Uçak Bileti

Bulgaristan’ın en büyük ikinci büyük şehri olan Plovdiv, 350 bine yakın nüfusu ile ülkenin ekonomi, ulaşım, kültür ve eğitim merkezleri konumunda. 2019 yılında Avrupa Kültür Başkenti olmaya hak kazanan bu şehirde, gezilip görülecek pek çok etkileyici yer bulunuyor. Balkan gezilerinin uğrak adreslerinden olan bu şirin yerleşim yeri, tarih boyunca Osmanlı Devleti’nin en önem verdiği şehirlerden biri olmasıyla da biliniyor. Zengin demir yataklarına da ev sahipliği yapan Plovdiv, İstanbul’u andıran tepeleri, renkli binaları, hareketli caddeleri ve sıcakkanlı insanlarıyla kendine hayran bırakıyor.

Plovdiv’de Görülmesi Gereken 5 Yer

1. Eski Şehir Bölgesi (Old Town)

Bozulmamış tarihi dokusu sayesinde zamanda geriye gitmiş izlenimi uyandıran etkileyici bir yer olan Eski Şehir Bölgesi (Old City), şehrin en kalabalık ve hareketli noktalarından biri. Arnavut kaldırımlı sokakları yürüyüşle arası iyi olmayanlar için biraz yorucu olsa da, ahşap tavanlı ve oyma sanatının en güzel örneklerini saklayan eski evler bu yorgunluğa değiyor.

2. Nebet Tepe

Mobil Uygulama

Old Town Bölgesi’nin yukarı kısmında bulunan Nebet Tepe, şehri kuşbakışı gören büyüleyici manzarası ile romantik aşıklar ve fotoğraf meraklısı gezginler için kaçırılmaması gereken bir adres. Şehirde yapılan arkeolojik kalıntılar sonucunda ortaya çıkarılan ve şehrin yedi tepesinden biri olan Nebet Tepe, Plovdiv’e gelen turistlerin gözdesi.

3. Antik Roma Tiyatrosu

Şehrin tam ortasında yer alan Antik Roma Tiyatrosu, günümüzde tiyatro ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Büyüleyici atmosferi ile görenleri etkisi altına alan bu tarihi tiyatro, ülkedeki Roma kalıntıları arasında en çok dikkat çeken yerlerden biri.

4. Cuma Camii (Dzhumaya Mosque)

Balkanlardaki en büyük cami olarak bilinen Cuma Camii (Dzhumaya Mosque) 1425 yılında Murat Hüdavendigâr tarafından inşa ettirilmiş. Daha sonra yaşanan bir deprem sonucunda hasar gören bu tarihi ibadethane, I. Abdülhamid tarafından yeniden yaptırılmış. Roma Stadyumunun yanında bulunan bu camiye gitmişken alt bölümünde yer alan kafede sıcak birşeyler içmeyi ihmal etmeyin.

5. Kapana (The Trap)

Eski Şehir Bölgesi yakınlarında yer alan Kapana (The Trap), bütün gün gezip yorulan gezginler için renkli bir soluklanma noktası oluyor. Butik kafeleri, restoranları ve duvarları süsleyen grafitileri ile hoş bir atmosfere sahip olan bu bölgede günün yorgunluğunu atabilirsiniz.

Siz de, Plovdiv uçak bileti kampanyalarını takip ederek, bu şirin ve tarihi şehri keşfedip, unutulmaz hatıralarla dolu bir seyahat deneyimi yaşayabilirsiniz.

NOT: Bulgaristan vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here