Uçak Bileti

Katar’ın başkenti Doha, can sıkıcı ve garip olduğu düşünülmesine rağmen, çöl manzarası ile fütüristtik binaların birleştiği büyüleyici bir şehir. Üstelik dünyadaki her yerden daha zengin olduğu söylenebilir. Modern ve büyüleyici mimarisi ile alışveriş merkezlerinin yanında tarihi dokuya sahip olduğu için birçok ziyaretçinin memnun kalmasını sağlayacak bir şehir.

Doha, 400 bini aşan nüfusuyla Katar’ın hem başkenti hem de en büyük şehri. Yani ülkenin yüzde 90’ı başkente yaşıyor. Şehir Katar’ın batı sahilinin merkezinde yer alıyor, etrafındaki komşu şehirlerde olduğu gibi modern ve geleneksel binalarının kombinasyonlarından oluşan şehirde yurtdışından çalışmak için gelen yabancı sayısının çokluğu göze çarpıyor. Aşırı tüketim çılgınlığı ve dini muhafazakârlığın karışımı Doha’yı ilginç bir bölge yapıyor. 1970’lerde yeniden inşa edilen şehir turistler için popüler olmasına rağmen otantik atmosferini kaybetmedi.

Doha Gezilecek Yerler

1. Al Corniche

Doha Corniche; Doha koyu boyunca kilometrelerce uzanan, harika manzarasında sahil gezintileri yapabileceğiniz müthiş bir yer. Ziyaretçiler bir yanında deniz manzarasıyla yemyeşil çimenler, diğer yanında ise işlek bir cadde görüyorlar. Bu bölge aile gezileri, günlük yürüyüşler ve koşucular için çok popüler. Özellikle havanın çok sıcak olmadığı zamanlarda akşam yemekleri için tavsiye edebiliriz.

Mobil Uygulama

Batı koyunun etrafında harika bir akşamüstü gezintisi için İslami Sanatlar Müzesi’nden Sheraton’a kadar 1 ya da 1,5 saatlik yürüme mesafesinde 5 km uzunluğundaki yürüyüş yolunu önerebiliriz.

2. Waqif Çarşısı

Son on yıl içinde adeta yeniden doğan Doha’nın kalbi Waqif çarşısı keşif için muhteşem bir yer ve şüphesiz şehrin görülmesi gereken en önemli yeri. Burada yüz yıllardır bir çarşı hali hazırda vardı ve bedeviler koyunlarını, keçilerini ve yünlerini getirip ihtiyaçları karşılığında takas yapıyorlardı. Günümüzde ise tüm çarşı yeniden yapılarak tam bir 19. Yüzyıl çarşısı görünümüne sokuldu. Doğancılık çarşıda görebileceğiniz tek geleneksel Katar geleneği değil. Doğan çarşısından çok da uzak olmayan bir yerde Arap atlarını bulabileceğiniz bir yer de bulunuyor ve gidip içeriye göz atarsanız da kimsenin size engel olacağını sanmıyoruz. 

3. İslami Sanat Müzesi

Kendisine ait bir ada üzerinde devasa bir alanda bulunan ve çevresi avlular ile süs ağaçlarıyla çevrili olan göz alıcı bir şaheser niteliğindeki müze post modern bir kaleyi andırıyor. Dünyada ki en geniş ikinci İslami sanat koleksiyonuna da ev sahipliği yapan müzedeki eserler üç farklı kıtadan toplandı.

Müzenin tasarımı Louvre müzesinin de tasarımcısı olan IM Pei tarafından yapıldı ve daha ilk girişte bulunan dev palmiyeli bölümde bile sizi çok özel bir yerin beklediğinin farkına varıyorsunuz. Tüm koleksiyon üç kata bölünmüş durumda. 1 ve 2. katlarda tekstil, seramik, emaye ve cam işlerinden oluşan koleksiyonlar bulunuyor ve bu eserler kalıcı olarak bu katlarda sergileniyor. Konsept gereği tek bir motif hemen yanındaki bölümde ziyaretçilere İslami sanatın homojenliğini daha iyi göz önüne çıkartmak için yer alıyor.

4. Doğan Çarşısı

Katar halkı içinde çok önemli bir yere sahip olan doğancılık ve kuşçuluk ile ilgili aklınıza gelebilecek her türlü fikri ve görselliği bu pazarda bulabilirsiniz. İlk gördüğünüzde biraz can sıkıcı bir görüntüyle karşılaşabilirsiniz. Kuşların birçoğu siyah deri ile başları kapatılmış, bir karışlık bir tünek üzerinde duruyor. Gelmek için en iyi zaman akşamları, özellikle Perşembe günü müşterilerin kuşları inceledikleri ve hangi kuşun daha iyi olduğu konusunda dükkân sahipleriyle tartıştıkları zaman. Doğan çarşısının hemen yanında bir kuş hastanesi de bulunuyor. Sessiz sakin bir zamanda gidip kibarca sorarsanız muhtemelen size etrafı göstermekten memnun olacaklardır.

5. Altın Çarşısı

Bu muhteşem tasarım ve inanılmaz yetenekli insanları sadece izlemek bile çok ilgi çekici bir etkinlik, yani geldiniz diye illa ki altın almak zorunda değilsiniz. Çarşı özellikle akşamları çok daha canlı bir hal alıyor. Hatta tatil öncesinde, aşkını 22 karatlık bir altınla ifade etmek isteyen bir adam olduğunda, beşi bir yerde almak isteyen bir kadın olduğunda her şey çok daha net ve eğlenceli gözüküyor.

6. Katar Ulusal Müzesi

Çok büyük bir yenilenmenin ardından açılacak olan Katar Ulusal Müzesi Doha’nın en önde gelen yerlerinden biri haline gelecek. Henüz kimse açılış tarihini bilmiyor ancak herkes heyecanla mimar Jean Nouvel’in çöl gülünden esinlenerek yarattığı ve müzenin de başyapıtı olacak eseri merakla bekliyor. 1901’de yapılan ve Katar’ın 1913’ten 1949’a kadar hükümdarlığını yapan Şeyh Abdullah bin Mohammed’in kullandığı Fariq Al Salat Sarayı ile bu muhteşem bina aynı çatıyı paylaşıyor olacak.

Doha’nın iklimi ılıman ve harika kış mevsimlerinden dayanılmaz sıcak ve nemli yazlara kadar değişebiliyor ve sıcaklık 40 dereceyi bulabiliyor. Bazı günlerde 50 dereceye kadar yükselen sıcaklıklar çok ciddi sağlık sorunlarını da beraberinde getirebiliyor. Kum ve toz fırtınaları kış ve bahar aylarında çok sık olmasa da ara ara görülebiliyor. Tüm bunları hesaba kattığımızda ise gidilmek için en güzel ay Ekim – Nisan ayları arası diyebiliriz. Sıcaklıklar 22 dereceyi nadir olarak aşıyor ve nem oranı da çok düşük seviyelerde kalıyor.

Doha’nın gizemini keşfetmek için Doha uçak bileti seçeneklerine göz atın, hemen biletinizi alın ve seyahatinizi planlayın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here