz alıcı manzarasıyla öne çıkan Balaton Gölü, Orta Avrupa’nın en büyük gölü unvanına sahip. Macar Denizi (The Hungarian Sea) olarak da bilinen Balaton Gölü, denize kıyısı olmayan Macaristan’ın denize olan hasretini biraz da olsa dindiriyor. Çevresinde çok sayıda pansiyon ve otel de bulunan Balaton Gölü, yaz ve bahar aylarında oldukça kalabalık ve hareketli bir atmosfere bürünüyor.

4. Estergon Kalesi

Tuna Nehri kıyısında bulunan Estergon Kalesi (Esztergomi Várszínház), Budapeşte’ye yaklaşık 60 kilometre uzaklıktaki Estergon (Esztergom) şehrinde yer alıyor. Uzun yıllar Osmanlı hakimiyetinde kalan bu tarihi kalenin geçmişi 10. yüzyıla dek uzanıyor. Ülke tarihinde oldukça önemli bir yere sahip olan Estergon Kalesi, büyüleyici Tuna Nehri manzarasıyla da turistlerin ilgi odağı oluyor.

Gezilip görülecek tarihi ve kültürel yerlerinin yanı sıra Tuna Nehri’yle de adını duyuran bu ülkeye gittiğinizde, nehir üzerinde yapılan tekne turlarına katılıp, enfes manzaranın tadını çıkarmayı da ihmal etmeyin. Eğer siz de bu etkileyici Avrupa ülkesini ve birbirinden harika turistik yerlerini görme hayali kuruyorsanız, Macaristan uçak bileti kampanyalarına göz atarak bu hayalinizi gerçeğe dönüştürebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here