Uçak Bileti

Beypazarı, Ankara’nın sınırları içerisinde bulunan, merkeze bağlı olmayan en önemli ilçesi. Anadolu’nun her karışında olduğu gibi eski uygarlıkların birçoğuna şahit olan Beypazarı, tarihte, İstanbul ve Bağdat ticaret yolu üzerinde yer almış, Hitit, Frig, Roma, Bizans, Anadolu Selçuklu ve Osmanlı medeniyetlerini görmüş bir ilçe.

Ankara’nın 98 km kuzeybatısında yer alan, diğer yandan da barındırdığı müzeleri ve yaşayan yerel hayatını koruyan düzenlemesiyle, Ankara’nın en turistik ilçesi olan Beypazarı, tarihi bir Anadolu kasabasına dair otantik bir deneyim sunuyor. Beypazarı’nı gezmek ve bu güzel Anadolu kentini keşfetmek için Ankara seyahatini planlamaya ve uçak biletlerini araştırmaya başlayın.

Ankara uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Beypazarı’nda Görmeniz Gereken Müzeler

Anadolu tarihini yansıtan Beypazarı, son dönemde Türkiye‘nin dört bir yanından düzenlenen kültür turları ile öne çıkmaya başladı. Beypazarı gezisinde görmeniz gereken müzeler, Beypazarı ruhunu deneyimlemek için en doğru adresler. Beypazarı’nın en önemli 3 müzesi bu listede.

Mobil Uygulama

1. Türk Hamamı Müzesi

Türkiye’nin ilk ve tek müzesi olan Türk Hamam Müzesi, Türk hamam ve temizlik kültürünü belgeleme, koruma ve geleceğe aktarma düşüncesiyle kurulmuş, bir kasaba hamamı olarak 16. yüzyılda inşa edilen Rüstem Paşa Hamamı’nda hizmet veriyor. Türk hamamlarında yüzyıllardır kullanılan tekstil ürünleri, metal ve kemik eşyalar ile hamam kültürünü yansıtan eserler sergileniyor.

2. Beypazarı Tarih ve Kültür Müzesi

Hafız Mehmet Nurettin Karaoğuz tarafından bağışlanan 150 yıllık konakta, 1997’den beri hizmet veren Beypazarı Tarih ve Kültür Evi Müzesi’nde, Beypazarı ve yöresinin kültür ve tarihini yansıtan eserlerle Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerinden kalan çeşitli tarihi eserler sergileniyor. Müze etnografik yapısı dışında mimarisiyle de bir Beypazarı Evi’ni canlandırırken, gündelik hayatı da gözler önüne seriyor.

3. Beypazarı Yaşayan Müze

2007 yılında kurulan Beypazarı Yaşayan Müze, geç dönem Osmanlı mimarisinin seçkin örneklerinden biri olan tipik bir Türk evinde hizmet veriyor. Halk biliminin çalışma alanı olan açık hava müzelerinin ilk örneği olan Beypazarı Yaşayan Müze’de, Orta Asya’dan günümüze dek gelen geleneksel el sanatları, çocuk oyun ve oyuncakları, atasözleri ve Türk yazı kültürü, ebru sanatı, sözlü halk edebiyatı, mitoloji, milli mücadelenin kadın kahramanları ile ilgili sergiler ve etkinlikler düzenleniyor.

Beypazarı, yalnızca müzeleriyle öne çıkan bir ilçe değil. Muhteşem lezzetler sunan restoranlar, otantik kafeler, hediyelik eşya ve yöresel ürünler bulabileceğiniz mağazalar ve Beypazarı ruhunu daha fazla hissedebilmeniz için konaklayacağınız otelleriyle bu şirin ilçe ziyaretinizi bekliyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here