Uçak Bileti

Trakya, Roma, Bizans ve Osmanlı gibi medeniyetlerin izlerini taşıyan Bulgaristan, Avrupa’nın en popüler seyahat adreslerinden biri. Kültürel ve tarihi dokusunun yanı sıra muhteşem manzaralara sahip doğal güzellikleriyle de bilinen bu ülke, çılgın partilere ev sahipliği yapan eğlence mekanlarıyla da oldukça popüler. Yılın her mevsiminde seyahat için elverişli olan bu etkileyici ülke yaz turizmi, kültür gezileri ve kayak turizmi için de tercih edilen rotalardan.

Bulgaristan’da Görmeniz Gereken 5 Yer

1. Sofya

Bulgaristan’ın başkenti olan Sofya, birbirine yürüme mesafesinde bulunan turistik duraklarının yanı sıra şehir merkezi, rahat kafeleri ve leziz yemekler sunan restoranlarıyla da ünlü. Sofya’ya girdikten sonra Vitosha Dağı’ndaki büyüleyici gün batımlarını ve manzaralarını izlemek için yola çıkabilirsiniz. Ayrıca Ulusal Tarih Müzesi, Vitosha Doğa Parkı, Borisova Gradina Merkez Parkı ve St. Alexander Nevski Katedrali gibi ünlü yerleri de görebilirsiniz.

2. Plovdiv

Bulgaristan’ın en büyük ikinci kenti olan Plovdiv, yerliler için en çarpıcı ve en sevilen yerlerden biri. Plovdiv’de Milattan Sonra 2. yüzyıldan kalma olağanüstü Roma Amfitiyatrosu, Etnografya Müzesi ya da Bulgar Ulusal Canlandırmasının bir sembolü olan Balabanov Evi gibi yerleri keşfedebilirsiniz. Ayrıca Eski Kent Meydanı’nda (Old Town) ufak bir tur atmayı da unutmayın çünkü burası şehrin en etkileyici noktalarından.

3. Plevne

Plevne, yaklaşık 138 bin kişinin yaşadığı büyük bir kültürel ve ekonomik merkez. Zengin tarihi mirasının yanı sıra muhteşem manzaralarıyla da bilinen bu şehir geleneksel ruhu, kültürel simgeleri, şelaleleri, benzersiz sanat galerileri, şarap üretimine ayrılmış mağara müzeleri ve çok daha fazlasıyla sizi kendine hayran bırakacak.

Mobil Uygulama

4. Tırnova

Ülkenin tarihi dokusuyla öne çıkan yerleşim yerlerinden biri olan Tırnova’nın en ünlü yapısı ise Tsarevets Kalesi olarak biliniyor. Ses ve ışık gösterileriyle süslenen bu yapı, şehrin güzelliğine güzellik katıyor. Kalenin kuzeybatı kesiminde yer alan ikinci giriş, görkemli Asenova Kapısı adını taşıyor. Eğer siz de kültürel gezileri seviyorsanız Tırnova’ya mutlaka uğramalısınız.

5. Varna

Bulgaristan’ın en keyifli şehirlerinden Varna’ya, Bulgaristan’ın İzmir’i diyebiliriz. 18 kilometre uzaklıktaki Altınkum Plajları ile ünlü olan Varna, ekonomik ve eğlenceli hayatıyla İbiza’nın ucuz versiyonu olarak da anılıyor. Turistik bir kent olan Varna’ya İstanbul’dan otobüslerle ulaşmanız mümkün. Barların ve kafelerin oldukça ilgi gördüğü bu şehirde eğlenceli anlar geçirebilirsiniz.

Siz de bu harika yerleri keşfetmek ve unutulmaz anılar biriktirmek için Bulgaristan uçak bileti kampanyalarına göz atabilirsiniz.

NOT: Bulgaristan vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here