Uçak Bileti

Güneydoğu Asya’nın gözde tatil destinasyonu Tayland‘ın, dünyaca ünlü turizm adası Phuket, bembeyaz renkli kumsalları, tropik bitki örtüsü, sıcak iklimi, egzotik kültürü, etkileyici Budist tapınakları ve sokak lezzetleri ile dünyanın dört bir yanından seyahat severleri ağırlıyor.

Tayland’ın güneyinde, Andaman Denizi’nin kıyısında, ana karaya bir köprü ile bağlanan Phuket, tam anlamıyla bir cennet. Çin mimarisini yansıtan Old Phuket Town’da gezinti, enfes Maya Beach ile Phi Phi Island’da deniz keyfi ve fil safarisi turları adada öne çıkan etkinlikler arasında. Phuket sualtı yaşamı ve su sporlarına elverişli iklimiyle benzersiz bir tatil rotası.

Phuket uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Phuket Gezilecek Yerler

1. Patong Plajı

Mobil Uygulama

Patong Plajı, Phuket’in en popüler plajı olmasının yanı sıra aynı zamanda adanın kalbi olarak da biliniyor. Plajda, gündüzleri kumsalda saatlerce güneşlenip, yüzme, tekne turu ve su sporları aktivitelerine katılabileceğiniz plajda, geceleri ise yüzlerce bar, pub, canlı müzik barları, go-go barları, club, disco ve kabarede eğlencenin tadını çıkarın.

2. Eski Şehir Bölgesi

Çin ve kolonyal mimarinin etkilerinin görüldüğü Phuket’in eski şehir bölgesi (Phuket Old Town), birçok mağaza, kafe, bar ve restoranın yer aldığı hareketli bir bölge. Thalang Caddesi ile Phang Nga, Krabi, Dibuk ve Yoawarat ve çevresini oluşturan bölgede caddenin her iki tarafındaki Çin-Portekiz yapılarının çoğu, dükkân, otel, restoran ve müzeye dönüştürülmüş.

3. Chalong Tapınağı

Ada merkezinin güneyinde yer alan Chalong Tapınağı (Wat Chalong), Phuket’te bulunan 29 Budist tapınağı arasında en önemlisi. Phuket’in en görkemli Budist tapınağı olan Wat Chalong, ince işlenmiş bir mücevher gibi duran mimarisi ile büyüleyici bir görünümde. Sanatsal bir iç dizayn ve bahçe tasarımına sahip tapınak, ölenlerin ruhları için çatapat patlatılması ve 1876’daki isyanın bastırılmasında katkısı olan keşişlerin heykelleri ile ünlü.

4. Ko Tapu Adası 

Ko Tapu Adası, James Bond: The Man With Golden Gun filminin çekildiği yer olması nedeniyle daha çok James Bond Adası olarak biliniyor. Phang Nga Körfezi’nde konumlanan ada maymunları, bembeyaz kumsalları ve zümrüt yeşili denizi ile muhteşem bir yer.

5. Büyük Buda Heykeli

45 metrelik devasa boyutları ile muhteşem bir görünüme sahip olan, Phuket’in sembollerinden Büyük Buda Heykeli (Big Buddha), Chalong Tepesi’nde yer alıyor. Şehrin en yüksek bölgelerinden biri olan Chalong Tepesi’nden Phuket’in eşsiz panoramik manzarasını da izleyebilirsiniz.

6. Khao Praew Thaeo Milli Parkı

Khao Praew Thaeo Milli Parkı, adanın kuzeyinde, yağmur ormanlarının arasında şelaleleri ile ünlü bir doğal rezerv alanı. Milli park alanı içerisinde uzun yürüyüşler yapabileceğiniz, şelaleler çevresinde güzel zaman geçirebileceğiniz işaretlenmiş alanlar bulunuyor. Zengin flora ve faunasıyla muhteşem dev ağaçların arasında yaban domuzu, kirpi, geyik, maymun, kobra, piton, kertenkele, tilki, sincap ve birçok kuş türünü görebilirsiniz.

7. Phromthep Burnu ve Seyir Terası

Promthep Burnu (Promthep Cape), Phuket’in güneyindeki en uç nokta. Gün batımı zamanı yüzlerce ziyaretçinin akın akın geldiği burun, adanın en popüler cazibe merkezlerinden. Promthep Burnu’na yakın bir noktada bulun Seyir Terası (View Point) ise Phuket’in eşsiz manzarasına bütünüyle tanık olabileceğiniz nadir yerlerden. Yine burada bulunan Brahma Mabedi de etrafında bulunan fil heykelleri ile dikkat çeken yapılar arasında bulunuyor.

8. Phuket Kelebek Bahçesi ve Böcek Dünyası

Tayland’da yaşayan kelebek ve böcek türlerini inceleyebileceğiniz bir müze olan Phuket Kelebek Bahçesi ve Böcek Dünyası (Phuket Butterfly Garden and Insect World), doğaya ilgisi olanların es geçmediği bir yer. Herkesin ziyaret etmeye cesaret edemeyeceği Phuket Kelebek Bahçesi ve Böcek Dünyası, 40’a yakın farklı canlı türü ile meraklıları ağırlıyor.

9. Maymun Adası

Maymun Adası (Monkey Island), Panwa Burnu’nun sonunda yer alıyor. Ada, yürüyerek veya kano kiralayarak ulaşılabilen bir koruma bölgesi. Maymunları daha yakından görmek isterseniz, bazen agresif olabileceklerini ve kimi durumlarda saldırgan olabileceklerini göz önünde bulundurun.Tayland’ın gözde turizm adası Phuket, doğal güzellikleri, kristal denizi, renkli gece hayatı ve dünyanın farklı yerlerinden gelen binlerce ziyaretçinin buluştuğu sokaklarıyla keyifli bir seyahat deneyimi yaşatıyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here