Uçak Bileti

Katar, 2014 yılında hizmete geçen Hamad Uluslararası Havalimanı (Hamad International Airport) ile Avrupa, Orta Doğu, Okyanusya, Asya, Afrika, Kuzey Amerika ve Güney Amerika’daki destinasyonlara direkt uçuş imkanı sağlıyor. Hamad Uluslararası Havalimanı, ulaşımı kolaylığa dönüştüren konumu ve geniş varış noktası seçenekleri sayesinde dünyanın yeni aktarma merkezi olmayı hedefleyen havalimanlarından biri.

Doha şehir merkezinin yaklaşık 15 kilometre güneydoğusunda yer alan Hamad Uluslararası Havalimanı’nda, başta Qatar Airways olmak üzere 30 farklı havayolu şirketi hizmet veriyor. Misafirperverliğin ve müşteri deneyimi anlayışının öne çıkarıldığı oldukça lüks ve modern bir binaya sahip olan havalimanı, 36 kilometrekarelik bir alan üzerine kurulu. Neredeyse yarısı denizin doldurulması ile oluşturulan bu hava sahasında, biri 4 bin 850, diğeri ise 4 bin 250 metre uzunluğa sahip iki uçuş pisti mevcut.

Hamad-International-Airport-Doha

Hamad Uluslararası Havalimanı

Yıllık yolcu kapasitesi ortalama 30 milyon seviyesinde olan ve dünyanın en güzel havalimanları arasında gösterilen Hamad Havalimanı, yılda yaklaşık 10 milyon yolcu ağırlıyor.

Teknolojik yapısı, yüksek tavanları ve geniş iç mekan tasarımıyla hayranlık uyandıran Havalimanı binası, Arap, Amerikan, İtalyan mutfaklarına ait dünya lezzetlerinin hazırlandığı uluslararası restoranlarıyla, yolcuların yeme-içme ihtiyaçlarına da cevap veriyor.

Mobil Uygulama

Havalimanı içerisinde fitness ve masaj salonu, dinlenme odaları, havalimanı oteli, exchange ofisi, mescitler, bebek bakım odaları, çocuk oyun alanları, lounge, duty free ve geniş ürün ağına sahip alışveriş mağazaları yer alıyor.

Uçuş saatinizi beklerken bu mağazalardan dünyaca ünlü markaların ürünlerini satın alabilir ya da ücretsiz WIFI hizmetinden faydalanarak, internette sörf yapmayı tercih edebilirsiniz.

Hamad Uluslararası Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım

Her gün ortalama 70 bin aracın trafiğe çıktığı tahmin edilen Doha’da, araç yoğunluğu oldukça fazla. İnşası hala süren ve 2019 yılında bitmesi planlanan metro hattı ise 17.

Atletizm Dünya Şampiyonası (2019), 2022 FIFA Dünya Kupası ve FINA Dünya Yüzme Şampiyonaları’na (2023) ev sahipliği yapmaya hazırlanan şehri, trafik açısından oldukça rahatlatacak gibi duruyor.

Doha şehir merkezine yaklaşık 15-20 dakika uzaklıkta bulunan havalimanından taksi, araç kiralama ya da otel servisleri gibi çeşitli ulaşım seçenekleri ile şehir merkezine gidilebiliyor.

Şehirde havalimanı ve şehir merkezi arasında hizmet veren bir otobüs hattı da mevcut ancak bu otobüs yalnızca Katar halkı tarafından kullanılabiliyor. Doha’da, turistler toplu taşıma hizmetinden faydalanamıyor.

Havalimanından şehir merkezine taksiyle gitmek için yaklaşık 55-60 lira ödeniyor. Havalimanında yanınıza gelen taksicilerle pazarlık yaparak, bu yolculuğu daha uygun fiyata gerçekleştirmeyi de deneyebilirsiniz.

Araç kiralamak isteyenler ise havalimanında bulunan araç kiralama ofisleri ile iletişime geçip, kendileri için en uygun aracı seçebiliyor.

Doha Havalimani

Şehir merkezinden Hamad Uluslararası Havalimanı’na ulaşım

Doha şehir merkezinden taksi, araç kiralama veya otel servisleri gibi ulaşım seçenekleriyle havalimanına yaklaşık 15-20 dakikada gidilebiliyor.

Şehir merkezi ile havalimanı arasındaki taksi yolculuğu için 55-60 TL ödeniyor. Bu ücret bulunduğunuz konuma göre farklılık gösterebilir.

Doha Airport iletişim bilgileri

Hamad Uluslararası Havalimanı, P.O Box 24659 Doha, Kata
Tel: +974 4010 6666
dohahamadairport.com

Türkiye – Hamad Uluslararası Havalimanı uçak seferleri

Türkiye’den Doha’ya seyahat etmek isteyenler, Pegasus Hava Yolları, Türk Hava Yolları ve Qatar Airways‘in, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, İstanbul Havalimanı ve Ankara Havalimanı’ndan haftanın her günü gerçekleştirdiği direkt ve aktarmalı uçuşlarla Hamad Uluslararası Havalimanı’na ulaşım sağlayabilir.

İstanbul-Doha arasındaki karşılıklı uçuşlar (direkt) yaklaşık 4 saat 45 dakika, Ankara-Doha arasında yapılan karşılıklı uçuşlar ise (direkt) yaklaşık 3 saat 40 dakika sürüyor.

İstanbul-Doha arasındaki seyahatlerinde aktarmalı uçuş seçeneklerini tercih edenler de, Bahreyn üzerinden yapılan seferlerle, ortalama 10-11 saatte uçuşlarını tamamlayabiliyor.

Ankara’dan Doha’ya yalnızca Qatar Airways’in direkt uçuşu bulunuyor. Pegasus Hava Yolları ve Türk Hava Yolları, Ankara-Doha arasındaki karşılıklı uçuşlarını İstanbul aktarmalı olarak yapıyor. Bu uçuşlar da, yaklaşık 7-9 saat sürüyor.

Aktarma ve direkt ulaşım seçeneklerinin genişliğiyle dünyanın en önemli hava sahaları arasında gösterilen Hamad Uluslararası Havalimanı, uzun bekleme sürelerinin verimli ve keyifli bir şekilde değerlendirilmesi için yolcularına her türlü imkanı sağlıyor. Yolunuz Katar’a düştüğünde bu etkileyici havalimanını de gezmeyi ihmal etmeyin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here