Uçak Bileti

Namibya‘nın doğal rezerv alanı Etosha “Büyük Beyaz Yer” anlamına geliyor ve çok büyük bir mineral tuzlasına sahip. Tuzla Kalahari Havzasının bir parçası ve yaklaşık 1 milyar yıl önce oluştu. Etosha Tuzlası, Ulusal Parkın yaklaşık yüzde 25’ini kaplıyor. Kunene Nehri’nden beslenen tuzla zaman içinde nehrin yer değiştirmesinden dolayı iklim de değişikliğe uğradı ve göl kurudu.

Tuzla artık günümüzde tozlu kil ve tuzdan oluşan dev bir boşluk halinde ve sadece çok yoğun yağmur olduğunda kısa bir süreliğine dolup hemen boşalıyor. Bu kısa süreli oluşan göl dahi flamingoların hemen ilgisini çekiyor ve bir anda binlerce dalıcı kuşa ev sahipliği yapıyor.

Etosha Milli Parkı Hakkında Bilgiler

  • Afrika’nın en geniş tuzlası olan yer, 120 km uzunluğunda ve 50 km genişliğinde.
  • Etosha Tuzlası uzaydan dahi görülebiliyor.
  • Etosha Tuzlası, World Wildlife Fund Eco bölgesi olarak tasarlandı.
  • Etosha National Park, 2001: A Space Odyssey filminde kullanıldı.
  • Yağmurlu sezonda tuzla suyla dolduğundan flamingoları kendine çekiyor.
  • Sıcak havanın etkisiyle buharlaşma çabuk gerçekleştiğinden tuzlanın killi yabanı tekrar hızlıca ortaya çıkıyor.
  • Güçlü rüzgarlar zemini her yıl erozyona uğrattığından her yıl tuzla daha da derinleşiyor.
  • Tuzlanın Namutoni bölümündeki sudaki tuz oranı deniz suyunun tuz oranının iki katı.
  • Tuzla çok nadir de olsa tamamen suyla dolup taşabiliyor. Son olarak 1978’de bu yaşanmış.

Afrika’nın tüm doğal yaşam alanları birbirine benzer ancak Etosha’nın kendine has bir sabah, öğlen ve akşam safarisi var. Park etrafındaki özel pansiyonların hemen hepsi Etosha içine günlük doğal yaşam turları düzenliyor.

Mobil Uygulama

Yerlilerin deyimiyle Omusati olarak adlandırılan Mopane, Ethosha’nın genel bitki örtüsünü oluşturuyor. O kadar geniş bir alana yayılıyor ki, Namibya’nın kuzeybatısına kadar uzandığı için Owambo’nun ismi bile buradan türemiş.

Parkın batı kısımlarında bolca görülebilen mopane, vahşi yaşam gözleme noktalarından Halali bölgesinin yoğun ağaçlık alanlarında dahi çokça bulunuyor.

Park içindeki en muhteşem ağaçlardan biri ise Hayalet Ağacı olarak da bilinen Moringa Ovalifolia. Büyülü orman görüntüsüne sahip, diğer bir gözlem noktası Okaukuejo’nun 30 km batısında bulunan tellerle çevrilmiş bir bölgede bu garip grotesk ağaçlar koruma altına alınıyor. Moringalar normalde tepe kenarlarında ve çok farklı şekillerde yetişiyor olsalar da hiçbir bu ağaçlara benzemiyor.

İkinci en çok görebileceğiniz bitki ise Türkçe’de tam karşılığı olmayan Kırmızı Bushwillow. Yerel olarak Kudubusch ya da koedoebos olarak biliniyor. İsminde kudu olmasının sebebi kudu canlısının yapraklarından bolca beslenmesinden geliyor. Namibya uçak bileti seçeneklerine göz atarak, Etosha Milli Parkı gezinizin ilk adımını atabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here