Uçak Bileti

Belçika‘nın masal şehri Brugge‘da Belfry ve Burg Meydanı’nın mutlaka görülmesi gerektiğini kısa bir internet araştırmasıyla herkes öğrenebilir. Belçika’nın en iyi korunmuş orta çağ şehrine olan seyahatinize başlamadan önce dikkat etmeniz gerekenler Brugge’u daha iyi tanımanız yardımcı olacak.

Belçika uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Brugge’a Gitmeden Önce Bilmeniz Gerekenler

1. Geceyi, hafta sonunu veya haftayı geçirin

Birçok turist, Belçika’nın tümünü bir çırpıda gezmeyi planlıyor. Brüksel’den günübirlik turlarla gelenler Antwerp, Brugge ve Gent’i ziyaret ediyor. “Kuzey’in Venedik’i” olarak anılan Brugge için de en az bir gece konaklamalı bir seyahat öneriliyor.

Mobil Uygulama

Brugge şehir merkezi göreceli olarak küçük görünebiliyor. Günübirlik turistler Burg ve Markt meydanlarına uğrayıp, Belfry’ye tırmanıp, bir waffle yiyip tekrar yola çıkıyor. Bütün bunlar, Brugge’un merkezi – orta çağ ve UNESCO etiketli en büyüleyici sırlarının ve görkemli otellerinin açığa çıkmasını engelliyor.

2. Hayattaki en iyi şeyler ücretsizdir: Kanallar boyunca bir akşam yürüyüşü

Tren veya otobüsünüzü aceleyle yakalamak zorunda kalırsanız muhtemelen kaçırdığınız bir başka pastoral deneyim akşam kanallar boyunca yürümek olmalı. Brugge sokakları hava karardığında sessizleşiyor. Groenerei, Sint-Annarei veya Gouden-Handrei’ye giden yolda yürümek eşsiz bir deneyime dönüşüyor.

3. Büyük dans partileri beklemeyin

Güneş battıktan sonra orta çağın merkezi Brugge’un gece hayatı, çılgın partilere ev sahipliği yapmıyor. Şehirde Eiermarkt’ın yanı sıra, öğrenci barları ve geceleri canlı DJ setlerine ev sahipliği yapan tek tük birahaneler, oldukça rahat teraslar ve mahzen barları bulunuyor.

4. Evlilik teklifi merkezi

Kanallar boyunca romantik sahneler kaçınılmaz, bu yüzden bağlanma korkusu olanlar, buradan vazgeçmek isteyebilir. Güllerin tavandan sarktığı ve birçok aşk kuşunun yeni nişanlı çıktığı sevimli küçük bir ev olan Café Rose Red’i kesinlikle görmelisiniz.

5. Yiyeceklere teslim olmak hayatınızı kolaylaştıracak

Bir Burgonya türünde gurme kasaba olan Brugge’da yapılacak olan seyahatinizde diyete bağlı kalmanın zamanı değil. 50 çikolata dükkânı, çok sayıda wafflecı ve ülkenin sevilen patates kızartmasına adanmış tek müzesini dolaşarak kendinizi perişan edebilirsiniz. Den Amand, Den Huzaar, Ganzespel ve Gran Kaffee de Passage gibi ev gibi restoranları Flaman tarzında birinci sınıf konfor yemekleri sunuyor.

6. Kalabalığa tahammül edemiyorsanız, kışın gidin

Yaz aylarında insan kalabalığının arasında sıkışık dolaşmak size göre değilse, Aralık ayının başında ve Ocak ayının tamamı Brugge’un yoğun olmayan zamanları. Her iki durumda da şehir bir kış harikalar diyarının tüm işaretlerini taşıyor, ancak turist kalabalığına yakalanmak istemiyorsanız Noel’e çok yaklaşmak istemezsiniz.

7. Her şeyin eski olduğunu varsaymayın

Bonifacius Köprüsü’nün tarihi sadece 20. yüzyılın başlarına dayanıyor. Brugge’daki her şeyin göründüğü kadar eski olmadığını anlamak değerli. Tarihi yapılardaki ayrımı yapmak için, evlerin cephelerinde mavi-beyaz plakları arayın; Bunlar sana gerçek yaşlı adamların kim olduğunu söyleyecekler.

8. Burnunuzu haritadan çıkarın

Evet, haritalar yararlı olabilir, ancak Markt Meydanı’nda haritasız dolaşmak çok güzel olabilir. İhtiyacınız olduğunda haritanız çantanızda, ancak pitoresk kenti keşfetmek, solda ve sağda harika ayrıntılara dalmak, Brugge’de yapılabilecek en iyi şeylerden biri. Şehrin cazibesinin bir kısmı küçük ölçekli – Minnewaterpark’tan merkezin karşı taraflarındaki Baron Ruzette Park’a ulaşmak yürüyerek yarım saat sürüyor – böylece kaybolduğunuzda bile, her zaman kolay ve hızlı bir yol bulunuyor.

9. Kültürel bir festivalin olup olmadığını kontrol edin

Brugge, şehir çapındaki bir fotoğraf festivali, Minnewaterpark’taki bir yaz müzik festivali ve Mayıs’ta bir Mesih’in kanının şişesinin etrafını dolaştırdığı, Mayıs’ta Kutsal Kan Alayı gibi büyük festivallere yabancı değil. Şanslı ziyaretçiler ve yetenekli planlamacılar, Brugge gezisini çağdaş sanatlara tanıklık edecekleri Bruges Triennial’e denk getiriyor. Etkinlik mayıs ayında gerçekleştiriliyor.

NOT: Belçika vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here