Uçak Bileti

Balkanların en küçük ülkelerinden Karadağ, muhteşem doğal güzellikleri, plajları, leziz yemekleri ve tarihi şehirleriyle her yıl binlerce seyahat severin rotasında.

Vizesiz oluşu nedeniyle Türklerin Avrupa’da sıklıkla gittiği destinasyonlardan olan Karadağ’ı ziyaret edenler birbirinden farklı hediyelik eşyalarla ülkemize dönüyor.

Karadağ uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Karadağ’dan Ne Alınır?

Peki, Karadağ’dan eve dönüşte hangi hediyelik eşyaları almalısınız? Kotor, Perast, Budva ve şehirlerde hediyelik eşya alırken nelere dikkat etmelisiniz? Karadağ’da kartpostallardan ve buzdolabı mıknatıslarından daha fazlası var.

Mobil Uygulama

1. Rakija

Karadağ artık Sırbistan’a bağlı olmayabilir, ancak bu, ülkenin kuzeydeki kardeşinden daha az rakı çılgını olduğu anlamına gelmez. Rakija süpermarketlerden, hediyelik eşya dükkânlarından ve marketlerden temin edilebilir, ancak gerçek ev yapımı olanları öneriliyor.

2. Njeguški pršut

Karadağ’da yemek büyülü bir şey, ancak çok az şey Njeguški pršut’tan daha lezzetli. Njeguški pršut İtalyan prosciutto’dan çok farklı değil. Bu jambon ülkenin güneyinde bulunan küçük Njeguši köyünün bir özelliği. Kuru olarak işlenmiş olan jambon, özel tadı ustalıkla uygulanan deniz tuzu ve muhteşem Karadağ havasının sonucu.

3. Kapa

Yerel dilde ‘kapa’ olarak bilinen, tarih ve hikâye dolu siyah ve kırmızı bir şapka olarak karşınıza çıkar. Siyah güzel bir tarihe işaret eder, kırmızı ise Osmanlı boyunduruğunun kaldırılmasını temsil eder. Günlük hayatta kullanabileceğiniz bir eşya değil ancak Karadağ’dan alınabilecek orijinal hatıralardan birisi.

4. Brojanica

Daha ruhsal bir hatıra arayanlar için brojanica iyi bir seçenek. Sırp Ortodoks Kilisesi Karadağ’da hüküm sürmekte ve brojanika da dua ipi olarak ikiye katlanan bir bilezik. Bilezikleri önemli hac bölgelerinde bulabilirsiniz ancak daha popüler noktalarda da bulmakta sorun yaşamazsınız.

5. Yugo-nostalji

Sırbistan ve Karadağ, Yugoslav rüyasından vazgeçmelerine izin verilen son cumhuriyetlerdi, bu yüzden ikinisinde de bol miktarda Yugo-nostalji bulmak şaşırtıcı değil. Yugoslavya, Sırbistan ve Karadağ ayrılmadan çok önce öldü, ancak Yugoslav rüyası Balkanlar’daki dükkânlarda hâlen canlı ve iyi durumda.

6. Vranac şarabı

Karadağ’da rakijadan farklı daha çok alkol var ve özellikle bu Akdeniz harikasının kıyılarında tadını çıkarmanız için bekleyen bol miktarda şarap bulunur. Vranac, 1977’den bu yana korunan bir ulusal kurum olan en ünlü, yerli bir kırmızı şarap. Bu, koyu ve zengin bir şarap ve şarap uzmanları misafirlerini etkilemek için kuyruğa girmeliler.

7. Kotor’un kedileri

Hayır, gerçek bir kedi satın almayı ve onu Karadağ’a yapılacak harika ziyaretin hatırlatıcısı olarak eve almayı düşünmeyin. Kotor ve kediler tarihte eskiye dayanıyor ve ünlü şehir sokaklarda dolaşan evsiz kedigillere iyi bakmakta gurur duyuyor. Burası kedilerden hoşlananlar için mükemmel bir yer ve kogna mağazası Cats of Kotor, tüm şekil ve büyüklükteki (ve ırkların) tekir merkezli kedilerin hediyelik eşyalarıyla dolu.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here