Uçak Bileti

Geniş yüzölçümü ve Türkiye’ye olan yakınlığının yanı sıra ekonomik ve siyasi ilişkiler bakımından da oldukça önemli bir konumda bulunan Rusya, dünyanın en güçlü ülkelerinden biri. Turistik açıdan da dünyanın en popüler ülkeleri arasında gösterilen Rusya, sabaha kadar süren eğlence hayatı, birbirinden etkileyici tarihi yapıları ve zengin kültürel dokusuyla öne çıkıyor. İşte Rusya seyahatinizi keyifli anlara dönüştürecek o etkileyici şehirlerden bazıları.

Rusya’da Gezilmesi Gereken 5 Etkileyici Şehir

1. Moskova

10 milyonu aşan nüfusuyla ülkenin başkenti konumunda bulunan Moskova, her yıl milyonlarca turist ağırlıyor. Gösterişli mimarisi ve büyüleyici atmosferiyle dünyanın önde gelen sanat, kültür ve turizm merkezleri arasında yer alan şehrin en ünlü turistik noktaları arasında ise Kızıl Meydan, Kremlin Sarayı ve Aziz Vasili Katedrali yer alıyor.

2. Kazan

1000 yıllık köklü geçmişiyle Rusya’nın İslam medeniyeti başkenti olarak anılan Kazan‘da, Avrupa’nın en büyük camisi olan Kul Şerif Camii de bulunuyor. Tatar geleneğinin özelliklerini taşıyan ahşap işlemeli mimarisiyle de öne çıkan şehir, Rusya’ya bağlı Tataristan Özerk Cumhuriyeti’nin başkenti konumunda.

3. Ufa

Mobil Uygulama

1574 yılında kurulan ve ülkenin en eski şehirleri arasında gösterilen Ufa, Başkurdistan (Başkurt) Cumhuriyeti’nin başkenti unvanına sahip. İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra yaşadığı sanayi devriminin etkisiyle bölgenin en önemli üretim merkezlerinden birine dönüşen Ufa, Ural Bölgesi’nin en geniş limanı olarak da biliniyor.

4. Krasnodar

Kuzey Kafkasya’da bulunan Krasnodar, Güney Rusya’nın başkenti olarak kabul ediliyor. Burası, büyüleyici görünümüyle hayranlık uyandıran doğal güzellikleri, zengin toplum yapısı ve eşsiz lezzetler sunan mutfak kültürüyle oldukça etkileyici bir yerleşim yeri. İkinci Dünya Savaşı sırasında Alman işgaline uğrayan Krasnodar, günümüzde Kafkasya’nın en yeşil şehri olarak kabul ediliyor.

5. Nalchik

Lenin Caddesi, Abhazya Meydanı, Univermag, Gorna Bölgesi, Elbrus, Sosriko, Chegem ve Bezengi bölgeleri ile Elbrus Dağları gibi sayısız turistik noktası bulunan Nalchik, Rusya’nın güneyinde konumlanan Kabardey-Balkarya Cumhuriyeti’nin başkenti. Nalchik Nehri üzerinde kurulduğu için bu isimle anılan şehir, 1768-1774 Osmanlı-Rus Savaşı sırasında bölgeyi ele geçiren Ruslar tarafından kurulmuş.

Tarihi geçmişiyle hayranlık uyandıran göz alıcı bir ülke olan Rusya’yı ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşlarından vize talep ediliyor. Bu nedenle seyahatiniz öncesinde bu işlemleri tamamlamayı ihmal etmeyin. Ayrıca Rusya uçak bileti kampanyalarını takip ederek, seyahatinizi daha ekonomik ve konforlu hale dönüştürme şansı ya yakalayabilirsiniz.

Kafkasya’nın masal diyarlarını andıran ülkelerinden biri olan Rusya’da, unutulmaz anılar biriktirmek ve yeni dünyalar keşfetmek için yola çıkma zamanı.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here