Uçak Bileti

Uçsuz bucaksız sınırlarıyla Afrika kıtasının cezbedici ülkelerinden biri olan Namibya, modern dünya ve yaban hayatının birbiriyle harmanlandığı ilginç bir coğrafya. Türk vatandaşlarından vize talep eden bu ülke, maceraperest gezginler için oldukça cazip bir seyahat rotası olarak görülüyor. Güney Afrika’nın en büyük ülkeleri arasında bulunan Namibya’da, dünyanın en eski çölü olan Namib Çölü de yer alıyor. Kum tepeleri üzerinde yürüyüp ve çöl safarisini deneyimleme şansı bulacağınız bu çölde, şahane bir günbatımı manzarası izleyebilirsiniz. Atlas Okyanusu boyunca uzanan bin 600 kilometrelik bir sahil kısmı da bulunan Namib Çölü, su ve çölün buluştuğu nadir destinasyonlardan biri.

Namibya Yolculuğunda Gezilmesi Gereken 5 Şehir

1. Windhoek

Başkent Windhoek, konumu ve gelişmiş yapısı sayesinde Namibya’ya gelenlerin ilk uğradığı adres oluyor. Düzenli sokakları ve mimarisiyle hoş bir görünüme sahip olan şehirde, Christuskirche, National Museum of Namibia, Parliament Gardens, Parlemento Binası, Owela Museum ve Afrika’nın yerel yaşamına tanıklık edeceğiniz Katutura bölgesini ziyaret edebilirsiniz.

2. Swakopmund

Mobil Uygulama

Ülkenin ikinci büyük şehri olan Swakopmund, güneşli havası, palmiye ağaçlarıyla süslü sahil yolu ve plajlarıyla, Namibya’da tatil denildiğinde akla gelen ilk yerlerden biri. Yaz aylarının hüküm sürdüğü aralık-şubat arası dönemde bir hayli kalabalıklaşan bu şehirde, sömürge yıllarından kalma tarihi binaların, Swakopmund Müzesi’nin, fok sürülerine ev sahipliği yapan Walvis Koyu’nun ve Sandwich Koyu’nun tadını çıkarın.

3. Lüderitz

Namib Çölü ile Atlantik Okyanusu arasında yer alan Lüderitz, Alman mimarisinin izlerini taşıyan Art Deco tarzı yapılarının yanı sıra Bavyera tarzı kafe ve barlarıyla da hayranlık uyandırıyor. Lüderitz’e gitmişken dev flamingo sürülerinin yaşam alanı olan Lüderitz Yarımadası’na uğrayıp muhteşem bir manzaraya tanıklık etme şansını da kaçırmayın.

4. Kolmanskop

1956 yılına dek Namib elmas ticaretinin başkenti olan Kolmanskop, günümüzde çöl kumlarının yuttuğu bir hayalet şehre dönüşmüş durumda. Ketmanshop ve Lüderitz arasında konumlanan ve kumlar altındaki görüntüsüyle film sahnelerini andıran bu şehri görmek için, rehberler eşliğinde yapılan turlara katılabilirsiniz.

5. Walvis Bay

Türkçe anlamı Balina Körfezi olan Walvis Bay, 85 bine yaklaşan nüfusuyla ülkenin en kalabalık üçüncü yerleşim yeri. Atlas Okyanusu kıyısında yer alan bu etkileyici şehir, ülkenin en önemli liman şehri olmasıyla da biliniyor. En önemli geçim kaynağı balıkçılık olan Walvis Bay’ı ziyaret etmek için en uygun dönemse kasım-ocak ayları arası.

Siz de, Namibya uçak bileti kampanyalarını takip ederek, Afrika kıtasının hayranlık uyandıran dünyasını yakından tanıma fırsatı bulabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here