Uçak Bileti

Komşumuz Yunanistan, özellikle yaz aylarında Türk seyahat severlerin sıklıkla ziyaret ettiği yabancı ülkelerden. Güneş, kum ve denizin keyfini sonuna kadar çıkarma hevesinde olan ziyaretçileri ağırlayan Yunan Adaları, hoş tatil anılarına ev sahipliği yapıyor.

Yunanistan’ın Kiklad Adaları’nda bozulmamış kültürü ve sımsıcak insanıyla sizi sarmalayan şirin ada köylerini keşfe çıkabilir, tekne turları ile irili ufaklı adaları, koyları ve plajları ziyaret edebilir, antik mağaralardaki ışık oyunlarıyla büyülenebilir veya dilerseniz kristal sularda rengarenk balıkların ardı sıra dalabilirsiniz. Kiklad Adaları’nın üyelerinden Nakşa, İstendil, Yamurgi, Siroz ve Andıra başta olmak üzere hemen her adada çok sayıda açık yürüyüş parkuru yer alıyor.

Yunanistan uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Görülmesi Gereken Kiklad Adaları

Santorini‘de, gün batımını Fira ve Oia’da izleyin.

Mobil Uygulama

Siroz‘da, Kiklad’ın en muhteşem yerleşim yerlerinden biri olan görkemli Hermupolis’i görün.

Andıra‘da, neoklasik Andıra kasabalarını gezin.

İstendil‘de, dev granit kayaların ile fotoğraflayın ve Volax Platosu’nu görün.

Yamurgi‘nin bozulmamış Tholaria ve Langada Köyleri’ni keşfedin.

Bara’da, Lefkes, Marpissa ve Prodromos dağ köylerinde bir gün geçirin.

Mikonos‘ta, yel değirmenlerini görün ve dalgaların vurduğu küçük Venedik’i deneyimleyin.

Köklü uygarlıklara ev sahipliği yapan Kiklad’da pek çok antik kent ve yine antik dönemlere ait, dünyaca ünlü heykel bulunuyor. Hemen hemen her adada en az bir antik buluntu var.

İstendil’deki 19. yüzyıl Panagia’sı, Venedik Kayası, Bara’daki erken Bizans Ekatontapiliani’si, Minos Pompeisi, hâlen Louvre Müzesi’nde sergilenen Milo Venüsü, Nakşa ve Mürted’in antik Karthaia’sı, Yamurgi’deki 11. yüzyıl Hozoviotissa Manastırı ve Santorini’nin Tarih Öncesi Thera’sı Kiklad’ın bir başka yüzü.

Her birinde kendine has yapısal ve kültürel özelliklerin bulunduğu Kiklad’da sayısız müze var. Ancak en önemlileri, Andıra’da Çağdaş Sanat ve Arkeoloji’si, Siroz’da Hermupolis’deki Endüstri Müzesi, Yamurgu’da Arkeoloji Müzesi; Değirmenlik’te Venus de Milo’nun kopyasının olduğu Maden ve Arkeoloji müzeleri, İstendil’de Elburgaz’daki Mermer El Sanatları Müzesi, Nakşa’da yer alan Arkeoloji ve Venedik müzeleri, kültürün izini sürenlere karşı koyulamaz tekliflerde bulunuyor.

Yunanistan’ın turizm cenneti Kiklad Adaları’na başkent Atina üzerinden feribot ya da uçakla ulaşma şansınız var. Atina’ya İzmir ve İstanbul’dan Türk Hava Yolları, Olympic Air, Aegean ve Pegasus Havayolları’nın direkt seferleri var.

Türkiye’den Atina aktarmalı olarak ulaşabileceğiniz bu adalara dilerseniz Türk kıyılarına yakın olan Yunan adalarına feribotla geçtikten sonra bir aktarma yaparak feribotla da geçme şansınız bulunuyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here