Uçak Bileti

Türkiye’nin en özel turizm merkezlerinden biri olan Nemrut Dağı Milli Parkı, Adıyaman’ın Kahta ilçesi sınırlarında bulunuyor. İçerisinde Kommagene Krallığı’nın antik kenti ve eserlerini barındıran milli park, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nin koruması altında.

Türkiye’nin en eski UNESCO Miraslarından biri olan Nemrut Dağı, listede 1987 yılından bu yana bulunuyor. Nemrut Dağı, Kommagane Kralı Antiochos’un tümülüsü ve kutsal alanlar ile dağ çevresindeki doğal yaşam bölgesi milli parkı oluşturuyor.

Nemrut-Dagi-Milli-Parki

Antiochos’un tümülüsü ve dev heykelleri, milli park ziyaretçilerini hayrete düşüren bir güzelliğe sahip. MÖ 62 ile 32 yılları arasında I. Antiochos’un egemenliği döneminde önemini artıran antik kent, MS 72 yılında Roma’ya karşı yapılan ve kaybedilen savaşla birlikte bağımsızlığı ve önemini kaybetmiş.

2,150 metre yükseklikte, Fırat Nehri’nin suladığı ovalara hakim bir tepede bulunan heykeller, Türkiye’nin en önemli turistik eserleri arasında değerlendiriliyor. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği antik kent, özellikle gün doğumu ve gün batımında heyecan verici manzaralar sunuyor ziyaretçilerine.

Mobil Uygulama

Her birinin yüksekliği 7 metreye ulaşan dev heykeller, yazıt ve kabartmaları olan taş bloklar tarifi zor güzellikler taşıyor. Sırt çantalı gezginler, üniversite öğrencileri ve doğa aşıklarının daha çok tercih ettiği milli park, zorlu bir parkura sahip. Yürüyüş seven, doğayla arası iyi olanlar için keyfe dönüşen bu parkur için hazırlıklı olmak gerekiyorsa rehberden yararlanmak gerekiyor.

Nemrut Dağı’na Nasıl Gidilir

Adiyaman-Ucak-BiletiAdıyaman’ın Kahta ilçesi sınırlarında bulunan Nemrut Dağı’na gitmek için en iyi seçenek Adıyaman uçak bileti almak. Adıyaman Havalimanı’na İstanbul Atatürk, İstanbul Sabiha Gökçen ve Ankara Esenboğa havalimanlarından düzenli direkt uçak seferleri bulunuyor. Bağlantılı olarak Türkiye’nin diğer illerinden Adıyaman’a uçakla gitmek de mümkün.

Türkiye’nin belli başlı merkezlerinden şehirlerarası otobüslerle Adıyaman’a gelmek ya da araç kiralamak da seçenekler arasında.

Adıyaman şehir merkezinden Nemrut Dağı Milli Parkı’na ulaşmak için Adıyaman-Kahta Karayolu’nu kullanmak gerekiyor. Adıyaman ve Kahta’dan minibüslerle Nemrut Dağı’na ulaşım sağlanıyor.

Sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da en değerli turistik rotalarından biri olan Nemrut Dağı Milli Parkı, insanlık tarihi ile yaşıt heykelleri, muhteşem manzarası, gün batımı ve gün doğumunda uyandırdığı nefis duygular, doğayla baş başa sunduğu ortamıyla keyifli bir tatil seçeneği. Hava yolu şirketlerinin düzenlendiği kampanyalar, avantajlı uçak bileti seçenekleri ile çok kolay bir şekilde ulaşılabilen Adıyaman, yılın her dönemi seyahat planı için akılda tutulması gereken bir yer.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here