Uçak Bileti

Orta Doğu coğrafyasına karşı ön yargıları olanları şahane mimarisi ve zengin kültürel dokusuyla alt üst eden İran, günümüzde birçoğu kağıt üzerinde kalan şeriat hükümlerinin arkasına sakladığı dünyasıyla sizi harika bir yolculuğa davet ediyor. Tahran, Tebriz, Şiraz, İsfahan gibi şehirlere ev sahipliği yapan bu ülkede yaklaşık 80 milyon kişi yaşıyor. Siz de bu 80 milyonluk nüfusun arasına karışıp, ülkenin göz alıcı güzelliklerini keşfetme şansını ertelemeyin.

İran’da Görebileceğiniz 5 Yer 

1. Gülistan Sarayı

Sosyal medya hesaplarını süsleyip binlerce like alacak fotoğraflar çekilmek istiyorsanız Gülistan Sarayı (Golestan Palace)‘nın göz kamaştıran mimarisini fotoğraflarınızda fon olarak kullanabilirsiniz. Ülkenin en eski yapılarından biri olarak anılan ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan bu görkemli saray, 1500’lü yıllarda yapıldı.

2. Tahran Pazarı

Gülistan Sarayı çevresinde kurulan tarihi bir pazar olan Tahran Pazarı, Tahran şehrinin en kalabalık ve turistik yerlerinden biri. Tahran Pazarı, yaklaşık bin yıldan bu yana kurulan ve aradığınız hemen hemen her şeyi bulabileceğiniz kadar geniş kapsamlı bir alışveriş noktası. İlk gittiğinizde Kapalıçarşı’ya benzeteceğiniz bu çarşı gün içinde oldukça kalabalık olduğu için sabah erken saatlerde ziyaret etmekte yarar var.

Mobil Uygulama

3. İran Ulusal Müzesi

İran Ulusal Müzesi, Tahran’a gelen ziyaretçilerin en sık gittiği yerlerden biri. İçinde 10 binden fazla parçanın sergilendiği bu müzede, Persler, Medler ve Ahamenişler’e ait pek çok eşya ve eser görebilirsiniz. Tarih öncesi döneme ait eserlerinde yer aldığı İran Ulusal Müzesi, Fransız André Godard tarafından tasarlandı.

4. Nakş-ı Cihan Meydanı 

İsfahan şehrindeki Nakş-ı Cihan Meydanı, 89 bin 600 metrekarelik büyüklüğüyle dünyanın en büyük meydanlarından biri olarak kabul ediliyor. UNESCO Dünya Mirası Listesinde bulunan bu meydanın çevresinde de Şah Camisi, Şeyh Lütfullah Camii ve Ali Kapu Sarayı gibi birbirinden önemli ve değerli yapılar var.

5. Heşt Beheşt Sarayı

Şehre gelen turistlerin ilgi odağı olan ve İsfahan şehrine Süleyman Şah zamanından inşa edilen Heşt Beheşt Sarayı, dönemin en görkemli ve etkileyici yapılarından biriydi. İsmi sekiz cennet anlamına gelen bu sarayın önünde ise etrafını saran sıra sıra ağaçlarla yemyeşil bir görüntü oluşturan Çehar Bag Caddesi bulunuyor.

Eğer siz de Orta Doğu coğrafyasının az bilinen yüzünü görmek, tabularınızı yıkmak ve yepyeni bir kültürle tanışmak istiyorsanız; İran uçak bileti kampanyalarına göz atarak seyahat planlarınıza hız kazandırabilirsiniz. İran, ülkesini ziyaret edecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından 90 günü aşmayan seyahatleri için vize talep etmiyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here