Uçak Bileti

Komşumuz Yunanistan, Türk seyahat severlerin yurt dışında en çok ziyaret ettiği ülkelerden biri. 3 bini aşkın ada ve kayalığa sahip olan ülkenin Ege Denizi’ndeki birçok adası yaz aylarında turist akınına uğruyor. Mikonos, Santorini, Rodos gibi adalar Yunan Adaları arasında öne çıkan destinasyonlardan.

Yunanistan’ı ziyaret etmek isteyen bordo (umuma mahsus) pasaport sahibi Türk vatandaşlarının Schengen vizesi alması gerekiyor. Yeşil ve gri pasaportlular vize almadan 180 gün içerisinde 90 günü aşmadan Yunanistan’a seyahat edebiliyor.

Schengen vizesi ile uğraşmadan Yunan Adaları Kapı Vizesi alarak bazı Yunan Adaları’nı ziyaret etmek mümkün. Schengen vizesinin evraklarını toplamak istemeyen, vize sürecinde stres yaşamamak isteyenler için Yunan Adaları Kapı Vizesi gerçekten hayat kurtarıcı.

Yunanistan uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Kapı Vizesiyle Gidilen Yunan Adaları

Yunan Adaları Kapı Vizesi, Yunanistan’ın Türkiye kıyılarına yakın olan, Ege Denizi’nde konumlanan 7 adasında geçerli. 7 gün geçerliliği bulunan vize ile adalara ilk giriş tarihinden itibaren Türkiye’ye dönmeden bir hafta zaman geçirebiliyorsunuz. Kapı vizesi ile seyahat edenler kapı vizesinin geçerli olduğu bu adalar arasında da geçiş yapabiliyor.

Kapı vizesi için pasaportun fotoğraflı sayfasının fotokopisi, 2 biyometrik fotoğraf, vize başvuru formu, gidiş-dönüş feribot bileti, konaklama olacaksa otel rezervasyonu, son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren banka ekstresi ve kimlik fotokopisi isteniyor.

Yunan Adaları Kapı Vizesi uygulaması 1 Nisan-30 Eylül tarihleri arasında geçerli.

1. Ayvalık-Midilli

Yunanistan’ın Kuzey Ege’de yer alan Midilli (Lesbos) adasına Ayvalık’tan geçiliyor. Feribotla bir saat 15 dakika süren bir yolculuğun ardından Midilli adasının merkez şehri Mytilene’ye ulaşılıyor.

Midilli Adası Kapı Vizesi Ücreti: 55 euro

2. Kuşadası-Sisam

Yunanistan’ın Sisam Adası’nın orijinal ismi Samos. İzmir’in Seferihisar ilçesindeki Sığacık Teos Marina’dan da gidilebilen Sisam adasına kapı vizesi ile ulaşım için Kuşadası Limanı’nın kullanılması şart. Kuşadası-Sisam feribot yolculuğu 1,5 saat sürüyor.

Sisam Adası Kapı Vizesi Ücreti: 55 euro

3. Bodrum-Kos

Turgutreis’in hemen karşısında yer alan, Türkiye’ye en yakın Yunan adalarından biri olan Kos’a (İstanköy) Bodrum ve Turgutreis’ten düzenli feribot seferleri var. Turgutreis’ten 25 dakikada, Bodrum’dan ise 45 dakikada Kos’a gidilebiliyor.

Kos Kapı Vizesi Ücreti: 60 euro

4. Çeşme-Sakız

Yunanistan’ın damla sakızı ağaçlarıyla tanınan Sakız Adası’na İzmir’in Çeşme ilçesinden 30 dakikalık bir yolculukla ulaşılıyor. Yunanların Chios adını kullandığı Sakız Adası’nda orta çağ esintili çok sayıda tarihi köy ve onlarca bakir plaj var.

Sakız Adası Kapı Vizesi Ücreti: 55 euro

5. Bodrum/Marmaris/Fethiye-Rodos

On İki Adalar arasında en büyük yerleşim yeri ve nüfusa sahip olan Rodos, aynı zamanda önemli sayıda Türk azınlığın yaşadığı ada. Malta Şövalyelerinden Venediklilere, Osmanlı’dan Bizans’a kadar farklı devletlerin izlerini taşıyan ada muhteşem bir gezi rotası.

Rodos’a Bodrum, Marmaris ve Fethiye’den feribot seferleri yapılıyor. Yolculuk 45 dakika ile 1,5 saat arasında değişiyor.

Rodos Kapı Vizesi Ücreti: 65 euro

6. Kaş-Meis

Yunanistan’ın ana karaya en uzak toprak parçası olan Meis, Akdeniz’de Kaş’ın hemen yanı başında, Kaş’a sadece 2.7 km mesafede konumlanıyor. Yaz aylarında nüfusu artsa da adada toplam 500’e yakın kişi yaşıyor. Kaş’tan Meis’e yaz döneminde her gün düzenli feribot seferleri var.

Meis Kapı Vizesi Ücreti: 65 euro

İlginizi Çekebilecek Diğer Vize Makaleleri
E-vize nedir?
Vize sponsor nedir?
Öğrenci vizesi nasıl alınır?
Transit vize nedir?
Vizesiz gidilecek ülkeler
Vize isteyen ülkeler
Schengen vizesi nedir?

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here