Uçak Bileti

Mısır’ın başkenti Kahire, Afrika’nın da en büyük şehri. Mısır ve İslam medeniyetinin etkisi altındaki şehirde hareketin hiç durmadığı gürültülü sokak ve caddelerde kendinizi bir koşuşturmanın içinde bulabilirsiniz.

Tarihi, kültürel ve siyasi geçmişiyle önemi yüksek olan şehirde en eski ve gizemli uygarlıklardan birinin izlerine tanıklık etmek heyecan verici.

Nüfusunun büyük bir bölümü Nil Nehri çevresinde toplanan Mısır’da Nil ülkeye hayat veriyor. Piramitleri, uygarlıkları ve çölleriyle ünlü olan Mısır’da Kahire ülkenin ekonomi, sağlık, ulaşım, eğitim, ticaret merkezi konumunda.

Kahire uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Mobil Uygulama

16 milyonu aşkın nüfusuyla 24 saati ayakta geçiren Kahire’de, insan sesleri bir an olsun azalmıyor. Çöl esintisi, egzotik kokular ve rengarenk sokaklarda hiç alışık olmadığınız bir atmosferde bulabilirsiniz kendinizi.

Eski Mısır İmparatorluğu ile günümüzde etkisinin hissedildiği İslam Medeniyeti’nin karması olan şehirde adeta bir hayal alemi etkisi yaşanıyor. Kıpti Kahire ve Modern Kahire olmak üzere iki bölüme ayrılan şehirde dini yapılar, tarihi çarşılar ve kültürel eserler insanı etkiliyor.

Gökdelen, modern park ve bahçeler ile geniş bulvarların olmadığı şehirde yüzyıllar öncesinin yapıları hala ayakta. Eski tapınaklar, Hristiyan, Yahudi ve Müslümanlara ait dini yapılar, Firavun döneminden kalan yerleşim yerleri, piramitler, Nil Nehri, çarşılar ve medreseler zamanda yolculuk hissi yaşatıyor.

Şehir merkezindeki mağazalar, Avrupa izleri taşıyan yapılar ve restoranlar ise modern dünyanın yansımalarını hissettiriyor. İki farklı dönemin izlerine tanıklık ettikten sonra Kahire’nin sadece birkaç kilometre güneyine giderek Gize ve Sakkara şehirlerindeki piramitleri ziyaret ederek antik çağa yolculuk yapmak mümkün.

Nil Deltası’nın güneyinde yoğunlaşan piramitler tüm dünyanın ilgisini çekiyor. 100’ü aşan piramit Kahire ve çevresinde ziyaretçileri ağırlıyor. Bu piramitler arasında Gize’de bulunan Büyük Piramitler ülkenin en önemli yapıları olarak biliniyor. Dünyanın yedi harikasından ayakta kalmayı başaran tek yapı olarak da tanınan piramitler, ülkenin en çok ziyaretçi çeken bölgesinde.

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan İslamic Kahire, İslam dönemi eserlerinin görüldüğü şehrin bir bölgesini tanımlıyor. Salahide Kalesi’nde bulunan Muhammed Ali Cami ile Gamalliyat’da yer alan Beit el-Suhaymi bölgenin en popüler eserlerinden. Kuleli iki kapısıyla Darb al-Ahmar’da yer alan Bab Zuweila Fatımiler Dönemi yansımalarından.

Arap Baharı Dönemi’nde protestoların yoğunlaştığı merkez olarak hatırlanan Tahrir Meydanı, bürokrasinin merkezi olarak biliniyor. Arap Birliği binası, bakanlık ve resmi dairelerin bulunduğu bu meydan Mısır’ın en modern bölgesi aynı zamanda.

Meydan çevresinde bulunan Mugamma binası, Kahire Amerikan Üniversitesi ve 120 bin eserden oluşan Mısır Müzesi önemli duraklardan. Ayrıca Nil kıyısında yer alan Nile Hilton ve Semiramis Intercontinental Cairo otelleri popüler konaklama tesislerinden.

Şehir merkezindeki Kahire Kulesi, Nil üzerindeki Gezira Adası’nda 187 metrelik yüksekliği ile dikkat çekiyor. Kuleden panoramik şehir manzarası tek kelimeyle enfes. Firavun Dönemi’ne ait 27 mumyanın sergilendiği Kraliyet Mumya Müzesi, saray ve camileriyle ön plana çıkan Darb al-Ahmar’da yer alan hisar mutlaka görülmesi gereken yerler arasında.

Mısır’ın hayat kaynağı Nil Nehri, geniş çöl alanları, Akdeniz ve Kızıldeniz birlikteliği ülkede karma bir yemek kültürü ortaya çıkmasını sağlamış. Zengin Mısır mutfağında deniz ürünleri başta olmak üzere, kırmızı et, mısır ve tahıllar, sebzeler ve baharatlı yemekler bulunuyor. Avrupa ve dünya mutfaklarına şehrin her yerinde rastlanıyor.

Türk mutfağına benzerlik gösteren özelliklerden biri de yemek öncesi ikram edilen atıştırmalıklar. Sebze turşuları, nohut ezmesi (humus), peynir çeşitleri ve salatalar yemek öncesinde masaya getiriliyor.  Ezilmiş bakla (fuul), baklalı çörek (taameya), köfte, tavuk ve pizza da sıklıkla tüketilen yemeklerden.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here