Uçak Bileti

İran’ın başkenti Tahran, Elburz Dağı eteklerine kurulu, insanlık tarihi ile yaşıt bir şehir. Çevresinde akarsu, nehir, göl gibi kaynaklar olmaması nedeniyle çevre ve hava kirliliği sorunlarıyla mücadele eden kent, Orta Doğu coğrafyasının en ilginç yerlerinden biri.

Dünyaca ünlü trafik sorununa sahip olan şehrin nüfusu 20 milyonu aşıyor. Orta Doğu’nun en gelişmiş metro sistemine sahip olsa da Tahran sokakları araç ve insan yoğunluğunu kaldırabilecek düzeyde değil.

Bu sorunun çözümü için metro sistemlerine yatırım yapılsa da henüz şehir yolun başında. Araçların plaka numaralarına göre haftanın belirli günleri girişlerine izin verildiği şehirde ciddi boyutta hava kirliliği de görülüyor.

Tahran’da Alışveriş

Tahran-Ucak-Bileti

Çarşı ve pazarlar Tahran’da alışveriş yapılacak en iyi yerlerden. Uluslararası sistemlerdeki engeller nedeniyle gelişmiş bir AVM sistemi bulunmayan şehirde, tüm alışveriş yerel pazarlarda gerçekleşiyor.

Mobil Uygulama

İran’dan ne alınır sorusunun yanıtı ise hiç kuşkusuz Fars kilim ve halıları. Antika ürünler, gümüş ve altın işlemeli hediyelik eşyalar, seramikler, baharat çeşitleri de alışveriş listesinde yer alıyor.

Tahran’ın Kapalı Çarşısı dünyanın en büyük çarşılarından biri. Kapalı Çarşı içindeki sokakların uzunluğu 10 kilometreyi aşıyor. Her bir koridorun bağlandığı geniş avlularda birer çeşme ve soluklanmak için kilim ve halı gibi yolluklar bulunuyor.

Tahran ekonomisinin 2/3’üne hayat veren kapalı çarşıda akla gelebilecek her türlü şeyi bulmak mümkün. Yeme-içme, kırtasiye, sebze-meyve, kuyum, halı, tekstil, zücaciye bunlardan yalnızca birkaçı.

Farklı kokuların duyulduğu, seyyar satıcıların bir şeyler satmak için çabaladığı Kapalı Çarşı’da, hiç kimseden destek istemeden gönlünüzce dolaşın. Kaybolmadan keyfi çıkmayan bu güzel çarşıda mutlaka başladığınız noktaya döneceksiniz.

Tahran’a Nasıl Gidilir

Tahran-Nasil-Gidilir

İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Tahran’a haftanın 7 günü direkt uçak seferi bulunuyor. Bunun için Tahran uçak bileti almak şart. Türk vatandaşlarının vizesiz seyahat edebildiği İran, bu avantajla kolaylıkla seyahat planına dahil edebilecek özellik taşıyor. Hakkari, Van ve Ağrı üzerinden karayoluyla da geçilebilen İran’a, tren seferi de bulunuyor.

Orta Doğu coğrafyasının en köklü medeniyetlerinden biri olan İran’ın başkenti Tahran, bu köklü medeniyetin izlerini taşıyor. Kendi kültürü ve değerlerini kaybetmeyen şehirde keyifli bir yolculuk gerçekleştirmek mümkün. Türklere karşı sıcak, samimi bir yaklaşımın olduğu şehirde herkes yardımcı olmak için birbiriyle yarışıyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here