Uçak Bileti

Orta Doğu’nun en küçük ülkelerinden Katar, zengin ve yüksek refah seviyesi ile bölge siyasetinde önemli bir yere sahip. Son dönemde turizmde atılım yapan ülke başkent Doha başta olmak üzere ülkenin dört bir yanındaki tarihi ve turistik noktalara ziyaretçi çekmek için büyük çaba gösteriyor. Orta Doğu’da Dubai ile birlikte en önemli aktarma merkezlerinden biri olan Doha Havalimanı’ndan transit uçuşu olan yolculara bir gece ücretsiz konaklama ve şehir turu veriyor Katar. Katar’da görülmesi gereken yerler bu yazıda.

Katar uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Katar’da Görülmesi Gereken Yerler

İslami Eserler Müzesi

İslami Eserler Müzesi, Doha’nın bölgede kültürel bir merkez olma çabasına hizmet eden en önemli yapılardan. Katar Kraliyet Ailesi’nin 80’li yıllardan itibaren dünyanın dört bir yanından topladığı 7. yüzyıldan 19. yüzyıla uzanan çok sayıda eserin sergilendiği müze kente gelenlerin uğrak noktası.

Müzede sergilenen eserler arasında el yazmaları, dokumalar, metal, cam ve seramik objelerden oluşan zengin bir koleksiyon bulunuyor. Paris’teki ünlü Louvre Müzesi’nin önündeki Lourve Piramidi’nin mimarı tarafından tasarlanan müze binası, burka giymiş Müslüman bir kadını sembolize ediyor.

Mobil Uygulama
  • Çarşamba hariç haftanın her günü 09.00-19.00 saatleri arasında açık. Çarşamba günleri 13.30’da açılıyor.
  • İslami Eserler Müzesi konumu burada.

Katar Ulusal Müzesi

Katar Ulusal Müzesi içerisinde müzikten şiire, arkeolojiden sanat eserlerine ve sanat filmlerine birçok materyali barındırıyor. Müze milyonlarca yıl önce Katar Yarımadası’nın oluşumundan Katar milletinin şimdiki zamanına kadar gelişimini anlatıyor. Müzede; sergi alanları, kafe, restoran, müze dükkanı, araştırma merkezi ve halka açık park bulunuyor.

Doha’nın küçük bir köyden bir başkent haline gelmesine tanıklık etmek için müzede bulunan 1950-1960’lı yıllara ait fotoğraflara mutlaka bakmalısınız. Mimarisi de oldukça güzel ve ilgi çekici olan müzede çocukların ilgisini çekecek çok fazla detay var.

  • Katar Ulusal Müzesi giriş ücreti 35 Riyal.
  • Cuma hariç haftanın her günü 09.00-19.00 saatleri arasında açık. Cuma günleri 13.30’da açılıyor.
  • Katar Ulusal Müzesi konumu burada.

Souq Waqif

Souq Waqif (Vakıf Çarşısı), geleneksel Katar kültürünü deneyimleyebileceğiniz Doha’nın en eski ticaret merkezi. İzmir’in Kemeraltı’sı, Ankara’nın Samanpazarı ne ise burası da Katar için aynısı.

Çoğu bakkal dükkanı tarzında esnaf mevcut. Geniş bir meydanı var. Çarşının otantik atmosferi, daracık koridoru andıran sokaklarda sıralanan baharat dükkanları, iğneden ipliğe aklınıza gelebilecek her türlü şeyi bulabileceğiniz dükkanlar İstanbul’daki Kapalı Çarşı ile benzerlik gösteriyor.

Doha’nın kalbinin attığı çarşıda evcil hayvanların kafeslerde sergilendiği küçük meydanlar, kuyumcular, nargileciler, yerel ürünler satan mağazalar, tütsücüler ve modern kafeler bir arada.

Katara Kültür Köyü

Katar’da görülmesi gereken yerler listemize Katara Kültür Köyü ile devam edelim. Katar’ın kültür ve sanat alanında dünyaca ünlü bir marka olmasına hizmet eden bir yer burası. Çeşitli sosyal etkinlikler, konserler, sergiler ve sempozyumların düzenlendiği komplekste opera ve tiyatro binaları, sanat galerileri, kütüphaneler ve restoranlar bulunuyor.

Eski çağlardaki adı olan Katara olarak anılan bu köy, kendine özgü bir kültür köyü. Bir tarafında uzun bir plaj ve diğer tarafında ikiz Katara tepeleri bulunuyor. Doha’nın sanat, kültür ve gastronomi destinasyonu olarak tanımlayabiliriz.

Katara Kültür Köyü’nde Katara Cami ve Altın Cami’yi ziyaret edebilir, amfi tiyatroyu ve 21 High Street’i keşfedebilir, sanat galerilerine göz atabilirsiniz. Katara tepelerinde yürümek, plajların tadını çıkarmak ve yerel lezzetleri tatmak da buranın olmazsa olmazlarından.

  • Katara Kültür Köyü konumu burada.

İnci Adası (The Pearl Qatar)

İnci Adası yani Pearl Qatar, Doha şehir merkezinin kuzeyinde tamamı insan eliyle inşa edilen yapay bir ada. 20 bin konutun bulunduğu, 50 bin kişinin yaşadığı Pearl Qatar bölgesi hatırı sayılır bir yabancı nüfusa da sahip. İnci şeklinde tasarlandığı için ‘pearl’ adı verilen adalar topluluğunda dünya markası mağazalar, restoran ve kafeler ile spor alanları bulunuyor.

Pearl-Qatar, sakinlerine ve ziyaretçilerine eğlence deneyimi sunan bir destinasyon. Bu büyüleyici adada, lüks yaşam, alışveriş ve eğlenceyle birleşiyor ve The Pearl-Qatar’ı gerçek bir yaşam harikası yapıyor.

Khor Al Adaid

Katar’da çöl aktiviteleri yapılan bir numaralı adres Khor Al Adaid. Develerle gezi, ATV ve ciplerle çöl safarisi, çölde konaklama ve paramotor gibi etkinlikleri deneyimlemek isteyen çok sayıda kişi Khor Al Adaid’i ziyaret ediyor. Doha’ya bir saat uzaklıktaki Sea Line Çölü’nde yer alan bölge uçsuz bucaksız çölün İran (Basra) Körfezi ile buluştuğu bir konumda.

Benzersiz kelimesi bu olağanüstü destinasyonu tanımlamak için biçilmiş kaftan. Dinlendirici ve sakin bir ortam sunan Khor Al Udaid Plajı’nda 40 metre yüksekliğe ulaşan kum tepeleri üzerinde harika manzarayı izleyebilir ve eğlenceli bir sürüş deneyimini yaşayabilirsiniz.

Pek çok balık türü, kabuklu deniz hayvanı ve kaplumbağayı ve ayrıca kuşları gözlemleyebilirsiniz burada. Yakınlarda bulunan Afrika antilopları ve ceylanlara da denk gelirseniz unutulmaz bir gün olacağına eminim.

  • Khor Al Adaid konumu burada.

Corniche

Corniche, Doha Körfezi ve şehrin deniz kıyısı boyunca 7 km boyunca uzanıyor. Bir tarafınızda deniz varken diğer tarafınızda çok hareketli bir iş caddesi bulunuyor. Burası yürüyüşçüler, patenciler, koşucular için popüler.

Doha’nın gökdelenli şehir manzarasına karşı, deniz kıyısında yürüyüş yapabileceğiniz Corniche (Korniş), palmiyelerle bezeli sahil şeridi. Sabahın erken saatlerinde yürüyüşe çıkanların ve bisiklete binenlerin ardından sessizliğe bürünen Corniche, öğle saatlerinden sonra yavaş yavaş hareketlenmeye başlıyor. Havanın kararmasıyla birlikte ışıl ışıl gökdelenlere karşı yürümek oldukça keyifli.

Villaggio

Katar’da görülmesi gereken yerler listesinde bir de alışveriş merkezi olmalı dedim. Ve size Villaggio’yu anlatmaya geldim. Burası dünyaca bilinen lüks markalar ile harika bir alışveriş deneyimi yaşatıyor. Yemek ve eğlence mekanları ile keyifli vakit geçirebileceğiniz bir avm Villaggio.

Venedik’i andıran iç dizaynı ile oldukça ilgi çekici bir görünüme sahip. Burada bulunan olimpik boyuttaki buz paten pisti de ilginizi çekebilir.

Otobüs Bileti

1 YORUM

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here