Uçak Bileti

Vizesiz seyahat edebileceğiniz ülkeleri gezmek istiyorsanız, listenin ilk sırasına yazmanız gereken ülke Karadağ olabilir. Adriyatik’in en güzel manzaralarını görebileceğiniz bu ülkede, UNESCO koruması altındaki tarihi yerleri gezip, cıvıl cıvıl sahillerde yüzmenin tadını çıkarabilirsiniz. Karadağ, ayrıca Balkan coğrafyasının zengin mutfak kültürünü deneyimlemek için de en doğru adreslerden biri. İşte, huzur dolu sokaklarında keyif dolu zamanlar geçirebileceğiniz bu ülkede görmeniz gereken yerlerden bazıları.

Karadağ’da Görmeniz Gereken 6 Yer

1. Budva Old Town (Stari Grad)

Orta Çağ döneminin büyüleyici atmosferini hissetmek ve mimari güzelliğini yakından görmek isteyenler, Budva şehrinin en popüler turistik noktası olan Old Town (Stari Grad)’a mutlaka uğramalı. Büyük bölümü Venedikliler tarafından inşa edilen bu bölge tarih boyunca Yunanlılara ve Romalılara da ev sahipliği yaptı.

2. Kotor Katedrali

Kotor şehrinin tarihi şehir merkezinde (Old Town) bulunan ve bölgenin en önemli ve popüler tarihi yapılarından biri olan Kotor Katedrali (Cathedral of Saint Tryphon), Romaneks tarzı mimarisiyle görenleri kendine hayran bırakıyor. Günümüzde Kotor Katolik Piskoposluğunun oturduğu bu katedral, şehrin koruyucusu Saint Tryphon (Sveti Tripun) onuruna inşa edildi.

Mobil Uygulama

3. Kotor Körfezi

Eğer şahane bir kuşbakışı manzara izlemek istiyorsanız Kotor Körfezi’nin ihtişamlı görüntüsünü seyretmelisiniz. Mavi ve yeşilin göz alıcı uyumunu gözler önüne seren bu körfezin yer aldığı kanyon da, Orenj Dağlarından gelen nehrin aşındırmasıyla oluştu. Adriyatik’in bu eşsiz manzarasını ölümsüzleştirmek isteyenler fotoğraf makinelerini yanına almayı unutmamalı.

4. Sveti Nikola Adası

Adriyatik sularında yüzme ve sıcacık güneşin altında dinlenme hayali kuranlar, Karadağ’ın Havaii’si olarak anılan Sveti Nikola Adası sizin için oldukça ideal. Budva şehrinden bot taksi ve sandallarla ulaşım sağlanan bu tatil adası, deniz, kum ve güneş turizminin yanı sıra bozulmamış doğası ve huzurlu atmosferiyle de öne çıkıyor.

5. Skadar Gölü

Gürültüden ve karmaşadan uzaklaşıp doğayla iç içe zaman geçirmek isteyenlere kucak açan Skadar Gölü, bahar ve yaz aylarında bölgeye gelen yerel halkın ve turistlerin en sık ziyaret ettiği yerlerden biri. Özellikle piknik ve doğa yürüyüşü yapmak isteyenlerin gözdesi olan Skadar Gölü, şahane manzarasıyla da hafızalara kazınıyor.

6. Sveti Stefan Adası

Yerleşimin başladığı ilk yıllarda karayla bağlantısı olmayan küçük bir balıkçı kasabası olan Sveti Stefan Adası, Budva şehrinde yer alıyor. Geçmişi 15. yüzyıla dek giden bu ada, günümüzde ise ünlü bir otel zincirinin özel mülkü konumunda. Claudia Schiffer ve Sofia Loren gibi dünyaca ünlü isimlerin tatil için tercih ettiği bu adayı anakaraya bağlayan bir yol mevcut.

Eğer siz de Karadağ’ın bu birbirinden etkileyici turistik noktalarını ziyaret etmek istiyorsanız, Karadağ uçak bileti kampanyalarına göz atabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here