Uçak Bileti

Bulgaristan’ın Karadeniz kıyısında yer alan Burgaz, Türkiye sınırında, Kırklareli Dereköy Sınır Kapısı’ndan 80 km devam ettiğinizde karşınıza çıkan bir cennet. Avrupa Birliği’ne üye ülkelerin Karadeniz tercihli tatillerinde Varna‘dan sonra ikinci sırayı alan, kıyı boyunca altın kum sahilleriyle büyüleyen Burgaz, 2012’de Bulgaristan’da yaşamak için en iyi şehir, 2011’de Bulgaristan’ın en yeşil şehri seçilmiş bir Bulgar kenti.

Sahil kesimindeki dev parkı, parkın yanındaki uzun kumsalı, şehrin iç kısmında kalan sessiz mahalleleri, kafeleriyle dolu caddeleri ve de tarihi dokusuyla tam bir keyif şehri! Üstelik ucuz ve yeşil pasaport ile Shengen vizesiyle girmek mümkün. Müzeleri, kilise ve manastırları, ormanlık alanları ve antik kentleriyle pek çok gezilecek yeri olan Burgaz’ın en popüler adresleri ise daha çok deniz ve gece hayatı üzerine kurulu.

Burgaz’ın En Turistik 5 Bölgesi

1. Seaside Park

Seaside Park, pek çok bakımdan Burgaz’ın kalbi olduğu gibi Bulgaristan’ın da en güzel parkı dense yeri. 1910’da dünyanın birçok yerinden getirilen egzotik bitkiler ile oluşturulan, yürüyüş ve dinlenme alanlarının bulunduğu parkı tamamen gezmek istediğinizde, birkaç saat ayırmanız gerekiyor. Yöresel lezzetleri tatmak için ideal olan pek çok restoranın bulunduğu, müzik, foklar ve çağdaş sanat festivallerinin düzenlendiği park alanı Burgaz’ın en popüler noktası.

Mobil Uygulama

2. Sunny Beach

Çok sayıda otel, bar, gece kulübü ve güzel plajların bulunduğu Sunny Beach bölgesi, Burgaz şehir merkezinden hareket eden otobüslerle yaklaşık 30 dakikada ulaşabileceğiniz, yalnız kentin değil Bulgaristan’ın da tatil ve eğlence merkezi. Gerek deniz ve gerekse de eğlence için oldukça tercih edilen, sabahlara dek süren gece hayatıyla çok popüler bir bölge.

3. Central Beach

Central Beach, 2 km’lik kumsalı ile, şehrin merkez plajı. Burgazlılar ve turistler tarafından yoğun şekilde tercih edilen Central Beach, Seaside Park alanında olduğundan, şehrin en yeşil ve keyifli plajı. Futbol, voleybol, plaj tenisi gibi pek çok tesisin bulunduğu plajda birçok ulusal ve uluslararası spor turnuvaları ile Bulgaristan’ın en büyük müzik festivali düzenleniyor. Plajın yakınlarında da Burgaz Feneri bulunur.

4. North Beach

Seaside Park boyunca uzanan, dinlenme, spor ve eğlence merkezi olan North Beach, 1700 m’lik uzunluğundan çok, ortalama 38 m’lik kumsal genişliği ile ünlü. Iki futbol ve dört voleybol sahasının bulunduğu, restoran, bar ve pubların yer aldığı kumsal her gün rutin olarak temizlenip düzenleniyor.

5. St. Anastasia Island

St. Anastasia Island, Burgaz körfezinde bulunan volkanik bir adacık. Seaside Park alanındaki teknelerle ulaşılabilen ada, adını üzerinde bulunan eski Aziz Anastasia Manastırı’ndan alıyor. Manastır, Orta Çağ’dan beri var olan ve 18-19. Yüzyıllarda yeniden inşa edilen manastır, hapishane olarak kullanılmış ve 1923’te de terk edilmiştir. Günümüzde otel olarak kullanılan ve kilisesi de bulunan manastırın yanı sıra, adada deniz feneri, müze, restoran, bir konferans salonu ve iki konukevi bulunuyor.

Burgaz’a nasıl gidilir

Siz de bu ilginç, huzurlu ve keyifli Bulgar kentini keşfe çıkmak isterseniz, yapmanız gereken tek şey bir Burgaz uçak bileti almak. Ancak Türkiye’den Burgaz’a direkt uçuşlar bulunmadığından, Sofya’dan aktarma yapabilirsiniz. Diğer yandan İstanbul’dan kara yolu ile 6 saatte ulaşım mümkün.

NOT: Bulgaristan vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here