Uçak Bileti

Türkiye‘de tatil denildiğinde aklınıza hangi destinasyonlar geliyor? Bodrum, Alaçatı, Antalya gibi yerleri söyleyen, bilen ve tüketenlerdenseniz yeni yerlere yelken açmanın vakti çoktan gelmiş olsa gerek.

Ülkemizin dört bir yanında sakin yaşamı, huzurlu atmosferi, tablo gibi sokakları ve özgün mimari yapılarıyla birbirinden güzel, keşfedilmeyi bekleyen köyler bulunuyor. Bilindik yerlerden sıkılan, şehir yaşamından ve kalabalıktan uzaklaşmak istiyorsanız bu köyler tam da size göre.

Türkiye’de Keşfedilmeyi Bekleyen 6 Köy

1. Eski Doğanbey, Söke

Aydın’ın Söke ilçesi sınırlarında bulunan Eski Doğanbey Köyü, Cumhuriyet’in ilk yıllarına kadar ağırlıklı olarak Rum vatandaşların yaşadığı bir yerdi. Mübadele Anlaşması ile köyde yaşayan Rumlar Yunanistan’a gönderilip, Yunanistan’daki Türkler köye yerleştirildikten sonra köyün kaderi değişti. Yunanistan’da tarım ve hayvancılıkla uğraşan Türk nüfusun köyde yapacak bir şey bulamaması nedeniyle köyü terk etmesi, köyü hayalet bir yerleşim yerine çevirdi.

Mobil Uygulama

Uzun yıllar kendi halinde, sessiz ve insan etkisinden uzak kalan Eski Doğanbey, yıllar sonra İstanbul’dan gelen yatırımcılarla ayağa kalktı. Köydeki taş evler bir bir onarıldı, özgün mimari doku korundu. Doğayla iç içe huzurlu bir atmosferi olan Eski Doğanbey tam anlamıyla tablo gibi bir yerleşim yeri.

İzmir uçak bileti seçeneklerine göz atın.

2. Birgi, Ödemiş

Birgi, İzmir’in Ödemiş ilçesine bağlı bir mahalle. Aydınoğulları Beyliği’ne başkentlik yapan bu şirin yerleşim yeri tarihi ahşap evleri, arnavut kaldırımlı taş sokakları, Beylikler Dönemi mimarisini yansıtan kutsal mekanları ve sivil yapıları ile tarihi dokusunu koruyarak günümüze gelmeyi başaran yerlerden.

Osmanlı’nın en önemli, örnek kabul edilen, sembol yapılarından Çakırağa Konağı’na da ev sahipliği yapan Birgi’de zeytin ve zeytinyağı üretimi ile hayvancılık yapılıyor. Köyün sokaklarında dolaşırken zamanda yolculuk hissi yaşıyorsunuz.

3. Lübbey, Ödemiş

İzmir’in Ödemiş ilçesinde, sırtını yasladığı tepelerin ardında sessizliğe gömülen Lübbey, günümüzde birkaç hanenin yaşadığı hayalet bir köy. Köyde yaşamın devamlılığını sağlayacak herhangi bir üretim faaliyeti olmadığından köyün son sakinlerinin de çok yakın bir gelecekte kente göç etmesi bekleniyor.

Kırmızı kiremitli çatılarıyla harap haldeki köy evleri muhteşem fotoğraf karelerine hayat verirken, zamanın etkilerini köyün her bir köşesinde görmek mümkün.

4. Misi, Bursa

Bursa’nın Nilüfer ilçesi sınırlarında, şehir merkezine 12 km uzaklıktaki Misi Köyü’nün tarihi geçmişi günümüzden 2 bin yıl öncesine uzanıyor. Resmi adı Gümüştepe olan köy, betona ve şehirleşmeye yenilmemiş tarihi dokusu ile büyük şehirlerdeki karmaşa ve kalabalıktan uzak, huzurlu bir atmosfere sahip. Köye gitmişken meşhur Çocuk Kütüphanesi’ni ziyaret etmeyi unutmayın.

5. Söğüt, Marmaris

Ege ve Akdeniz esintili, 2 bin kişilik nüfusu ile Marmaris’e 2 saat uzaklıktaki Söğüt Köyü, birçok kişinin hayallerini süsleyen tipik bir Ege kasabası. Köyde bulunan Thyssanos antik kentinin kalıntıları köyün tarihi geçmişinin antik döneme kadar uzandığını doğruluyor. Yunanistan’ın Simi adasını karşıdan gören köy mis gibi deniz kokan sokaklarıyla son yıllarda şehir yaşamından uzaklaşmak isteyenlerin kaçamak yaptığı yerlerden birine dönüşmüş.

6. Adatepe

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi sınırlarında bulunan Adatepe Köyü, Kazdağları’nın yemyeşil mirasının üzerinde Zeus Altarı gibi tarihi ve mitolojik bir öykünün yanı başında kurulu. Yakın geçmişe kadar kaderine terk edilen köy, şehir hayatını bırakıp kırsal bölgelere yerleşmek isteyenlerin ilgisiyle bir anda popülerleşmeye başladı. Köydeki eski taş evler usta kişilerin elinde ayağa kaldırılırken bu evlerin birçoğu günümüzde butik otel olarak hizmet veriyor. Köyün meydanındaki kahvehanede gelip geçeni izlerken, iyi ki buraya gelmişim duygusunun tadını çıkarın.

Edremit uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here