Uçak Bileti

Afrika kıtasında yer alan Sudan’ın başkenti olan Hartum, Nil Nehri’nin kıvrımlı akışının fil hortumuna benzemesi nedeniyle bu isimle anılıyor. 5 milyonun üzerinde nüfusu olduğu düşünülen şehir, kalabalık yapısı ve gün geçtikçe gelişen ekonomisi ile öne çıkıyor. Üç bölgeden oluşan şehirde, Hartum bölgesi, Sudan’ın zenginlerinin yaşadığı yer olarak biliniyor. Şehrin sanayisi ise Umdurma adı verilen bölgede yoğunlaşıyor. Beyaz Nil ile Mavi Nil nehirlerinin birleştiği yerde kurulan şehir, Türklerin yanı sıra Çinli ve Malezyalı nüfusun fazlalığıyla da biliniyor.

Hartum’da Gezebileceğiniz 5 Turistik Adres

1. Sudan Ulusal Müzesi (National Museum of Sudan)

Hartum’da yer alan Sudan Ulusal Müzesi (National Museum of Sudan), farklı çağlardan ve savaş sonrası dönemden günümüze dek ulaşan tarihi eserlerin ve kalıntıların sergilendiği bir yer. Müzenin bahçesinde ise iki tarihi tapınak da bulunuyor.

2. Tuti Adası

Mobil Uygulama

Hartum’dan gidilebilecek diğer turistik adres ise Nil Nehri’nin iki kolu arasında kalan Tuti Adası. Oldukça sakin bir bölge olan bu adada, yerel halk ile kaynaşabilir, doğanın ve huzurun tadını çıkarabilirsiniz.

3. Omdurman

Hartum’dan teknelere binerek, Nil Nehri karşısında yer alan Omdurman’a gidilebiliyor. Omdurman, Sudan’daki en büyük çarşıya sahip. Burada el yapımı altın ve gümüş takıları ve eşyaları görebilirsiniz. Çarşıda ahşaptan yapılma ürünler ve tütsüler de satılıyor.

4. Etnografya Müzesi (Ethnographic Museum)

Etnografya Müzesi (Ethnographic Museum)’nde Sudan kültürünü yakından tanımanızı sağlayacak müzik aletlerini, kıyafetleri, mutfak ve av eşyalarını görebilirsiniz. Burası küçük bir müze olmasına rağmen şehirde görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

5. Sudan Doğal Tarih Müzesi (Sudan Natural History Museum)

Ülkenin doğal tarihini belgelemek için açılan Sudan Doğal Tarih Müzesi (Sudan Natural History Museum), tarih meraklısı gezginler ve çocuklu aileler için oldukça uygun seyahat rotası. Müzede, eski hayvan ve bitki müzesi koleksiyonlarının özel sergileri gibi çeşitli sergi ve koleksiyonlar bulunuyor.

Hartum’da Şehiriçi Ulaşım

Bu Afrika şehri oldukça kalabalık bir trafik akışına sahip. Bu nedenle yola çıkmadan önce trafikte geçireceğiniz uzun dakikalara karşı kendinizi hazırlayın. Hartum’da şehiriçi ulaşım, midibüs ve minibüslerin yanı sıra, rakşa adı verilen üç tekerlekli, yanları açık motorlu araçlar ve emcet denilen küçük minibüslerle sağlanıyor. Bu araçlarla, düşük ücretler karşılığında şehir içinde gezilebiliyor. Bunun için, araca binmeden önce pazarlık yapmak gerekiyor.

Siz de Hartum uçak bileti kampanyalarını takip ederek, bu Afrika şehrini keşfetmeye başlayabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here