Uçak Bileti

Namibya‘nın başkenti Windhoek, ülkenin ticari ve siyasi merkezi. Ülke merkezinde konumlanan şehir, deniz seviyesinden bin 654 metre yükseklikte ve nüfusu 325 bin.

Son yıllarda alternatif coğrafyaları keşfetmek isteyen seyahat severlerin rotasına giren Windhoek, Afrika’nın güneybatısında eski adı Güney Batı Afrika olan Namibya’nın en önemli şehri. Alman sömürge döneminden izler taşıyan Windhoek’te görülecek gezilecek onlarca yer var.

Namibya uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Windhoek Gezilecek Yerler

1. Alman Lutheran Kilisesi

Mobil Uygulama

Alman Lutheran Kilisesi Gottlieb Redeceker tarafından tasarlanmış. Maceraperest neo-Gotiğin Art-Nouveau ile muhteşem bir birleşimi olan tasarım 1909’da 30 km uzaktan getirtilen kum taşları ile yapılmış. Windhoek’in en çok bilinen kent simgelerinden biri haline geldi.

2. Alte Feste

En eski bina olan ve Owela ile şehir müzesini içerisinde barındıran Alte Feste ziyaret edilmesi gereken en önemli yerlerden biri. Windhoek’in en eski binası bembeyaz Alte Feste, Putz tarzı örme tuğla 1890’da Yüzbaşı Von François’nın ana karargâhı olarak inşa edildi ve 1901’de da genişletildi.

Ülke bir zamanlar Güney Afrika’nın parçası olarak South-West Africa olarak adlandırılırken Alte Feste, o zamanki yönetimin askeri yönetim merkeziydi. Kale 1935’de bu defa Windhoek High School olarak hizmet verdi. 1963’ten bu yana günümüzde Namibya Ulusal Müzesi olarak kullanılıyor. Müze şimdi ülkenin gerçek sahipleri yerli halkın tarihini anlatıyor.

3. Owela Müzesi

Owela Müzesi gibi kültürel bölgeler de yine bu bölgede bulunuyor. Her şeyin kaydını tutan ve Windhoek’in sömürge geçmişini yansıtan bu müze size şehir hakkında çok fazla fikir vereceğine eminim. Owela Müzesi, Namibya Ulusal Müzesinin doğal tarih bölümünü de içerisinde bulunduruyor. Namibya’nın zengin yerel kültürleri hakkında yeterli bilgi verse de en etkileyici kısmı kesinlikle çita sergisi.

4. Parlamento Binası

Tepeyi taçlandıran bir başka Redecker tasarımı ise kilisenin arkasında doğuda yer alan Parlamento Binası. Etkileyici bir tasarıma sahip olan Parlamento Binası muhteşem bahçeleri ile bir zamanların sömürge yönetimine ev sahipliği yapıyordu. Bahçesinde ders çalışan öğrenciler, ağaçlar altında romantik çiftler görürseniz şaşırmayın.

5. National Museum of Namibia ACRE

Kilise’nin hemen sağıdan yükselen dev binada yer alan National Museum of Namibia ACRE, bugün ülke tarihini katman katman anlatan sergileriyle görülebilir. Müze olarak daha çok fotoğraf, duvar resimleri ve hikayeleri anlatan yazılardan oluşan müzeyi gezmek pek de keyifli değildi benim için. Ama en üst kattaki cafe ve restoran Windohek’in en iyi şehir manzarasına sahip.

6. Namibya Ulusal Sanat Galerisi

Ziyaret edilmesi gereken bir diğer müze ise Owela müzesinin hemen yanıbaşındaki Namibya Ulusal Sanat Galerisi. John Muafagejo’nun olağanüstü linolyum baskıları ve Adolph Jentsch’in eserlerini bu müzede görebilirsiniz.

7. Gibeon Meteoriti

500 milyon yıl önce düşen Gibeon meteorit’inin parçalarının sergilendiği meydanın etrafındaki pasajlarda çeşit çeşit Afrika sanat ürünleri dükkanları ve sanat galerileri yer alıyor.

8. Katatura

Windhoek’in nüfusu 2001’de 233,000 civarındayken günümüzde 300,000’e dayanmış durumda. Avrupalıların, Ovamboların, Hereroların ve Damaraların oluşturduğu rengârenk etnik yaşamın en güzel görüntülerinden birini tanık olmanıza olanak sunuyor. Başkent biraz sakin, ancak merkezin dışında bulunan birçok kenar mahalle vadiye dağılmış durumda ve bunların arasında Katatura en kalabalık yerleşimin olduğu yer.

1960’da ırkçı Güney Afrika yönetimi Windhoek’de yaşayan siyahileri zorla yerlerinden edip buraya yerleştirmiş. Eğer vaktiniz olursa birkaç saatinizi Katatura’yı ziyaret etmek için harcayın. Namibyalıların gerçek hayatlarına eşlik edip kültürlerine en derinden şahit olmak burada mümkün.

9. Daan Viljoen Oyun Parkı

Windhoek’den bir saatlik mesafede olan ve ailenizle piknik yapmak için çok uygun bir yer olan Daan Viljoen Oyun Parkına gidin. Oyun parkı aynı zamanda kuş gözlemcileri için de cennet denilebilir. 200’den fazla farklı kuş cinsi sadece bu park içinde bulunabiliyor. Vahşi yaşamdan görebileceğiniz örnekler ise mavi Afrika antilobu, eland antilobu, babunlar, dağ zebraları ve keseli antiloplar.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here