Uçak Bileti

Karadağ‘ın güneybatısında, Kotor Körfezi kıyısında yer alan Herceg Novi, 700 yıllık tarihi geçmişi ile bölgenin en eski yerleşim yerlerinden biri. Orjen Dağı eteklerinde kurulu olan şehir muhteşem manzarası, orta çağ esintili sokakları ve huzurlu atmosferi ile Karadağ’ın en güzel yerlerinden.

Çok iyi korunarak günümüze ulaşan Old Town bölgesindeki ihtişamlı yapıları, etkileyici Barok Savina Manastırı ve Luštica Yarımadası’ndaki plajları ile Herceg Novi, yaz aylarında ziyaretçi akınına uğruyor.

Herceg Novi

Herceg Novi

Karadağ’ın en önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Herceg Novi, ülkenin güneybatısında, Kotor Körfezi kıyısında uzanan 30 bin nüfuslu küçük bir şehir. Karadağ ile Hırvatistan sınırındaki şehir Adriyatik Denizi’nin güzelliklerini yansıtıyor.

Günümüzde Rus ve Ukraynalıların turizm yatırımları ve ilgisi ile bir hayli hareketlenen şehir, tarihi kaynaklarda daha çok İtalyanların verdiği isim olan Castelnuovo (Yeni Kale) olarak biliniyor. 1382’de Bosna Kralı tarafından kurulan şehir, 1482’de Osmanlı İmparatorluğu egemenliğine girmiş.

Mobil Uygulama

Şehirde Jok Megdan olarak bilinen meydan ismini Osmanlı egemenliği döneminde Osmanlı komutanına yerel direnişçilerin teklif ettiği düelloya verilen ‘Düello yok’ cevabından alıyor. Bu cevaptan sonra Türkçe ‘Yok Meydan’ kelimesi Jok Megdan’a dönüşmüş. Herceg Novi 1687’ye kadar Osmanlı egemenliğinde kalmış.

Osmanlı’nın ardından Venedik, Avusturya-Macaristan ve Sırp Krallığı’nın hakimiyet kurduğu şehri 1664’te ziyaret eden Evliya Çelebi notlarında şehirden ‘Her milletten korsana yataklık eden bir yer’ olarak bahsetmiş.

Herceg Novi gezilecek yerler

1. Kanli Kula

Herceg-Novi-Kalesi

Osmanlı’nın 1482’de fethettiği Herceg Novi’de yerel halkın direnişi nedeniyle çok kanlı çatışmalar yaşanmış. Bu çatışmalar sırasında 2,000’den fazla Osmanlı askeri hayatını kaybetmiş. Şehre kuş bakışı bakılan bir noktada muazzam bir manzarası bulunan Kanli Kula, Adriyatik’i soluksuz izleyebileceğiniz, tarihi bir kale.

2. Herceg Novi Old Town

Herceg Novi Old Town

Herceg Novi’nin zengin tarihi mirasına tanık olabileceğiniz Old Town bölgesi yerel dilde Stari Grad olarak anılıyor. Yaz aylarında festival, konser ve etkinliklerin yapıldığı bu bölgede şehrin sembol yapıları bulunuyor. Sahat Kula ve Kanli Kula Eski Şehir bölgesinin en ünlü yapıları.

3. Başmelek Aziz Mikail Kilisesi

Saint Michael Archangel
Saint Michael Archangel

Bella Vista Meydanı’nda yer alan, yapımına 1883’te başlanan ve 1905’te tamamlanan Başmelek Aziz Mikail Kilisesi (Saint Michael Archangel Church), Bizans, Romanesk ve Gotik mimari ögeleriyle eklektik bir yapıya sahip. Kilise, küçük bir Sırp Ortodoks kilisesi olmasına rağmen şehrin en önemli kutsal mekanlarından biri olarak kabul ediliyor.

4. Herceg Novi plajları

Karadağ’ın yaz aylarında ziyaretçi akınına uğrayan kentlerinden Herceg Novi, Kotor Körfezi çevresinde irili ufaklı plajları ile Adriyatik Denizi’nin tadını çıkarmak isteyenler için tam anlamıyla bir cennet. Şehrin en ünlü plajları Zalo, Topla, Lazaret, Sandy Beach, Lalovina, Rafaello ve Beach Meljine.

En uygun Karadağ uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here