Uçak Bileti

Budva gezilecek yer zenginliği bakımından Adriyatik‘in ve Avrupa‘nın en ünlü tatil beldelerinden. Mini Dubrovnik olarak adlandırılan şehir sahip olduğu doğal güzellikleri ve denizi ile gezginleri kendine hayran bırakıyor. Bu yüzden eğer yaz aylarında şehri ziyaret etmeyi planlıyorsanız mayonuzu almayı unutmayın. Özellikle Rusya ve çevredeki ülkelerin jet sosyetesinin akınına uğrayan bu şehrin Balkan turu düşünen gezginlerin gezi rotalarında yer alması gerekiyor.

Budva’da Görülmesi Gereken Yerler

1. Old Town 

Budva’nın yoğun ilgi gören bölgelerinden biri olan Old Town (Stari Grad), Budva’nın güney ucunda yer alan kayalık bir zemin üzerinde konumlanıyor. Yunan ve Romalılara ev sahipliği yapan bölgede günümüze kadar ulaşmış olan yapıların büyük çoğunluğu ise Venedik hâkimiyeti altındayken yapılmıştır. Kale duvarları arkasında kalan Old Town’ın taş sokaklarında gezerken kendinizi Orta Çağ döneminde hissedebilirsiniz.

2. Budva Şehir Müzesi

Old Town’da bulunan Budva Şehir Müzesi’nde, 1957-1958 yıllarında yapılan arkeolojik kazılar sonucu çıkarılan materyaller sergileniyor. Müzede Yunan, Roma ve Bizans döneminde kalma parçalar, geleneksel kıyafetler, denizcilik ekipmanları, silahlar, mobilyalar ve günlük eşyalardan örnekler bulabilirsiniz.

Mobil Uygulama

3. Budva Modern Galerisi

Yugoslavya dönemine ait modern sanat ürünlerini bulabileceğiniz Budva Modern Galerisi, Budva Şehir Müzesi’ne oldukça yakın. Galeride sergi düzenleyen sanatçıların her biri en az bir eserini galeriye bağışlamış ve ortaya 400 modern sanat eserine sahip bu oluşum çıkmış. Modern sanata ilginiz ve vaktiniz varsa galeriyi mutlaka gezmelisiniz.

4. Sveti Stefan

Sveti Stefan adasının tarihi 15. yüzyıla kadar uzanıyor. Önceleri kara ile bağlantısı olmayan bir balıkçı kasabası olan Stevi Stefan daha sonra ünlü bir oteller zincirinin adayı otuz yıllığına kiralaması sonucunda apayrı bir işlev kazanarak Prenses Margaret, Sylvester Stalone, Claudia Schiffer ve Sofia Loren gibi dünyaca ünlü yıldızları ağırladı. Ada, Budva merkezine 15 dakikalık bir mesafede.

5. Sveti Nikola Adası

Hawaii olarak adlandırılan Sveti Nikola Adası Budva’ya yalnızca bir kilometre uzaklıkta. Üç adet de kumsalı bulunan adaya bot taksi ya da sandalla ulaşım sağlanıyor. Bot taksinin ücreti gidiş-dönüş ortalama 3-5 euro. Doğal yapısı bozulmadan kalan adada çok sayıda farklı bitki ve hayvan çeşidi görebilirsiniz.

6. Etnoğrafya Müzesi

Budva’nın köklü tarihine rağmen bu müze sadece son yirmi yıllık süreci yansıtan Etnoğrafya Müzesi’nde Budva tarihi ile ilgili resimli bilgilere ulaşabilirsiniz. Ayrıca Helenistik döneme ait eserler, vazolar, takıların da sergilendiği müzede Yunan, Romalı, Bizans, Slav ve Budva’yı etkileyen diğer topluluklarla ilgili eserler de görülebilir.

Budva’ya Türkiye’den direkt uçuş bulunmuyor. Bu nedenle Podgorica uçak biletinizi alıp şehre ulaştıktan sonra otobüsler aracılığıyla Budya’da gidebilir ve Balkanların bu eşsiz şehrini yakından tanıyıp unutulmaz bir seyahat yapabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here