Uçak Bileti

Dünyanın farklı ülkelerinden yüzbinlerce insanın bir arada yaşadığı Doha, mutfak kültüründe de önemli bir buluşma noktası. Katar’ın başkenti Doha, başta Arap ülkeleri olmak üzere Hindistan, Pakistan, Çin, Tayland, Fas gibi Orta Doğu ve Asya ülkelerini yansıtan mutfağıyla etkileyici bir çeşitliliğe sahip.

En Güzel Katar Yemekleri

En uygun Katar uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında.

1. Maklube

Doha-Yemekleri-Maklube

Maklube, kırmızı et veya tavukla hazırlanan bir Ürdün yemeği. Ülkede severek tüketilen yiyeceklerin başında geliyor. Çeşitli baharatlarla harmanlanan pilavın, et parçalarının yanı sıra patlıcan, patates vb. sebzelerle süslenmesi sonucunda hazırlanan bu yemek, aromatik kokusu ve tadıyla damak tadınıza farklı gelebilir.

2. Dukka

Doha-Yemekleri-Dukka

Dukka, Filistin kökenli bir atıştırmalık. Zeytinyağı, zeytin, zahter ve dukka (kişniş, susam, kimyon, rezene tohumu, iri dövülmüş karabiber ve kavrulmuş bademin ezilip karıştırılmasıyla elde edilen bir baharat türü) gibi dört çeşit malzeme ile hazırlanıp, beş bölümden oluşan seramik bir tabak içinde servis ediliyor. Tabağın orta bölümünde yer alan grisiniler, yöresel baharatlar ve zeytinyağıyla birleştiğinde, ortaya oldukça leziz bir aperatif çıkıyor.

Mobil Uygulama

3. Falafel

Doha-Yemekleri-Falafel

Falafel, görünüm olarak içli köfteyi andıran ancak yapımında et yerine yeşillik, nohut ve baharat kullanılan bir Lübnan yemeği, oldukça hafif ve sindirimi kolay bir lezzet. Yanında yoğurtlu bir sosla servis edilen bu sıcak aperatif, et kullanılmadan hazırlandığı için vejetaryenlerin de tercihi.

4. Humus

Doha-Yemekleri-Humus

Humus, Orta Doğuluların hem kahvaltı sofralarında hem de akşam yemeklerinde tükettiği bir meze. Nohut, tahin, sarımsak, zeytinyağı, kimyon, kırmızı biber gibi malzemelerle hazırlanan hafif ama oldukça leziz bir yiyecek. İsmi Arapça’da nohut anlamına gelen humus, Türk sofralarının da vazgeçilmezleri arasında.

5. Eggplant fatteh

Doha-Eggplant-Fattah

Eggplant fatteh, kuzu eti, patlıcan, havuç, kimyon, yoğurt, çam fıstığı gibi malzemelerle hazırlanıp, lavaşı andıran ekmeklerle birlikte sofraya getiriliyor. Oldukça hafif olmasının yanı sıra doyurucu bir yiyecek de olan eggplant fatteh, Orta Doğu coğrafyasının en çok tüketilen lezzetlerinden biri.

6. Kuskus

Doha-Yemekleri-Kuskus

Kuskus, Berberi mutfağından Orta Doğu ülkelerine yayılan ve Türkiye’de de sevilen bir yiyecek, Fas yemekleri arasında en sık tüketilen çeşitlerden. Pişirilme teknikleri ve eklenen baharatlarla her yörede farklı bir tada bürünen hafif ve pişirilmesi kolay bu yiyecek, daha çok etli yemeklerin yanında tüketiliyor.

7. Kebap

Doha-Yemekleri-Kebab

Kebap, Orta Doğu mutfağının değişmez tatları arasında, yolu Doha’ya düşen turistlerin ve yerli halkın da favori yiyeceklerinden biri. Izgarada pişirilip, közlenmiş domates, biber ve soğan gibi çeşitli yiyeceklerle servis edilen kebap, seyahatlerinde damak tadının aşina olduğu lezzetleri arayanlar için uygun bir seçenek.

8. Kung pao chicken

Kung Pao Chicken, küçük parçalar halinde kesilmiş tavuk eti, kırmızı acı biber, fıstık gibi malzemelerle hazırlanan lezzetli bir Çin yemeği. Kırmızı ve yeşil biberin oluşturduğu renkli görünümüyle tadının güzelliğini haber veren Kung Pao Chicken, Çin restoranlarının gözde ürünleri arasında.

9. Maftool

Doha-Yemekleri-Maftool

Maftool, deve, tavuk ve keçi etinin pilavla eşsiz uyumunu yansıtan bir yemek. Patates, nohut, havuç ve salça kullanılarak hazırlanan bir sos eşliğinde servis ediliyor. Maftool yemeğinin ana malzemelerinden olan pilava eklenen kavrulmuş yer fıstığı ve çam fıstığı ise Filistin mutfağından gelen bu leziz yemeğe hoş ve farklı bir tat katmış.

10. Hand pulled noodle

Hand pulled noodle, domates sosu, tavuk ve noodle karışımı bir yiyecek, muhteşem lezzeti ile Çin mutfağına yeni giriş yapanların gözdesi. Doha seyahatinde hand pulled noodle tatmak isteyenlere tavsiye edeceğim adres ise Shangri-La Hotel Doha’da bulunan Shanghai Club Restoran.

Sayısı her geçen gün artan lüks ve kaliteli restoranlarında, birbirinden farklı lezzetler tadabileceğiniz Doha’da, dünya lezzetleriyle tanışma şansını kaçırmayın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here