Uçak Bileti

Afrika‘nın birçok ülkesi şaşırtıcı bir kültüre, muhteşem bir vahşi yaşama ve olağanüstü doğaya sahip. Afrika’nın renkli ve sakin, kurak ve uzak ülkesine giden ziyaretçiler müthiş deneyimlerle dönüyorlar.

İsmini tüm Atlantik kıyısı boyunca uzanan antik Namib Çölünden alan Namibya, karşısında nutkunuz tutulacak güzelliklere sahip. Modern dünyadan uzak hayatlarını tüm doğallığıyla sürdüren Himbalar ise, Namibya’nın en dikkat çeken kültürel zenginliklerinin başında geliyor.

Himbaların tarihi geçmişi

Afrika’nın en gelişmiş çobanları sayılan Himbalar, 15. ve 16. yüzyılda Botswana‘dan Namibya’ya gelmişler. Namibya’nın kuzey batısında bulunan ve Kaokoland olarak da bilinen bölge göçebe hayatı yaşamayı seçmiş ve kendi geleneklerine bağlı olan Himba halkına ev sahipliği yapıyor. Himbalar diğer bir yaygın kabile olan Hererolar’la akraba olan ve benzer bir dili konuşuyorlar. Tarih boyunca pek çok badire atlatsalar da ayakta kalmayı başarabilmiş kendine özgü özelliklerini korumayı başarmış bir kabile.

Kaokovelders olarak da bilinen halk kuraklığın olmadığı, otların yeşerdiği yerlere doğru sürekli olarak yol alıyor. Çok nadiren de olsa gittikleri yerlerde kalıp yerleşebiliyorlar. Diğer tüm kültürlerden farklı bir giyim, kuşam, gelenek ve yaşam tarzları bulunuyor. Hatta öyle ki bazı diğer kültürlere esin kaynağı bile oldular. Yüzyıllardır göreceli olarak diğerlerinden izole bir yaşam sürüyorlar.

Mobil Uygulama

İnce ve uzun yapıları ile bilinseler de asıl en bilinen yönleri dost canlısı karakteristikleri. Kadınların güzelliği  ve çok ince detaylarla örülmüş saç tarzları ilgi çekici.

Bedenlerine kırmızı toprak boyası ve tereyağı karışımını sürüyorlar ve bu karışım onları zorlu çöl iklimine karşı koruyor. Saç tarzları ve kıyafetleri sosyal statülerinin bir göstergesi olduğundan herkeste farklı olarak karşımıza çıkıyor. Örnek olarak erkekler medeni halini göstermek için farklı şekillerde saçlarını örüyor. Hemen herkes demir ve kabuktan boncuklar takıyor.

Namibya’ya nasıl gidilir?

Namibya son derece güvenli ve politik olarak da istikrarlı bir ülke. Seyahat için organize turlar ya da kamp, misafir evi gibi yerlerde kaldığınız sürece güvenlik ile ilgili pek bir problem yaşamıyorsunuz. Yollar düzgün, oteller rahat ve hemen her şey bir seyahatten beklenebilecek tüm konforu sağlıyor.

Windhoek, Namibya’nın başkenti ve neredeyse ülkenin tam da ortasında yer alıyor. Himbalar’ı görmeniz için yapmanız gereken şey Windhoek şehrine uçmak. Namibia gitmek için vize almanız gerekiyor. 2 fotoğraf ile birlikte 147€ vize ücreti ödediğinizde 10 günde Namibya vizeniz çıkıyor.

Qatar Airways başkent Windhoek’e tarifeli seferler düzenliyor. İstanbul Atatürk Havalimanı yanında Sabiha Gökçen havalimanından ve ayrıca Ankara’dan Doha aktarmalı uçular var. Her yıl düzenlenen seyahat Festivali ile çok uygun fiyatlı biletler sunuluyor.

Namibya uçak bileti seçenklerine göz atarak, bu muhteşem kabileyle tanışacağınız seyahati planlayabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here