Uçak Bileti

Dünyanın en başarılı futbol kulüplerine sahip olan İspanya’da, son yıllarda zirveden inmeyen Barcelona, milyonlarca hayranını peşinden sürüklüyor. Akdeniz’in sıcak ve ruhu besleyen atmosfere sahip olan kentinin simgesi olan futbol kulübü, aynı zamanda büyük bir gelir kaynağı.

Televizyon başına kilitlenip, kulübün maçlarını izleyen taraftarlardan daha da tutkulu ve biraz maddi güce sahip olanları, kulübü şehrinde ve stadında görmeye geliyor. 100 binlik taraftarın önünde muhteşem mücadelelere sahne olan Nou Camp, akustiğinden ışığına, taraftarından tezahüratlarına kadar tam anlamıyla dört dörtlük bir stat.

Nou-Camp-Barcelona-Bilet

Nou Camp Stadyumu

Barcelona’ya kadar gelip bu futbol mabedini görmek isteyenlerin Nou Camp Stadyumu ve müze tur ücreti olarak 23 euro ödemesi gerekiyor. Dünyanın farklı yerlerinden binlerce insanı ağırlayan stadyum maç yaptığı günler kadar maçsız günlerde de para basıyor.

Mobil Uygulama

İçerisinde Barcelona Futbol Kulübü’nün kurulduğu ilk günden günümüze zaman yolculuğu hissi yaşatan arşivlik obje ve görüntülerin olduğu müzede, kulübün büyük başarılarının kuplarına yakından bakmak mümkün.

Müze ziyaretini canlı maçla taçlandırmak isteyenlerin Ağustos’un son iki haftası başlayan ve Mayıs’ın ortalarına kadar süren İspanya ligi Primara Ligi’ni takip etmeleri gerekiyor. Stadyumu maçsız görmek isteyenler biletlerini internetten alabilecekleri gibi, stadyumda bulunan gişelerden de temin edebiliyor.

Barcelona’da Ne Yenir

Nou-Camp-Barcelona

Akdeniz kültürünün yansımalarının görüldüğü Barcelona, İspanyol yemekleriyle yoğrulan mutfak kültüründe benzersiz, lezzetli bir şölen yaşatıyor ziyaretçilerine. Şehirde mutlaka tadına bakılması gereken lezzetler arasında tapas, İspanyol şarapları, soğuk domates çorbası, etli yahni, jamon, İspanyol omleti ve sangria bulunuyor.

Şehrin en eski mekanlarından biri olan Escriba’da yemeğin üstüne verilecek kahve molası oldukça keyifli.

1850’lerden beri faaliyet gösteren Escriba’da mutlaka kahve ve tatlı molası verin. Farklı mekan görmek isteyenlere Mauri Cafe ve 1906’dan beri hizmet veren, çikolata ve pastalarıyla meşhur Pasteleria Escriba da öneriler arasında.

Yemekle sanatı birleştiren Barre Gotic, Picasso’nun ilk sergisini açtığı mekan. Burada öğle ve akşam yemeği menüleri lezzet ve sunum açısından tatmin edici. Restoranın duvarlarında Picasso eserleri görülüyor.

Barcelona’ya Nasıl Gidilir

İstanbul Atatürk Havalimanı ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan haftanın 7 günü Barcelona’ya direkt uçak seferi bulunuyor. Barcelona uçak bileti alarak bu harika Akdeniz şehrini keşfetmek mümkün.

Futbolla birleştirilmiş bir lezzet turu ile tadına fazlasıyla varabileceğiniz Barcelona, hem Avrupa’nın hem de İspanya’nın en güzel tatil destinasyonları arasında.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here