Uçak Bileti

Güneydoğu Asya ülkelerinden Malezya, farklı kültürlerin buluştuğu, doğal güzellikleri ve zengin tarihi geçmişi ile ziyaretçilerine farklı deneyimler sunuyor.

Doğu ve batı olarak iki ana kara parçasına ayrılan ülke, 18 bin adadan oluşuyor. Muhteşem kumsallara sahip adaları her yıl binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor.

Malezya’yı keşfetmek isteyenler için 2 haftalık egzotik tatil planı rotası ülkeyi baştan aşağıya keyifle deneyimlemek isteyenlere yol gösteren nitelikte.

Malezya uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Malezya’yı Keşfetmek İsteyenlere 2 Haftalık Program

1. Kuala Lumpur (2 gece)

Malezya’nın ulusal başkenti ve en kalabalık şehrine ziyaretimizi 88 kat yüksekliğindeki dünyanın en yüksek ikiz kuleleri olan Petronas İkiz Kuleleri’nin üst kısmına çıkarak başlıyoruz. Sofistike bir Kuala Lumpur simgesi olan bu yapının tepesinde manzara muhteşem. Binlerce deniz canlısının sergilendiği Aquaria’yı ve dünyanın en büyük serbest uçuş kafesinin bulunduğu Kuala Lumpur Kuş Parkı’nı ziyaret etmek için baş döndürücü yüksekliklerden yeryüzüne iniyoruz.

İslam ülkenin resmi dini olduğundan Güneydoğu Asya’nın en büyük İslam Eserleri Müzesi’ne de kısa bir ziyaret gerçekleştiriyoruz. Neyse ki ayaklarımızın rahatı için kentin önemli turistik merkezleri çoğunlukla birbirlerine yürüme mesafesinde bulunuyor.

2. Melaka Şehri (1 gece)

Malacca eyaletinin başkenti Melaka Şehri Malakka Boğazı’ndaki en eski şehirlerden biri. Bir zamanlar Portekiz tüccarları tarafından yönetildi ve sonra Hollandalılar ve İngilizler tarafından şehir, güzel sömürge mimarisi ile dolduruldu. Tarihi merkezi Malezya’daki en popüler turistik yerlerden biri olmasını sağlıyor.

Malezya’nın en eski Protestan kilisesi olan Kraliçe Victoria’nın Çeşme ve Mesih Kilisesi’ni görmek için Hollanda Meydanı’na geliyoruz. Daha sonra 1502’den kalma bir Portekiz gemisinin kopyası, Tan Beng Swee saat kulesi ve dünya üzerinde bulunan hemen her şeyi satın alabileceğiniz ünlü Jonker Pazarı’nı ziyaret ediyoruz. Açlıktan bayılmak üzereyken tavşan, tavuk ve patatesten yapılan bölgenin meşhur yahnisini deniyoruz.

3. Taman Negara Ulusal Parkı (3 gece)

Taman Negara Milli Parkı açık alana duyduğumuz tutkuyu beslemek için mükemmel bir yer. Başlangıçta Kral V. George Milli Parkı olarak anılan tesis Malezya doğasının bu olağanüstü parçasını korumak için 1938’de kuruldu. Popüler bir etkinlik olan dünyanın en eski yağmur ormanlarından birinde doğaya daha yakın olmamızı ve parkın nehirlerinden birinde botla dolaşmamızı sağlayan bir gölgelik yürüyüşü yapıyoruz.

Yol boyunca bazı büyük ve nadir çiçekler ile yaban hayatı da dahil olmak üzere yemyeşil yaprakların arasından geçiyoruz. Filleri ve kaplanları göremiyoruz ancak maymun, yaban domuzu, sürüngen, kuş ve böcekleri ile karşılaşıyoruz. Biraz şansla dünyanın en büyük çiçeği olan rafflesia’yı bile görebiliyoruz.

4. Cameron Yaylaları (2 gece)

Malezya maceramızdaki bir sonraki durak bizi Taman Negara Milli Parkı ormanlarından Malezya’nın en büyük çay üretimi bölgesi olan Cameron Tepelerine, yemyeşil bir ormanla çevrili ve yeşilin her tonunu bulunduğu tepelere götürüyor. Çay 1920’lerin sonlarından beri buradaki çay tarlalarında popüler bir turistik hediye olarak yetiştiriliyor.

Yaylalar Malezya’nın karayoluyla erişilebilen en yüksek noktası ve bölgede 8 küçük kasaba var. Kasabaların en büyüğü Tanah Rata Brinchang Dağı’ndaki gözlem kulübesinden yaylaları görmek için iyi bir yer. Yüzyıllar yaşındaki ağaçların yosun içinde bulunduğu Yosun Ormanı’ndan da yürüyerek geçerken heyecandan dilimiz tutuluyor.

5. George Town (2 gece)

Penang’ın tropikal ada devletinin başkenti George Town sömürge mimarisi ile dolu başka bir tarihi kent. Burası antik, geleneksel ve modern kültürleri birbirine sağlıklı bir şekilde kaynaştıran kalabalık sokaklarında dolaşmak için ilginç iyi bir yer.

Özellikle Çin Mahallesi’ndeki Klan İskeleleri ile Penang Kültürel Yolu’ndan yürümek istiyoruz. Şehrin birkaç adet seçkin ve eski tapınak ile camileri bulunuyor. Beş farklı mutfağın bulunduğu bu renkli şehir Malezya mutfağıyla ve özellikle Asya’nın en iyisi olarak nitelendirilen sokak yemekleriyle ünlü. Popüler bir Penang sokak atıştırması olan “köri koay teow”u denemenizi tavsiye ediyoruz .

6. Langkawi (3 gece)

Malezya maceramızı anakaradan yaklaşık 32 km uzaktaki 104 güzel adadan oluşan bir takımada olan Langkawi’yi ziyaret ederek sonlandırıyoruz. Keddah’ın mücevheri olarak bilinen Langkawi adalar boyunca plajlarda dolaşarak kabuk toplama veya jet-botla gezmek gibi deniz faaliyetleri için iyi bir yer.

Karasal aktiviteleri sevenler yüzebilecekleri ve timsah mağaraları görebilecekleri (aynı anda değil!) Kilim Karst Geoforest Park’ı turlamak isteyebilir veya Langkawi teleferiğine binerek denizin ve ormanın panoramik manzarasını seyredebiliyorlar. Langkawi gökyüzü köprüsü de çarpıcı manzaralar sunuyor. Veya sadece Malezya macerasındaki 2 haftanızdan sonra birçok güzel kumsaldan birinde dinlenmek de isteyebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here