Uçak Bileti

Doğayla baş başa kalıp, adrenalin duygusunun peşinden gitmek isteyenler sıra dışı manzaraya sahip destinasyonlara seyahat ediyor. Kusursuz manzara arayanlar için adeta bir zirve olan seyir terasları dağ, okyanus, şehir ve orman manzaraları ile nefes kesiyor. Dünyanın en korkutucu ve bir o kadar da etkileyici seyir terasları yeni seyahat rotalarını belirlemenize yardımcı olacak.

Dünyanın En Ürkütücü Seyir Terasları

10. 5 Fingers (5 Parmak)

Avusturya Alplerindeki konumu ile 5 Fingers doğanın en güzel halini gözler önüne seriyor. Krippenstein’da bulunan gözlem evi ismini elin beş parmağı şeklindeki platformundan alıyor. Her bir platformun farklı bir özelliği var. Birinde ziyaretçilerin fotoğraf çektirebileceği metal bir çerçeve varken diğerinde yerde bulunan bir delikten aşağısını görebiliyorsunuz. Diğer gök-geçitlerin aksine buraya giriş de ücretsiz.

9. Tamborine Rainforest Gök Geçidi

Mobil Uygulama

Tamborine Rainforest Gök Geçidi, yüksekte olmasa da yağmur ormanlarının manzarasını en iyi yansıtan yerlerden biri. Avustralya’nın Queensland bölgesinde bulunan Tamborine dağının özel bir mülkündeki geçit orman üzerinde 1.5 km’lik bir yürüyüş parkuruna sahip. Yürüyüş yaklaşık 45 dakika kadar sürüyor ve bu yürüyüş süresince rengarenk kuşları ve böcekleri de incelemek için vaktiniz oluyor.

8. Oryukdo Skywalk

Su üzerinde yürümek denildiği zaman Oryukdo Skywalk ilk akla gelen yerlerden biri. 2013’den beri açık olan Güney Kore’nin gök geçidi her gün Oryukdo adasını görmeye gelen binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. U şeklindeki geçit okyanusun üzerinde 10 metrelik bir alana sahip ve ziyaretçiler sanki suyun üzerinde yürüyormuş gibi hissediyorlar.

7. Langkawi Sky Bridge

Langkawi Sky Bridge diğer gök-geçitlerden farklı olarak sadece bir tepeden aşağıdaki kanyona bakmıyor, onun yerine Malezya’nın Machingchang dağının tepesinde, 90 metre yükseklikten aşağıdaki ormana bakıyor. Buranın diğerlerinden daha az muhteşem olduğunu sakın düşünmeyin çünkü aynı zamanda okyanusu ve bu takımadalardaki diğer adaları da görebilmeniz mümkün. 125 metre uzunluğundaki köprü tek bir kolon ile destekleniyor.

Malezya uçak bileti seçeneklerine göz atın.

6. Glacier Skywalk

Kanada’nın Jasper, Alberta tarafında bulunan Glacier Skywalk, doğanın en muhteşem manzarası ile ziyaretçilerin aklını çeliyor. Sunwapta Vadisi’nin üzerindeki gök-geçidin camdan bir yürüyüş alanı bulunuyor ve Columbia Icefields’dan sadece birkaç dakika uzaklıkta. Gök-geçit tepenin üzerinden aşağıdaki muhteşem bir ekosisteme açılan bir pencere gibi. Ziyaretçiler aşağıya baktıklarında antik taş oluşumlarını, etraflarına baktıklarında da Kanada’nın muhteşem buzullarını görebiliyor.

5. Tiefenbachkogl Gözlem Platformu

Tiefenbachkogl Gözlem Platformu, Avusturya’nın Tyrolean Alplerinin efsanevi manzarasını sunuyor. Solden Kayak Merkezi’nin hemen yanında bulunan platform 360 derecelik görüş alanı ile dağları, buzulları ve vadilerin olağanüstü bir karışımını yaşatıyor. Gondolla uzun bir tünelden, dağlardan ve buzulların arasından ulaşılabilen Tiefenbach orta seviye kayakçıların da çok tercih ettikleri bir yer.

4. The Ledge

Diğer gök-geçitlerin aksine çok önemli bir özelliğe sahip olan The Ledge, Chicago’dan dört eyaleti birden görebilmenize olanak sağlıyor. Yerden 412 metre yükseklikteki Willis Tower batı yarımküredeki en yüksek bina. Sadece bu değil, gözlem kulesinden dışarıya çıkan tamamen cam gözlem kutuları da var. Yukarıdan arabalar ve insanlar karıncalardan bile küçük gözüküyor. Gitmek için bir zamanlar Sears Tower olarak da bilinen kulenin 103. katına çıkmanız yeterli.

3. SWFC Skywalk

Şangay dünyanın en yenilikçi mimarisine sahip olan şehirlerden biri ve bunu Dünya Finans Merkezinde bulunan Skywalk dışında bir yerden daha iyi göremezsiniz. Binada üç gözlem kulesi bulunuyor. En yüksek olanı 474 metre yükseklikte ve 100. katta. Skywalk, transparan cam yürüyüş yolları ile geceleri adeta milyonlarca rengarenk ışıklı yılbaşı ağaçlarını andıran müthiş bir atmosfer sunuyor.

2. Chamonix Skywalk

Tamamen camdan bir odaya girmek çok da kolay bir şey değil. Özellikle yerin adı “Step into the Void (Boşluğa Adım Atmak)” olan bir yer ise. Fransız Alplerindeki Aiguille du Midi dağlarındaki gök-geçit Avrupa’nın en yüksek geçidi olarak biliniyor. Yerden 1000 metre yükseklikteki geçit kalbi yüksekliğe dayanamayanlar için pek uygun değil. Geçit, yılın nisan-kasım döneminde açık ve bilet ücretine Chamoinix – Anguille du Midi teleferik aracı da dahil.

1. Grand Canyon Skywalk

Büyük Kanyon doğanın bize sunmuş olduğu en muazzam manzaralardan birine sahip. Bu doğal güzelliği 1200 metre yükseklikten izlemek ise insanın nefesini kesen bir deneyim. Açılalı çok uzun zaman olmamış olmasına rağmen dünyanın en iyisi olarak kabul ediliyor. Hualapai Ailesi tarafından işletiliyor ve kuralları da onlar koyuyor. Bu kurallardan biri de aralarında kameranın da bulunduğu hiçbir kişisel eşyanın geçit üzerinde kabul edilmemesi.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here