Uçak Bileti

Georgia eyaleti, Amerika Birleşik Devletleri’nin güney bölgesinde, Mississippi Nehri’nin doğusunda yer alıyor. Doğunun en büyük eyaleti olan Georgia, birçok zıtlığı bir arada bulunduruyor ve bu da onu keşfetmek için daha çekici bir yer haline getiriyor.

Turistleri Georgia’ya getiren cazibe merkezleri, dağ manzaralarından ve Okefenokee Bataklığı gibi doğal özelliklerinden, Savannah’nın romantik antebellum meydanlarına ve Atlanta’nın göz kamaştırıcı modern mimarisine kadar uzanıyor.

Georgia’da herkes her ilgi için yapılacak birşeyler var. Dünyanın en büyük akvaryumundan ve Jekyll Adası plajlarına, tarih öncesinden 20. yüzyılın sonlarına kadar yurttaşlık hakları mücadelesine kadar yaşamı ve olayları aydınlatan zarif antebellum evleri ve tarihi yerlere kadar her şeyi bulacaksınız.

Georgia’da Görebileceğiniz 7 Yer

Georgia’da yapılacak keyifli bir gezi, turistlere çarpıcı doğal manzaraları görme, el değmemiş vahşi doğayı ve inanılmaz kültürel öneme sahip yerleri deneyimleme şansı veriyor. Georgia’da ziyaret edilebilecek en iyi yerler arasında ise güzel eyalet parkları ve genişleyen Atlanta metropolü var.

Mobil Uygulama

1. Atlanta

Georgia gezilecek yerler

Atlanta, ABD’nin Georgia eyaletinin en büyük kenti ve başkenti, eyaletin kuzeyinde yer alıyor. 19. yüzyılda bir demiryolu kasabası olan Atlanta, iç savaş sırasında büyük bir yangınla tahrip oldu. 90’lı yıllarda Olimpiyatlarla başlayan yükseliş Downtown Atlanta, Georgia Akvaryumu ve World of Coca-Cola ile devam etti ve kent tekrar canlandı.

Atlanta denilince akla ilk gelen isim Martin Luther King, Atlantalı olan Martin Luther sivil halk hareketleriyle de tanınıyor. 35 dönümlük bir alan üzerine kurulmuş olan Martin Luther King Jr. Ulusal Tarih Parkı, Martin Luther King’in evi, Coca Cola’nın çıkış noktası Coca-Cola Company, Georgia Akvaryumu, High Museum of Art, Atlanta Botanik Parkı, Center of Cıvıl and Human Rıghts, Piedmont Park, Centennial Olimpiyat Parkı Atlanta’nın en sevilen noktaları.

THY ve Alaska Airlines ile Chicago aktarmalı olarak Atlanta’ya uçabilirsiniz. Delta Havayolları ile Paris aktarmalı olarak Atlanta Hartsfield-Jackson Havalimanına ulaşmak mümkün.

✈️ En ucuz Atlanta uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Turna’nın birçok havayolu ile özel fırsat anlaşmaları var. Bu sayede belli dönemlerde özel kampanyalar yapıyoruz. Kampanyalardan güncel haberdar olmak için e posta listemize kaydolun. ✔️

2. Savannah

Savannah

Savannah, Georgia’nın doğusunda Atlantik kıyısında yer alıyor. Eyaletin tarih, misafirperverlik ve doğal güzellikler açısından zengin olan en eski şehri. Özgün bir Güney şehri olan Savannah, her yıl milyonlarca turisti Viktorya dönemi mimarisinin büyüleyici manzaralarına, Arnavut kaldırımlı sokaklarına, yosun kaplı meşe ağaçlarına çekiyor.

Historic District’in Arnavut kaldırımlı sokaklarında dolaşıp, güzel eski konakları ve tarihi yerleri gezin. Bu bölge aynı zamanda güzel parklar, devasa meşe ağaçları, Viktorya dönemi evleri ile tanınıyor. Diğer bir çekici nokta ise, şık mağazaların, galerilerin restoranların olduğu, nehir kıyısına inen bir dizi restore edilmiş, eski depolardan oluşan Factor’s Walk.

3. Golden Isles of Georgia

Golden Isles of Georgia

Golden Isles of Georgia, Florida’da, Savannah ve Jacksonville arasındaki sahil yolunun yaklaşık yarısında yer alıyor. Golden Isles of Georgia’yı görmeden Georgia’nın Atlantik kıyısına yapılacak hiçbir gezi tamamlanmış sayılmaz. Bölge, ana karadaki Brunswick şehrini ve dört büyük adayı içerir: St. Simons Adası, Küçük St. Simons Adası, Deniz Adası ve Jekyll Adası.

Ayrıca, ziyaretçilerin anakarayı dört bariyer adasına bağlayan hamak adı verilen birçok küçük ada var. Burada kano, kamp ve güzel plajların tadını çıkarabilirsiniz İskelenin yakınında bulunan St. Simons Deniz Feneri de görülecek yerler arasında.

4. Okefenokee National Wildlife Refuge

Okefenokee Ulusal Yaban Hayatı Koruma Alanı, Folkston’un sadece 18 km güneybatısında yer alıyor. Georgia’da ziyaret etmek için güzel bir yer olan sığınak, adalar, selvi ağaçları ve sulak çayırlarla dolu devasa Okefenokee Bataklığına ev sahipliği yapıyor.

Okefenokee’da timsahlar, yırtıcı kuşlar, ayılar ve bobcats gibi çeşitli hayvanlar yaşıyor. Bataklık, amfibi nüfusu ile ünlü. Kızılderili sakinleri ve ilk yerleşimciler için zengin bir insanlık tarihine de sahip.

5. Macon

Macon Georgia

Macon, Georgia’nın kalbi olarak adlandırılıyor. Georgia’nın merkezinde olan şehir Atlanta’nın yaklaşık 137 km güneyinde. Kuzey Georgia’nın inişli çıkışlı tepelerinin güneyin düz ovalarıyla buluştuğu Georgia’nın üç Fall Line Şehri’nden biri. Özellikle Mart ayı sonlarında kiraz ağaçları çiçek açtığı zaman muhteşem güzellikler sunuyor.

Mason şehir merkezinin yakınında bulunan Ocmulgee Ulusal Anıtı, mezar höyükleri, tapınak höyükleri ve spiral bir höyük dahil olmak üzere Yerli Amerikalılar tarafından oluşturulan eyaletteki en büyük toprak höyüklerinden bazılarının bulunduğu yer.

Her eylül ayında düzenlenen Ocmulgee Kızılderili Kutlamasında, birçok Kızılderili ülkesinden temsilcilerin sanat eserlerini görebilir ve performanslarını anıt civarında izleyebilirsiniz.

6. Chattahoochee National Forest

Chattahoochee National Forest

Chattahoochee Ulusal Ormanı eyaletin kuzey kesiminde yer alıyor. Oconee Ulusal Ormanı ile bağlantılı olan parkın içinde yüzlerce kilometrelik yürüyüş parkurların yanı sıra birkaç kamp alanı, akarsu ve nehir var.

Chattahoochee Ulusal Ormanı için açık hava meraklılarının cenneti diyebiliriz. Chattahoochee, küçük tepelere çoğunlukla düz olan Oconee’nin aksine birçok muhteşem manzaraya ve göğe yükselen ağaçlara ev sahipliği yapıyor.

7. Brunswick

Brunswick

Brunswick, Georgia eyaletinin bir liman şehri. Okyanusla East Nehrinin birleştiği Brunswick bir yarımadanın üzerine inşa edilmiş ve yine çok sayıda ada ve yarımadanın yakınında yer alıyor.

Atlas Okyanusu’nun kıyısındaki Brunswick, tarihi, nefis mutfağı, okyanusu ılıman iklimi, meydanları, ızgara şeklinde düzenlenmiş şehir planıyla Georgia’nın en turistik şehirlerinden biri.

Golden Isles Convention & Visitors Bureau, Lover’s Oak, Richland Rum – Brunswick, Mary Ross Waterfront Park, Selden Park, St. Simons Island Lighthouse Museum, Howard Coffin Park, Earth Day Nature Trail, Fort Frederica National Monument Brunswick’in en çekici yerleri.

Brunswick Glynco Jetport Havalimanı şehir merkezine 12 km uzaklıkta yer alıyor. Brunswick Golden Isles Havaalanına THY ve Air Canada ile iki aktarma yaparak ulaşabilirsiniz. En ucuz Amerika uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here