Uçak Bileti

Kuzeyde Meksika, doğuda Karayip Denizi, batı ve güney bölümünde ise Meksika’yla komşu olan Belize, Orta Amerika coğrafyasının en küçük ikinci ülkesi konumunda. Kuzey Amerika’nın popüler turizm destinasyonları arasında bulunan ülke, göz kamaştıran güzellikteki doğası, turkuaz renkli sulara sahip sahilleri ve Mayalara dek uzanan köklü tarihiyle biliniyor. Zengin bir sualtı yaşamına ve etkileyici mercan resiflerine sahip adalarıyla dalış meraklılarının da gözdesi olan bu ülkeyi ziyaret etmek için en uygun zaman aralık ve nisan ayları arasındaki dönem. İşte Belize’de görülmesi gereken eşsiz yerlerden bazıları.

Belize’de Görmeniz Gereken 4 Yer

1. Belize Barrier Reef

Kuzey Yarımküre’deki en büyük resif sistemi olan Belize Barrier Reef, yaklaşık 124 metre derinliğe sahip bir doğa harikası. 300 metre çapındaki bu resif sistemi, 1996 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor. Beş yüzü aşkın balık türü ve 100’e yakın mercan çeşidine ev sahipliği yapan resif, berrak suları ve büyüleyici sualtı manzaralarıyla profesyonel ve amatör dalış tutkunlarının vazgeçilmez adreslerinden biri.

2. Altun Ha

Arkeoloji tutkunlarını kendine hayran bırakan Antik Maya tapınaklarıyla dünyanın dört bir yanından ziyaretçi çeken Altun Ha, oldukça etkileyici bir Maya şehri. Milattan Sonra 250 ve 900 yılları arasında bu coğrafyada yaşayan Maya halkının inşa ettiği Altun Ha, ülkenin en büyük yerleşim yeri olan Belize City’ye yaklaşık 31 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Arkeolojik kazılara 1950’li yıllarda başlanan ve yılın her günü ziyarete açık olan bu tarihi mekanı 08.00-17.00 saatleri arasında gezebilirsiniz.

Mobil Uygulama

3. Guanacaste National Park

Ülkenin başkenti olan Belmopan‘da bulunan Guanacaste National Park (Guanacaste Ulusal Parkı), yemyeşil ağaçlarla çevrili doğası, kuş gözlem alanları ve yürüyüş parkurlarıyla ülkeye gelen turistlerin ilgi odağı. Kalabalık şehirlerin karmaşasından ve stresinden bunalanlar için keyifli bir kaçamak noktası olan bu parka yarım gününüzü ayırarak oldukça hoş zamanlar geçirebilirsiniz.

4. Hol Chan Marine Reserve

Hol Chan Marine Reserve, ülkeye gelen turistlerin en sık ziyaret ettiği yerlerden biri olan San Pedro Adası’nda yer alıyor. Şnorkel ve tüplü dalış için elverişli olan yapısıyla öne çıkan bu deniz rezervinde çok sayıda köpekbalığı ve balık çeşidi yaşıyor. Daha çok profesyonel dalışçıların tercih ettiği bir rezerv olan Hol Chan Marine Reserve, eşsiz görüntüler oluşturan manzaralarıyla nefes kesen bir güzelliğe sahip.

Eğer siz de bu büyüleyici ve zengin coğrafyayı keşfetmek ve unutulmaz anılarla dolu bir seyahat yapmak istiyorsanız, Belize uçak bileti fırsatlarına göz atmayı unutmayın.

NOT: Belize vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here