Uçak Bileti

Zengin petrol ve doğalgaz rezervleriyle adını duyuran Azerbaycan, sosyo-ekonomik gelişmişlik ve okuryazarlık oranları bakımından dünyanın önde gelen ülkeleri arasında bulunuyor. Yaklaşık 87 bin metrekare yüz ölçümüne sahip olan Azerbaycan, zengin kültürel mirası ve tarihi yapılarıyla da göz alıyor. Anayasasında resmi din olmayan ancak nüfusunun büyük bölümü Müslümanlardan oluşan bu ülkede, gezilip görülecek sayısız turistik yer ve yapı bulunuyor. İşte Azerbaycan’ın birbirinden popüler şehirlerinden bazıları.

Azerbaycan’da Görülecek En Popüler 5 Şehir

1. Bakü

Hazar Denizi’nin batı kıyısında yer alan Bakü, Kafkasların en önemli kültür ve ticaret merkezi olarak kabul ediliyor. Yıl içerisinde sürekli rüzgarlı olduğu için yerel halk tarafından ‘rüzgarlı şehir’ anlamına gelen ‘Bakı’ ismiyle anılan bu şehir, bölgenin önemli bir liman şehri olmasıyla da öne çıkıyor. Oldukça köklü bir geçmişe sahip olan Bakü’de, UNESCO’nun Dünya Mirası Listesi’ndeki Old City, Kız Kalesi ve Şirvanşah Saray’ı görmek gerekiyor.

2. Gence

Kafkasya’nın en eski şehirleri arasında bulunan Gence, beşinci yüzyıldan bu yana varlığını korumayı başarmış. Rusya İmparatorluğu döneminde Elizavetpol, 1920 – 1935 arasında Gence, 1935 – 1991 arasında ise Kirovabad isimleriyle anılan Gence, 1991’de Azerbaycan’ın bağımsızlığını kazanmasından sonra ülkenin ikinci büyük şehri haline gelmiş.

Mobil Uygulama

3. Şeki

2016 Yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti unvanını taşıyan Şeki, Azerbaycan’ın kuzeyinde bulunuyor. 1968 yılına kadar Nuxa ismiyle anılan bu şehir, ülkenin en eski ve turistik bölgeleri arasında öne çıkıyor. Her yıl çok sayıda yabancı turisti ağırlayan bu etkileyici şehir, kültürel ve tarihi dokusuyla hayranlık uyandırıyor.

4. Gobustan

Başkent Bakü’nün 90 kilometre batısında yer alan Gobustan şehri, 4 milyona yaklaşan nüfusuyla ülkenin küçük ama sevimli yerleşim yerlerinden biri. Yapılan arkeolojik kazılar sonucunda Tunç Devri’nden kalma eserler, çeşitli seramik ürünler, silah ve süs eşyaları bulunan şehir, turistik bakımdan oldukça cazip bir yer.

5. Khacmaz

Hazar Denizi’ne 10 kilometre uzaklıkta yer alan bir Azeri şehri olan Khacmaz, başkent Bakü’ye de 170 kilometre mesafede. Hun İmparatorluğu’ndan gelen bir kabile olan Khachmatakiler yüzünden bu isimle anıldığı düşünülen Khacmaz, turistik ve kültürel anlamda oldukça zengin bir yerleşim yeri. Şehirde, birçoğu 15 ve 16 yüzyılda yapılan cami, kilise ve müze gibi turistik yapılar da bulunuyor.

Azerbaycan Türk vatandaşlarından vize istiyor ama bunun için öyle sayfalarca evrak toplamanıza gerek yok. Havaalanında ortalama 10 dolar ödeyerek alabileceğiniz belge sayesinde kapı vizenizi alıp, sorunsuz bir şekilde seyahat edebilirsiniz. Türkiye’den direkt uçuş imkanı bulunan bu ülkeyi keşfetmek için Azerbaycan uçak bileti fırsatlarına göz atmayı unutmayın.

NOT: Azerbaycan vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

1 YORUM

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here