Uçak Bileti

Tarihi İpek Yolu üzerinde yer alan şehirleri, benzersiz doğası, farklı kültürleri, binlerce yıllık medeniyetleri ile Orta Asya ülkeleri keşfetmeyi sevenler için ilgi çekici bir rota.

Barındırdığı eşsiz tarihi eserlere, çinilerle bezenmiş medreselere, mavi kubbelerle örtülü külliyelere, kervansaraylara ev sahipliği yapan Orta Asya’nın az bilinen şehirlerine kısa bir yolculuk yapmaya ne dersiniz?

Gelin Özbekistan, Pakistan, Kazakistan’ın ilgi çekici şehirlerine heyecan verici bir yolculuğa çıkalım.

Orta Asya’nın Az Bilinen Şehirleri

1. Namangan, Özbekistan

Namangan

Namangan, Özbekistan Cumhuriyeti’nin ikinci büyük şehri ve Özbekistan’nın doğusundaki Fergana vadisi’nin kuzeyindeki Namangan eyaleti’nin başkenti. Vadi’nin en güzel şehirlerinden biri olan şehir komşu ülke Kırgızistan’ın sınırına yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta.

Mobil Uygulama

Namangan her zaman bir zanaat kenti olarak ünlenmiş, topraklarında en iyi dokumacılar, çömlekçiler, demirciler, tamirciler ve kuyumcular yetiştirmiş. Mullo Kırgız Madrasseh, Ota Valikhan Tur’un Camii, Namangan Doğa Tarihi Müzesi , Hacı Amin Kabri Mimari Kompleksi, Akhsykent kalıntıları, kaplıca tesisi olan Chartaksay Namangan’ın en çekici yerleri.

Nemengan Havaalanı şehir merkezine yaklaşık 7,5 km uzaklıkta. Türkiye’den Namangan’a direkt uçuş yok ancak Moskova’dan aktarma yaparak ulaşabilirsiniz. En uygun Namangan uçak bileti için komisyonsuz alışveriş ve kesintisiz iade garantisi için turna.com sayfasını ziyaret edin ✔️

2. Sialkot, Pakistan

Sialkot

Sialkot, Pakistan’ın Pencap eyaletine bağlı bir şehir. Şehrin yaklaşık 5.000 yıllık bir tarihi var. Sialkot aynı zamanda ülkenin önde gelen sanayi bölgelerinden biri. Dünyanın en büyük futbol topu üreticisi olan şehir yılda 40-60 milyon arası futbol topu üretiyor, dünyanın yaklaşık %70’ine satışı sağlıyor.

Pakistan’ın en eski kalelerinden biri, Sialkot Kalesi, 1857’de kutsanan katedral Sialkot Katedrali, Pakistan’ın milli şairi Müslüman şair ve filozof Muhammed Allama İkbal’nın doğum yeri olan Iqbal Manzil, Chenab Nehri ve üzerindeki piknik alanı Marala Headworks şehrin en çekici yerleri.

Sialkot Uluslararası Havaalanı, Sialkot’un 14 km batısında yer alıyor. THY ve Fly Dubai ile Dubai’den aktarma yaparak şehre ulaşabilirsiniz. En uygun Sialkot uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin ✔️

3. Kostanay, Kazakistan

Kostanay
Kostanay

Kostanay, Kazakistan’ın kuzeyinde bulunan bir şehir. Kostanay şehri, Kostanay Eyaleti’nin başkenti Kazakistan’daki Tobol Nehri üzerinde kurulmuş. Kostanay, Kazakistan ve komşu ülkelerdeki yerlere bağlanan karayollarına sahip, Astana, Almatı gibi yerlere ve ülkenin diğer bölgelerine bağlanan yolların kavşak noktası olması nedeniyle önemli bir yerleşim.

Şehrin ortasına birkaç km uzaklıktadır ve hayvanat bahçesi, çeşitli yerli hayvanlara ev sahipliği yapan Chelyabinsk Hayvanat Bahçesi, merkezine 3 km uzaklıkta yer alan şehrin gelenekleri ve geleneklerini sergileyen, sergiler düzenlenen yerel tarih müzesi, eko turizm alanı Naurzum State Nature Reserve, Maral Ishan Mosque şehrin önemli ziyaret noktaları.

Kostanay Havalimanı şehirden 9 km uzaklıkta. THY ve Air Astana ile Moskova aktarması yaparak şehre ulaşabilirsiniz. En uygun Kostanay uçak bileti için gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme seçeneklerine sahip turna.com sayfasını ziyaret edin ✔️

4. Urgenç, Özbekistan

Urgench

Urgenç (Urgench) diğer adıyla Gürgenç, Özbekistan’da yer alan Harezm şehrinin yönetim merkezi. Şehir, Amu Derya Nehri ve Şavat kanalı kıyısında kurulu. Kızıl Kum Çölü boyunca Buhara’nın 450 km batısında yer alıyor.

1220 yılındaki Moğol istilası nedeniyle büyük bir yıkıma uğrayan Ürgenç’in eserlerinin çoğu günümüze kalmamıştır. Kalan önemli eserleri arasında türbeler, minareler var.

Şehir, Shavat Kanalı ve Amu Darya (nehir) boyunca uzanıyor. Avesto Monument, Urgench Youth Lake Complex, Monument to Jalal ad-Din Mingburnu, Iova Mnogostradalnogo Church ve Al Khorezmi Memorial Complex Urgenç’in en turistik yerleri arasında.

THY ve Uzbekistan Havayolları ile Taşkent aktarmalı olarak Urgenç’e ulaşabilirsiniz. Havalimanı şehir merkezinden yaklaşık 12 km uzaklıkta. En uygun Urgenç uçak bileti için kesintisiz iade garantisi ve daha fazla fırsat sunan turna.com sayfasını ziyaret edin ✔️

5. Pavlodar, Kazakistan

Pavlodar

Pavlodar, Kazakistan’ın Pavlodar Eyaleti’nin kent merkezi. Şehir Kazakistan’ın başkenti Nur-Sultan’ın 350 km kuzeydoğusunda, Rusya’daki Omsk şehrinin 400 km güneydoğusunda ve İrtiş Nehri üzerinde yer alıyor. Pavlodar ülkenin en sanayileşmiş şehirlerinden biri. Geniş bir tramvay ağına sahip ve yürüyerek kolayca gezilebilir.

Parlak mavi kubbesi ile şehrin en ikonik yapısı olan Mashhur Zhusup Camii, nehir boyunca gezebileceğiniz ve güneşlenebileceğiniz Irtysh River Bank, şehrin en büyük müzesi olan Pavlodar Regional Museum of History & Local Lore, Pavlodar’ın en popüler adresleri.

Havalimanı şehrin 14 km güneydoğusunda. Türkiye’den Pavlodar’a direkt uçuş yok ancak THY ile Nur Sultan’dan aktarma yaparak şehre ulaşabilirsiniz. Turna.com uçak bileti sayfasında en uygun Kazakistan uçak bileti seçeneklerine göz atın ✔️

6. Oral, Kazakistan

Uralsk

Oral (Uralsk), eski adıyla Uralsk, Kazakistan’ın Batı Kazakistan Eyaleti’nin yönetim merkezi. Rusya sınırına yakın Ural ve Çogan nehirlerinin birleştiği yerde, kuzeybatı Kazakistan’da kurulmuş. Ural Nehri’nin batısında yer aldığı için Coğrafi olarak Avrupa Kıtasında yer aldığı kabul ediliyor.

Turistik yerlerinin çoğu, Uralsk’ın kalbinden kuzey-güney yönünde uzanan Dostyk Caddesi boyunca veya yakınında yer alıyor. Kütükten yapılmış Yemelyan Pugachev Evi Müzesi, Puşkin müzesi, 1879’da inşa edilen eski Rus-Kazak okulunda yer alan Bölgesel Tarih Müzesi müzesi, trafiğe kapalı Dina Nurpeisova Caddesi şehrin poüler yerleri arasında.

Air Astana ve Thy ile Almati aktarmalı olarak Oral’a ulaşabilirsiniz. Oral Ak Zhol Havalimanı, şehir merkezine 16 km uzaklıkta. Turna.com uçak bileti sayfasında en uygun Oral uçak bileti seçeneklerine göz atın ✔️

7. Lahore, Pakistan

Lahore

Lahore, Pakistan’ın kuzeydoğusunda Pencap eyaletinin yönetim merkezi ve Pakistan’ın ikinci büyük kenti. Tarıma uygun bir bölgede kurulan Lahor, önemli bir dokuma kenti. Lahor, bin yıl boyunca uzanan zengin bir tarihe sahip olmakla beraber Pakistan’ın önemli bir kültür merkezi.

Pakistan’ın en güzel camilerinden biri Badshahi Camii, Badshahi Camii’nin girişinin yakınından gidilen Lahor Kalesi, kalenin kuzeybatı köşesinde, 16. yüzyılda Babür İmparatoru Şah Cihan döneminde inşa edilmiş ve o zamandan beri oldukça iyi korunmuş Mahal (Aynalar Sarayı), Lahor’daki en süslü cami olarak kabul ediliyor. Cami etrafındaki birçok karmaşık detay görebileceğiniz Wazir Khan Camii şehrin gezilecek yerlerinden sadece birkaçı.

Allama Iqbal Uluslararası Havalimanı Lahor’a 14 km uzaklıkta. THY ile aktarma yapmadan Lahor’a uçabilirsiniz. Qatar Airways ile de Doha’dan aktarma yaparak şehre ulaşmak mümkün. Turna.com uçak bileti sayfasında en uygun Lahore uçak bileti seçeneklerine göz atın. Kampanyaları değerlendirerek, seyahat planınız için ilk adımı atabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here