Uçak Bileti

Almanya’nın güneyinde yer alan Konstanz Gölü’nün (Bodensee) en büyük üçüncü adası olan Mainau, dünyanın başka hiçbir yerinde olmayan rengarenk çiçek bahçeleriyle ünlü.

Kışın hava sıcaklıklarının eksi derecelere düştüğü bir coğrafi bölgede yer almasına rağmen Rhone Vadisi’nin güneyden taşıdığı sıcak hava dalgasıyla kendine özgü bir iklim kuşağı içerisinde kalan ada bu uygun iklim şartlarıyla bölgede yetiştirilmeyen çok sayıda bitki türüne ev sahipliği yapıyor.

Mainau

Gölün Kıyısında Rengarenk Bir Ada: Mainau

45 hektar genişliğindeki adada alışveriş mekanları, restoran ve kafeler, botanik bahçesi, tema bahçeleri, barok kilise, arboretum, Akdeniz terası, tropikal sera ve dünyanın ikinci en büyük kelebek evi bulunuyor.

‘Çiçek Adası’ olarak da anılan Mainau Adası, Almanya’nın güneyinde Konstanz şehri sınırlarında, Konstanz Gölü’nün içerisinde ana karaya dar bir geçitle bağlı.

Resmi olarak Almanya’ya bağlı bir yerleşim yeri olmasına rağmen adanın mülkiyeti İsveçli aristokrat Bernadotte Ailesi’ne ait. Çiçek Adası Mainau’nun yönetimi Lennart Bernadotte Vakfı’nda. Yılın her dönemi ziyarete açık olan ada, doğa severlerin bölgede sıklıkla ziyaret ettiği yerler arasında.

Mobil Uygulama
Mainau-almanya

Adada bulunan botanik bahçesi, adanın isminin dünya genelinde duyulmasında en önemli pay sahibi. Egzotik güllerden laleye, nergisten menekşeye kadar pek çok farklı çiçek türünü görebileceğiniz botanik bahçesinde bahar aylarında 15 bin lale açıyor.

Mainau Adası’nda bulunan temalı bahçeler arasında Ormangülü Yamaç, İtalyan Gül Bahçesi, Dahlia Bahçesi ve Ortanca Yolu, Otsu Bahçe bulunuyor. Adada 18. yüzyıldan bu yana yetiştirilen özel çiçek türleri her yıl farklı dönemlerde tematik olarak ziyarete açılıyor. 19 Mart-24 Ekim tarihleri arasında görücüye çıkan bahar ve yaz çiçekleri görsel şölen yaşatıyor.

Mainau-adasi

Adada hizmet veren restoran ve kafelerde sıcak yemekler, atıştırmalıklar, çay ve kahve çeşitleri ve alkollü içecekler servis ediliyor. Adada piknik yapmak isteyenler için ise sınırları belirlenmiş bir piknik alanı bulunuyor.

Mainau Adası ziyaret saatleri ve giriş ücreti

Mainau Adası, yaz ve kış dönemlerinde farklı ziyaret saatlerine sahip. Ada, 22 Ekim-21 Mart tarihleri arasında (kış dönemi) 08.30-18.30 saatlerinde, 22 Mart-21 Ekim tarihleri arasında (yaz dönemi) 07.16-19.11 saatlerinde ziyaret edilebiliyor.

Mainau Adası giriş ücreti 0-12 yaş çocuklar için ücretsiz, öğrenciler için kış sezonunda 6, yaz sezonunda 12 Euro; yetişkinler için ise kış sezonunda 10, yaz sezonunda ise 21.50 euro. Adanın resmi web sitesinden online bilet alınabiliyor.

Mainau Adası ziyaret için Almanya’nın Friedrichshafen şehrine THY ile uçabilirsiniz. En ucuz Friedrichshafen uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here