Uçak Bileti

Doha, son 20 yılda büyük bir değişim süreci yaşayarak modern ve gösterişli bir mimari görünüme kavuştu. Yüksek yaşam standartlarına sahip Katar’ın başkenti olan Doha, nefis şehir peyzajı, birbiri ardına açılan ihtişamlı gökdelenleri, plajları, safari meraklılarını cezbeden çölleri, kamp alanları, lüks otelleri ve restoranları ile Ortadoğu’nun gözde turizm merkezleri arasında yerini aldı.

Doha, geleneksel ile modern dünyayı bir araya getiren sentez görünümü ve tatil merkezleri olarak ilgi çeken bir şehir haline dönüştü.

Doha’da tatil yaparken modern gökdelenlerin ve plazaların arasından sıyrılıp, şehrin otantik yüzünü deneyimleyeceğiniz Souq Wakif, ünlü Arap atlarını görebileceğiniz Qatar Racing and Equestrian Club ve okyanus ve çölün birleştiği yerde lüks çadırlarda konaklayabileceğiniz Regency Sealine Beach Camp görülecek 3 ilginç yer.

Doha’da Görülecek 3 İlginç Yer

1. Doha’nın Otantik yüzü: Souq Waqif

Souq-Waqif-Doha

Souq Waqif, Katar’ın başkenti Doha’nın eski yerleşim merkezi olan otantik bir bölge. Geleneksel giysiler, baharatlar, el sanatları ve hediyelik eşyaların satıldığı Souq Waqif’in daracık sokaklarında karşılıklı sıralanan dükkanlar bulunuyor. Kentin yerel mimari örneklerini görebileceğiniz bölge, düzinelerce restoran ile nargile (shisha) salonu barındırıyor.

Mobil Uygulama

En az yüz yıl öncesine dayansa da, geleneksel Katar mimari tarzını korumak için 2006’da bir dizi onarımdan geçen Souq Waqif, Doha büyümeden önce, kentin kalbi konumundaydı. Halen Doha’da ticareti, mimarisi ve kültürünü esas alan otantik bir hisse sahip olan tek kalıcı alan olarak görülen bölge, hem yerli halkın hem de kent ziyarete gelen turistlerin en popüler mekanı.

Doha’nın merkezindeki Al Souq ilçesinde bulunan Souq Waqif ve civarı, en az yüz yıl önce Wadi Musheireb olarak bilinen kuru nehir yatağının yakınında kuruldu. Bedevilerin ve yerli halkın ticaret yapacakları bir toplanma yeri olan bölgede, 1950’lerden sonra inşa edilen binalar yıkılırken, eski yapılar ise yenilendi.

Souq Waqif’in 2008’de tamamlanan restorasyonun ardından, bölgenin mimari ve tarihi kimliği koruma altına alındı. Geometrik desenli bir labirenti andıran Souq Waqif, Orta Doğu pazarlarının (souq) karakteristik özelliklerine sahip pek çok dar sokaktan oluşuyor.

Çeşitli baharatlardan ve mevsimsel lezzetlerden, parfüm, mücevher, giyim ve el sanatlarına kadar göz kamaştırıcı bir dizi Orta Doğu ürünü, yollar boyunca sıralanmış küçük dükkanların oluşturduğu atmosfer oldukça renkli.

Geleneksel müzik, sanat ve kültürel gösteriler ise bu tarihi mekân ambiyansına katkıda bulunuyor.

Souq Waqif’in en ilginç yeri olan evcil hayvan bölgesinde, köpekler, kediler, tavşanlar, kaplumbağalar ve kuşlar da dahil olmak üzere pek çok hayvan satan tezgâhların bulunduğu alan. Evcil hayvanların yaşam koşullarının kampanyalara konu olduğu alanda hayvanlar kafeslerde satışa sunuluyor.

Yine 980 kişi kapasiteli Al Rayyan Tiyatrosu ile Balık Pazarı’nın yakınındaki Souq Waqif Sanat Merkezi de bu bölgede. Souq Waqif Sanat Merkezi küçük ve sanatsal dükkanlardan oluşan bir seçkiyi, dar bir avlu etrafında sergilenen sergi salonlarıyla bir araya getiriyor.

Souq Waqif 2009’da Doha Tribeca Film Festivali’nde gösterilen ve Dean Alexandrou ve Masato Riesser’ın yönettiği ve Waheed Khan’ın yapımcılığını yaptığı Dohard aksiyon filmi ve The Haggler’ın yönettiği çeşitli filmlerin çekim yerleri olarak da kullanılmış.

Bölgedeki tek katlı yapılar Katar mimarisinin kendine has özelliklerini barındırıyor. Yapılan yenileme çalışmaları sırasında ise, bölgenin altına 3 bin araç kapasiteli otopark yapılmış.

Souq aynı zamanda Doha’daki butik otellerin de yoğun olarak bulunduğu bir merkez. Turistik olması nedeniyle, sanat galerilerinin de bulunduğu bölgede, yerel etkinlik ve konserler de düzenleniyor.

Birbirinden güzel eşyaları bulabileceğiniz Souq Waqif’te çoğu mağaza saat 10.00’dan itibaren açılıyor ve öğle saatine kadar çalışıyor. Saat 13.00’den itibaren dükkanlar bir süre kapalı halde bulunuyor. Saat 16.00’da yeniden açılan mağazalar saat 22.00’ye kadar hizmet veriyor. Çarşıda çoğu restoran ise 24 saat hizmet veriyor.

2. Qatar Racing and Equestrian Club, Doha

Equestrian-Club-Qatar

Katar’ın başkenti Doha, Orta Doğu’nun en hızlı gelişen şehirlerinden biri. Çoğunlukla Arap kültürünün hakim olduğu şehirde atlara oldukça önem veriliyor. Dünyaca ünlü Arap atlarının yetiştirildiği Doha’da at yetiştirmek ve biniciliğe yönelik çok önemli merkezler bulunuyor.

Bunlardan biri de Qatar Racing and Equestrian Club. Birbirinden güzel Arap atlarının yetiştirildiği, farklı kategorilerde at yarışlarının yapıldığının ve Arap atlarıyla biniciliğin deneyimlenebildiği bu merkez Doha’da görülmesi gereken yerlerden biri.

Doha’nın şehir merkezine yaklaşık 20 dakika mesafede kurulan Qatar Racing and Equestrian Club’ın açılış tarihi 1975 yılına kadar uzanıyor. Dünyada binicilik faaliyetlerine önem veren ülkeler arasında yer alan Katar’da safkan Arapları yetiştiriliyor, eğitiliyor ve farklı tarzlardaki yarışmalara sokuluyor. Bu sebeple ülkede birden fazla yarış ve binicilik merkezi bulunuyor. Bunlardan biri de Qatar Racing and Equestrian Club.

Qatar Racing and Equestrian Club, Arap atı yetiştirmek, Arap atı gösterileri organize etmek ve yetiştiricilere destek sağlamak amacıyla 1975 yılında kuruldu. Atların beslenmesi, bakımı, gelişimiyle ilgili her türlü olanağın bulunduğu kulüpte atlar özel ahırlarda ağırlanıyor. Özel bakıcılara sahip atlar burada çeşitli yarışlara hazırlanıyor.

Biniciliğin ilerlemesini hedefleyen kulüpte, farklı at yarışlarına uygun eğitim tesisleri bulunuyor. Kimi at, at yarışları için yetiştirilirken kimisi de at güzellik yarışması için hazırlanıyor.

Atlar için farklı rehabilite bölümlerinin bulunduğu kulüpte atlara iki farklı havuzda yüzme öğretiliyor. Kulübün Nalbant Bölümü’nde ise nalcılık geleneğine uygun atların türlere göre tasarlanmış nallar üretiliyor. 1980’den beri Uluslararası Binicilik Federasyonu’nun (FEI) bir üyesi olan kulüp küçük yaştan itibaren biniciler yetiştirirken, yerel ve uluslararası binicilik yarışmalarına da ev sahipliği yapıyor.

Kulüpte gerçekleşen yarışlar her çarşamba ve perşembe günleri ücretsiz izlenebiliyor. Ayrıca kulüpte farklı yaşlara uygun olarak binicilik dersleri veriliyor.

Qatar Racing and Equestrian Club içinde 1400 kişilik bir salon, profesyonel nalbantlık sanatını uygulayarak son teknoloji at nalları üreten Nalbant Bölümü, atların rehabilite edildiği ve onlara yüzmenin öğretildiği 40 ve 80 metrelik iki havuz, farklı tipte ağırlar, özel bir çocuk oyun alanı ile bir veteriner kliniği ve binicilik okulu da yer alıyor.

At yarışları Ekim’den Mayıs’a kadar olan tüm at yarışları saat 16.00’da başlıyor. Yarışlar hakkındaki detaylara kulübün resmi sayfasından ulaşılabiliyor. Kulüpte gerçekleşen yarışlar ücretsiz seyredilebiliyor.

Doha merkeze yaklaşık 20 dakika mesafede bulunan Katar Qatar Racing and Equestrian Club, Al Wajbah Caddesi üzerinde Muraykh’s Camii’nin hemen karşında yer alıyor.

3. Regency Sealine Beach Camp, Doha

Regency Camp Doha

Regency Sealine Beach Camp, Doha’da çöl ve denizin buluştuğu bir konaklama deneyimi vadediyor. Daha yola çıkarken heyecan başlıyor. Güvenli, tam donanımlı ve dayanıklı dört teker çekişli araçlara oturup kemerinizi bağlamanızla bambaşka bir coğrafyaya doğru ilk adımı atmış oluyorsunuz.

Güzergah boyunca, muhteşem kum tepelerini, geniş, gizemli, boş ve sessiz çöl manzarasını hayranlıkla izleyip çadır kampına varıyorsunuz. Şaşkınlığınıza, hayranlık, adrenalin ve keyif eşlik ediyor.

Uçsuz bucaksız çölün ortasındaki bir çadırın önünde durmanızla, Regency Sealine’a merhaba diyorsunuz. Şimdi ise bambaşka bir deneyim henüz başlıyor.

Katar’a gelen ziyaretçiler tarafından sıklıkla tercih edilen Regency Sealine Beach, geleneksel tasarımın modern konforla birleştiği bir çöl ve plaj oteli. Doha şehir merkezinden bir saat uzakta olan Regency Sealine, lüks bir çöl kampı olarak tasarlanmış.

Yalnızca 4×4 araçlarla ulaşılabilen, Bedevi kültürü ile oluşturulmuş çadırlarda konaklama hizmeti sunan Regency Sealine Beach, kusursuz hizmeti ve samimi misafirperverliği ile ziyaretçilerini ağırlıyor.

Otel, her biri kral boy bir yatak odasına, olağanüstü çöl ve deniz manzarası sunan şirin bir oturma alanına sahip. Geleneksel dokunuşlarla döşenmiş 15 süit çadırın bulunduğu kampta, lüks banyo ve banyo malzemeleri, büyük ekran televizyon, wi-fi erişimi ve klima gibi malzemelerle tam donanımlı hale getirilmiş.

Regency Sealine’da, bir çadırın içinde, geceleri dalga sesleri uyumanın keyfi bambaşka. Deniz kenarında, yıldızların altında yakılan ateş etrafında sabahlara dek keyifle yapılan sohbetlere, geleneksel Arap mutfağının yanı sıra, hoş kokulu nargileler eşlik ediyor.

Kampta öğle yemekleri, el dokuması bir gölgelikte, tazecik fırın ekmeği ve taze kokteyller eşliğinde servis ediliyor. Yanında leziz hamur işi, mevsim meyveleri, esaslı ve eşsiz yerel nane çayı da var elbette.

Doha Otel Regency-Sealine

Akşam yemekleri ise tam bir şölen. Açık havada açılan iştahınızın önüne, dünya ve Arap mutfaklarından lezzetler bir bir seriliyor. Uzun sohbetler eşliğinde yenen yemekler, hafta sonları ve tatillerde daha da kalabalık oluyor.

Regency Sealine Beach’de her an bir etkinliğe rastlamak mümkün. Çöl safariden deve ile gezmeye dek pek çok aktivite yapabiliyorsunuz burada.

Regency Sealine Beach Camp Hamad Uluslararası Havalimanına 56 km, Doha şehir merkezine ise bir saat mesafede yer alıyor. Otel ayrıca varış gününde konuklar için ciple ücretsiz olarak Sealine Kavşağından tesise çift yönlü ulaşım hizmeti sunuyor. Ulaşım hizmetinden faydalanmak isterseniz, kamp ile önceden iletişime geçmeniz gerekiyor.

En ucuz Katar uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here