Uçak Bileti

Bir milyonu aşan nüfusu ile Kazakistan’ın en büyük ikinci şehri olan Astana, 1998 yılından bu yana ülkenin başkentliğini üstleniyor. Çarlık Rusya’sı döneminde ‘Akmolinsk’, Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği yıllarında ise ‘Tselinograd’ ismini taşıyan şehir, 1998 yılından sonra ‘başkent’ anlamını taşıyan ‘Astana’ ismi ile anılmaya başlamış. Akmola Eyaleti sınırlarında bulunan şehrin kuruluşu 1830’lu yıllara kadar uzanıyor. Stratejik konumu, coğrafi güzellikleri ve gelişmeye açık yapısı ile öne çıkan şehir, Kazakistan ve çevresindeki ülkeler arasında oldukça popüler bir yerleşim yeri.

Astana’da Mutlaka Gezilmesi Gereken 5 Yer

1. Baiterek Kulesi

İsminin anlamı ‘ömür ağacı’ olan ve 105 metre yüksekliği ile şehrin sembolü haline gelen Baiterek Kulesi, Astana’ya gelen turistlerin uğramadan geçmediği bir anıt ve gözlemevi. Yapımına 1996 yılında başlanan ve 2002 yılında tamamlanarak ziyarete açılan bu görkemli kule, 97. katında bulunan gözlemevinin panoramik şehir manzarası ile hayranlık uyandırıyor.

2. Han Çadırı (Khan Shatyr)

Mobil Uygulama

Dünyanın en büyük çadırı olarak anılan ihtişamlı bir alışveriş ve eğlence merkezi olan Han Çadırı (Khan Shatyr), 150 metre yüksekliği ve fütüristik mimarisi ile dikkat çekiyor. İçerisinde mini golf sahası, park alanı ve mono-ray sistemi de bulunan bu çadır, şehrin en hareketli noktalarından biri.

3. Cumhurbaşkanlığı Sarayı (Presidential Palace)

Baiterek Kulesi yakınlarında inşa edilen Cumhurbaşkanlığı Sarayı (Presidential Palace), şehrin en etkileyici ve önemli mimari yapıları arasında yer alıyor. Göçebe çadırını andıran mermer bir salona sahip olan sarayın yüksekliği ise 80 metreyi buluyor. 36 bin 700 metrekarelik bir alan üzerine kurulan saray, ‘Akorda’ ismi ile biliniyor.

4. Barış ve Hoşgörü Piramidi

Dünya barışının ve dinler arası hoşgörünün sembolü olarak inşa edilen Astana Barış ve Hoşgörü Piramidi, geceleri yapılan aydınlatma ile oldukça etkileyici bir görünüme kavuşuyor. 62 metre yüksekliğindeki piramit içerisinde 18 farklı dine ait ibadethaneler, müze, kültür merkezi, opera salonu, kütüphane gibi alanlar da mevcut.

5. Nur Astana Camii 

Kazakistan’ın ve Orta Asya’nın en büyük üçüncü camii olarak nitelendirilen Nur Astana Camii, 5 bin kişi kapasiteli oldukça büyük bir ibadethane. Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ve Katar Emiri Hamad bin Halife’nin imzalanan anlaşma sonucunda ülkeye hediye edilen cami, mimarisiyle de ilgi çekiyor.

Yaşadığı hızlı gelişim ile Orta Asya’nın cazibe merkezi haline dönüşen Astana, her yıl çok sayıda turisti ağırlıyor. Yılın neredeyse her günü rüzgarlı olduğu için ‘Rüzgarın şehri’ olarak da anılan bu etkileyici yerleşim yerini yakından görmek için Astana uçak bileti kampanyalarına göz atmayı ihmal etmeyin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here