Uçak Bileti

Bulgaristan kayak merkezleri, son yıllarda Avrupa’da en popüler kış sporları merkezleri arasında yer almaya başladı. Binlerce metre uzunluğundaki kayak pistleri, üzeri karlarla örtülü ormanlık alanlar, muhteşem manzaralar izleyebileceğiniz telesiyejleri ve dağ havası eşliğinde soluksuz bir uyku vaat eden otelleriyle Bulgaristan kayak merkezleri aynı zamanda birçok Avrupa ülkesine göre çok daha ekonomik olmasıyla da tercih ediliyor.

Dünyanın dört bir yanından gelen amatör ve profesyonel sporcuları da ağırlayan sezon boyunca pek çok festival, organizasyon ve partiye ev sahipliği yapan Bulgaristan’da öne çıkan kayak merkezlerindeki fiyatlar Türkiye ile karşılaştırıldığında da çok daha uygun. Özel aracınızla kara yoluyla da ulaşabileceğiniz Bulgaristan’daki en iyi kayak merkezlerini bir araya getirdim.

Bulgaristan’daki En İyi Kayak Merkezleri

ⓘ En ucuz Bulgaristan uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş daha fazla turna.com sayfalarında.

1. Vitoşa

Vitoşa

Vitoşa Kayak Merkezi, Bulgaristan’ın başkenti Sofya’ya yaklaşık 10 km uzaklıkta yer alıyor. Ulaşım konusunda ülkedeki diğer kayak merkezlerine göre çok daha avantajlı bir konumda yer alan Vitoşa, deniz seviyesinden 800 metre yükseklikte. Sofya’nın en yüksek kayak merkezi olan Vitoşa, bir buçuk metreyi bulan kar kalınlığı ve 120 gün süren kayak sezonuyla tecrübeli kayakçıların gözdesi.

Mobil Uygulama

Kayak merkezi olmasının yanı sıra koruma altındaki bir milli parkın içerisinde de yer alan Vitoşa, kışın karlarla kaplıyken yaz döneminde ise yemyeşil bir vahaya dönüşüyor. Sofya’ya yakın konumu nedeniyle Vitoşa’da konaklama alternatifleri kısıtlı.

2. Borovets

Borovets

Borovets Kayak Merkezi, çevresini saran çam ağaçları sayesinde muazzam bir görünüme sahip. Borovets, aralık ayından nisan ayına kadar karlarla kaplı. Eğlenceyi ve kış sporlarını bir arada bulabileceğiniz bu kayak merkezi, birbirinden lüks otel, restoran ve eğlence mekanlarına da sahip. Deniz seviyesinden bin 390 metre yüksekte yer alan Borovets’te gece kayağı yapmayı ihmal etmeyin.

3. Bansko

Bansko Kayak Merkezi

Bansko Kayak Merkezi, 2016 Dünya Kayak Ödülleri’nden En İyi Kayak Merkezi ödülünü alan, son dönemde Bulgaristan’da kış sporları denildiğinde birçok kişinin ilk aklına gelen büyüleyici bir yer. Türkiye’den de çok sayıda tur firmasının sezonda kayak turları düzenlediği Bansko, Pirin Dağı’nın eteklerine kurulu.

Huzuru ve eğlenceyi aynı anda bulabileceğiniz bu etkileyici merkez, Doğu Avrupa’da kayak sporu yapmak isteyen turistlerin ilk tercihlerinden. Bansko Kayak Merkezi içerisinde Tomba, Balkaniada, Chalin Valog, Plato Yug ve Stara Pista gibifarklı zorluk derecelerinde pistler bulunuyor. Pistlerin toplam uzunluğu ise 75 km’yi aşıyor.İsmini içinde bulunduğu Bansko kasabasından alan Bansko Kayak Merkezi, her geçen gün daha popüler hale geliyor.

4. Pamporovo

Pamporovo Kayak Merkezi

Pamporovo Kayak Merkezi, Güneydoğu Avrupa’nın en popüler kayak merkezleri arasında gösterilen bir kış sporları merkezi. Pamporovo, Rodop Dağları’nın güzelliğine tanık olabileceğiniz muazzam manzaralara ev sahipliği yapıyor. Kış döneminde 120 gün boyunca güneş alan Pamporovo, ülkenin en güneşli kayak merkezi unvanına da sahip.

Rodop Dağlarının tam ortasında yer alması nedeniyle korunaklı bir yapıda olan ve rüzgarsız olması nedeniyle tercih edilen Pamporovo’da pistlerin toplam uzunluğu 37 km’ye ulaşıyor. Yolu Smolyan eyaletine düşenler bu kayak merkezine uğrayıp bembeyaz karların ve eğlencenin tadını çıkarmalı.

5. Chepelare

Chepelare Kayak Merkezi

Chepelare Kayak Merkezi, ülkenin az bilinen kayak merkezlerinden biri ama az bilinmesi buranın güzelliğini ve kalitesini gölgelemesin. Mechi Chal zirvesinin eteklerinde yer alan bu merkezde, amatör ve profesyonel kayakçıların kullanımına uygun olan 20 kilometrelik bir parkurun yanı sıra snowboard parkı ve çocuk kayak merkezi de var.

Bulgaristan kayak merkezleri, kayak yapmayı sevenler, yakın, ekonomik ve alternatif kayak merkezleri arayışında olanlar için Türkiye’ye en yakın konumdaki en iyi alternatiflerden.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here