Uçak Bileti

Bulgaristan da fiziksel çıkartmalı vinyetten dijital vinyete geçen ülkelerden bir tanesi. Artık Bulgaristan yollarında seyahat edebilmek için satın almanız gereken BGToll vinyeti fiziksel olarak değil, dijital olarak edinebiliyorsunuz ve kullanabiliyorsunuz. Peki bu vinyet nasıl işler, fiyatı nedir, nerelerden alınır? Gelin bunları hep birlikte, detaylarıyla öğrenelim.

Bulgaristan bayrağı

Dijital Bulgaristan Vinyeti Alma Yolları

Vinyet alabilmek için birçok seçeneğiniz var. Hem dijital hem de fiziksel yöntemleri tercih edebilirsiniz. Bu farklı yöntemlerin her birini detaylı olarak inceleyeceğiz.

Dijital Satın Alma

  • Resmi BGToll uygulaması

BGToll’un resmi mobil uygulaması, şoförlere elektronik vinyet alma imkânı sunuyor. Bulgaristan’ın resmi Yol Altyapısı Ajansı tarafından sunulan uygulamayı mobil cihazınıza indirip kendinize uygun elektronik vinyeti satın alarak taşıtınıza işletebilirsiniz. Uygulama hem Google Play Store hem de App Store’da mevcut.

  • BGToll internet sitesi

Eğer telefonunuza uygulama indirmek istemiyorsanız veya bilgisayar kullanıyorsanız BGToll’un resmî internet sitesinden de vinyetinizi almanız mümkün. Site, Türkçe dahil olmak üzere birçok dil için gereken desteği sunuyor. Girdikten sonra kendi taşıtınıza uygun vinyeti seçerek işleminizi kolaylıkla tamamlayabilirsiniz.

Mobil Uygulama
  • Vignettebulgaria

İnternetten dijital Bulgaristan vinyeti satın alırken resmî uygulamayı veya siteyi kullanmak zorunda değilsiniz, bu hizmeti üçüncü parti olarak veren birçok platform da mevcut. Vignettebulgaria, bu platformlardan bir tanesi. Tek yapmanız gereken siteye girip taşıt türünüzü seçtikten sonra vinyet sürenize göre size uygun olan seçeneği satın almak. Türkçe dahil birçok dili destekleyen bu site üzerinden sadece Bulgaristan’ın değil, diğer ülkelerin dijital vinyetini satın almanız da mümkün – bu özellik Avrupa’da sık sık ülke değiştiriyorsanız işinizi kolaylaştıracaktır.

  • BG-Vignette

BG-Vignette de kullanabileceğiniz bir diğer vinyet satın alma sitesi. Öncelikle onlarca para birimi ve dil arasından dilediğinizi seçiyorsunuz, sonrasında ise vinyet süresini seçtikten sonra taşıt türünüzü işaretleyerek vinyetinizi satın alıyorsunuz. Elektronik vinyetiniz, taşıtınızın plakasıyla birlikte sisteme kaydediliyor – artık yola çıkmaya hazırsınız!

  • Tolltickets

Tolltickets sitesi üzerinden sadece Bulgaristan elektronik vinyeti değil, aynı zamanda farklı ülkelerde geçen kağıt vinyetler satın alabilir veya toll ücretlerini ödeyebilirsiniz. Bu sitede farklı sistemlerden yararlanan Fransa, İtalya, Avusturya, İsviçre, Bulgaristan, Macaristan gibi ülkelerin her birine uygun seçenekler bulunmakta – tek yapmanız gereken size uygun olanı seçerek vinyetinizi satın almak! Eğer Avrupa’da sık sık ülke değiştiriyorsanız ve vinyet / bilet satın alımlarınızı tek yerden kontrol etmeniz gerekiyorsa bunun gibi bir site işinizi kolaylaştırabilir.

Fiziksel Satın Alma

Vinyet dijital olarak işlese de satın almak için fiziksel noktalardan yararlanmanız mümkün. Bunu yapabilmek için iki farklı yol bulunuyor. İki yöntemden de Yol Altyapısı Ajansı’nın ofislerine giderek yararlanabilirsiniz.

  • Self-servis noktaları

Bulgaristan’daki perakende mağazalarında veya Yol Altyapısı Ajansı’nın ofislerinde bulabileceğiniz self-servis noktalarından dijital vinyetinizi satın alabilirsiniz. Bu noktalarda herhangi bir görevliyle etkileşimde bulunmadan işinizi halletmeniz mümkün.

  • Nakit masaları

Diğer bir yöntem ise nakit kullanarak dijital vinyet satın almanızı sağlayan noktalar. Bu noktaları Yol Altyapısı Ajansı’nın bölgesel ofislerinde bulabilirsiniz.

Bulgaristan Elektronik Vinyet Fiyatları (2023)

Nereden satın alacağımızı çözdük, peki bu vinyetlerin fiyatları ne alemde? Gelin Bulgaristan’ın dijital vinyet fiyatlarına ufak bir göz atalım.

Alacağınız vinyetin fiyatı, geçerlilik süresine göre farklılık gösteriyor. Ne kadar uzun süre kalırsanız vinyetin birim fiyatı o kadar düşüyor. 

Az süreliğine kalmak isteyenler için hafta sonu vinyetleri bile sisteme eklenmiş durumda, fakat günlük vinyet imkânı şu an mevcut değil. İşte Bulgaristan’ın elektronik vinyet fiyatları:

  • Haftalık: 15 Leva
  • Aylık: 30 Leva
  • Üç aylık: 58 Leva
  • Yıllık: 95 Leva
  • Tek hafta sonu: 8 Leva

Fiyatlar bu şekilde olmakla birlikte iki farklı vinyet türü bulunuyor. Bunlardan bir tanesi 3.5 tonun altındaki arabalar, diğeri ise 3.5 tonun üzerindeki treylerler için. Bu türler her ne kadar dijital vinyetin fiyatını etkilemese de satın alırken bu farka dikkat etmelisiniz.

Dijital Vinyet Nasıl Kontrol Ediliyor?

Bulgaristan’ın dijital vinyet sistemi sayesinde artık özgürce seyahat edebilmek için arabanızın camına bir çıkartma yapıştırmak zorunda değilsiniz. Yukarıda bahsettiğimiz yöntemlerle satın alabileceğiniz dijital vinyet, sistemde arabanızın plakasına işleniyor.

Kontrol için vinyeti satın alma belgenizi göstermenize de hiç gerek yok, zaten sistem plakanızı otomatik olarak tanıyarak vinyet durumunu sorgulayabiliyor. İşte Bulgaristan’ın e-vinyet sistemiyle seyahat etmek bu kadar kolay!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here