Uçak Bileti

Avrupa‘nın en büyük kanyonu unvanını taşıyan Tara Kanyonu, Tara Nehri Kanyonu ismiyle de biliniyor. Karadağ’ın Bistrica Bölgesi’nden başlayan Tara Kanyonu, Bosna-Hersek’in Hum Bölgesi’ne kadar uzanıyor. 

82 km uzunluğa sahip olan Tara Kanyonu’nun son 36 kilometresi Bosna-Hersek ile Karadağ arasında doğal sınırı oluşturuyor. Muhteşem doğal yaşamı, endemik bitki türleri ve etkileyici atmosferi ile kanyon yemyeşil bir doğanın içerisinde 2 bin metreyi aşan dağlarıyla muhteşem yürüyüş parkurlarına sahip.

Karadağ uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Tara Kanyonu

Dünyada Amerika Birleşik Devletleri’ndeki (ABD) Büyük Kanyon’dan (Grand Canyon) sonra en büyük ikinci unvanına sahip olan Tara Kanyonu, Avrupa’nın en büyük kanyonu.

Gök mavisi Tara Nehri’nin kanyon boyunca ilerlediği muhteşem bir doğal güzelliğe sahip olan bölge, yaz aylarında yürüyüş severleri, kış aylarında ise kayak tutkunlarını ağırlıyor. Göz alıcı rafting parkuru ile Avrupa’da en gözde rafting alanları arasında yer alan Tara Kanyonu, doğa severler için tam anlamıyla cennetten köşe.

Etkileyici dik yamaçlarının arasından Tara Nehri’nin aktığı Tara Kanyonu’nda Žabljak’tan hareket eden günlük turlarla rafting ve doğa yürüyüşü gibi aktiviteler yapılıyor. Kanyonda rafting sezonu mayıs ve eylül arasındaki dönem olarak kabul ediliyor.

Rafting ve günlük turlar için Eko Piva ve Tara River Express şirketleri en bilinen, güvenilir şirketler. Tara Kanyonu’nun iki kıyısını halatlarla birleştiren Red Rock Zip Line şirketi adrenalinden hoşlanan macera severlere hizmet veriyor.

Tara Köprüsü’nün yanında yer alan zipline hattı toplamda 360 metre uzunluğunda. Zipline hattının kanyondan yüksekliği ise 160 metre. Maksimum 50 km hızla ziplineda hareket eden macera severler 45-50 saniye içerisinde zipline’ın diğer tarafına geçiyor. Zipline etkinliği de tıpkı rafting gibi mayıs-eylül döneminde yapılıyor.

Biogradska Gora Ulusal Parkı

Tara Kanyonu yakınında görülmesi gereken önemli milli parklardan biri de Biogradska Gora Ulusal Parkı.

Karadağ’ın merkezindeki Tara ve Lim Nehirleri arasında yer alan Biogradska Gora Ulusal Parkı, pırıltılı göller, hızla akan nehirler, yemyeşil doğa ve Avrupa’nın son bakir ormanlarından bir tanesine sahip.

Karadağ’ın en küçük ulusal parklarından biri olmasına rağmen Biogradska Gora, zengin flora-faunasıyla inanılmaz bir çeşitlilik gösteriyor. Pek çok ziyaretçi parkın tam kalbindeki geniş bir buzul olan Biograd Gölü’nü ziyaret ediyor.

Burada yer alan Villa Jelka, çeşitli doğa etkinlikleri düzenlemenin yanı sıra, otantik ahşap çoban kulübelerinde uyuyabileceğiniz Etno Village Vranjak’ı da işletiyor. Yürüyüş severler için nefis bir rota.

Tara Kanyonu’na nasıl gidilir?

Tara Kanyonu, Karadağ’ın kuzey batısında Bosna-Hersek’e çok yakın bir konumda, sınır hattında yer alıyor. Türkiye’den Karadağ’ın başkenti Podgorica ya da Bosna-Hersek’in başkenti Saraybosna’ya uçakla gittikten sonra özel araçla kanyona ulaşım sağlanıyor. Her iki seçenekte de en az 3 saat, zorlu ve engebeli yollarda seyahat etmeyi göze almak gerekiyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here