Uçak Bileti

İspanya‘da başkent Madrid’den sonra en büyük ikinci şehir olan Barselona, ülkedeki Katalonya Özerk Cumhuriyeti’nin başkenti. Şehir, İspanya’nın kuzeydoğusunda İspanya-Fransa sınırının güneyinde yer alıyor.

Akdeniz kıyısındaki en büyük limanlardan biri olan Barselona, kendine has kültürü ve dokusuyla Gaudi’nin öncüsü olduğu modernizm akımı ile planlanan sokakları ve zengin kültürel birikimiyle biliniyor.

Barselona uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Barselona’ya nasıl gidilir?

Barselona’ya Türk Hava Yolları’nın İstanbul Havalimanı’ndan, Pegasus Hava Yolları’nın ise İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan direkt uçak seferleri yapılıyor. İstanbul-Barselona uçuş süresi 4 saat.

Barselona çevresindeki Avrupa kentlerinden otobüs ve trenle de Barselona’ya ulaşılabiliyor. Madrid-Barselona arasında da her gün 7 farklı sefer düzenleniyor.

Barselona Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım: Üç farklı terminalden uçuş yapılan Barselona El Prat de Llobregat Havalimanı’ndan şehir merkezine taksi, araç kiralama özel transfer ve otobüslerle ulaşabilirsiniz. Özel araçla ulaşım 20 dakika sürüyor.

Havalimanı otobüsü olan Aerobus tercih ettiğinizde, havalimanından şehir merkezine 15 dakikada bir sefer yapan ve şehir merkezinde farklı duraklarda duran Aerobus’un son durağı Plaça de Catalunya olacak. Sefer sayılarının turizm sezonu haricinde azalan otobüslerin, yolculuk süresi yaklaşık otuz dakika sürüyor. Aerobus, Barselona’ya gelen birçok yabancı turistin en çok kullandığı toplu taşıma aracı.

Barselona nerede?

Barselona, İspanya’da Katalan halkının yaşadığı Katalonya bölgesi içerisinde yer alıyor. Barselona, ülkenin kuzeydoğusunda, İspanya-Fransa sınırının güneyinde yer alıyor.

Barselona, İspanya’nın özerk cumhuriyetlerinden Katalonya Cumhuriyeti’nin başkenti.

Şehiriçi ulaşım

Avrupa’nın ulaşım konusunda en düzenli şehirlerinden biri olan Barselona’nın birbirini kesen düzgün caddeleri tüm şehri yürüyerek veya bisikletle gezmeyi mümkün kılıyor. Ulaşım otobüs, troleybüs, metro ve banliyö trenleri ile sağlandığı kentte, şehir merkezinden uzak olan bölgelere metro ağı ile de ulaşım oldukça kolay.

Şehrin dört bir yanına toplu ulaşım ile çok uygun fiyatla seyahat edebilirsiniz. Taksi, UBER ve Cabify uygulamaları ile de taksi yolculuğu yapabiliyorsunuz.

Barselona’ya ne zaman gidilir

Barselona’yı ziyaret etmeyi düşünenler için Barselona’daki hava durumunun Türkiye’nin Akdeniz Bölgesi’yle benzer olduğunu söylemek gerekiyor. Deniz, kum, güneş tatili yapmak isterseniz yaz döneminde, şehri yürüyerek keşfetmek ve eğlenmek istiyorsanız ilkbahar aylarında ziyaret etmenizi öneririm. Kış aylarında hava sıcaklıkları aniden düşebiliyor. Özellikle gece gündüz arasında ciddi sıcaklık farkları oluşabiliyor.

Yaz aylarında turist akını nedeniyle Barselona’da konaklama fiyatları yükselebiliyor. Tarihleriniz netse çok önceden rezervasyon yapmanızı öneririm. Katalonya Meydanı ve çevresindeki hosteller görece daha uygun fiyatlı.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here