Uçak Bileti

Türkiye, doğal güzellikleri ile dünyanın en şanslı ülkelerinden. Batıdan doğuya ülkemizin dört bir yanında yemyeşil doku, şelaleler, göller, kamp alanları ve muhteşem koylarla muhteşem tatil olanakları sunuyor.

Son yıllarda kampçılık ve doğaya olan ilginin de artmasıyla birçok seyahat sever yeşil rotalar üzerinde tatil planları yapıyor. Yeşile doymak, temiz havanın tadını çıkarmak isteyenler için Türkiye’nin dört bir yanından alternatif rotalar bu yazıda.

Yeşile Doymak İsteyenlere Türkiye’de Alternatif Rotalar

1. Göynük, Bolu

Bolu’nun Göynük ilçesi İstanbul ve Ankara’ya yakın konumuyla doğayla iç içe tatil yapmak isteyenlerin gözdesi. Yemyeşil ağaçlarla bezeli derin bir vadinin içerisinde yer alan Göynük, geleneksel mimariye sahip ahşap konakları ve yerel üreticilerin ürünlerini sergilediği tezgahları ile huzurlu bir seçenek.

Mobil Uygulama

2. Yeşilyurt, Çanakkale

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi sınırlarında yer alan Yeşilyurt Köyü, son dönemde İstanbullu akınına uğrayan şirin bir yerleşim yeri. Dünyada oksijen seviyesinin en yüksek olduğu yerler arasında bulunan Kaz Dağları’nda bulunan köy restore edilip ayağa kaldırılan taş evleri, şirin butik otelleri ve temiz havasıyla şehirden kaçışın adreslerinden.

3. Şirince, İzmir

İzmir’in Selçuk ilçesine 8 km uzaklıktaki Şirince Köyü, İzmirlilerin hafta sonları kahvaltıya gittiği, üzüm bağları, meyve ağaçları ve huzurlu atmosferi ile tanınıyor. Nesin Vakfı Matematik Köyü, Tiyatro Medresesi, kilisesi ve Nişanyan Hotel ile sembol yapılara sahip olan köyün mimari dokusu da korunmuş durumda. Arnavut kaldırımlı sokaklarında dolaşırken şehir yaşamının stresinden uzaklaşmanın tadını çıkarabileceğiniz köyde kumda pişen Türk kahvesini mutlaka deneyin.

İzmir uçak bileti seçeneklerine göz atın.

4. Amasra, Bartın

Amasra, Batı Karadeniz’in küçük şehri Bartın’ın Karadeniz kıyısındaki doğayla bütünleşen ilçesi. Bartın şehir merkezine 16 km uzaklıkta bulunan ilçe upuzun sahili, yemyeşil doğanın Karadeniz’le buluştuğu engebeli coğrafi yapısı ile tarihi ve doğal güzellikleri bir arada sunuyor.

5. Maçahel, Artvin

Yeşil ve doğa deyince Doğu Karadeniz’siz bir listeden söz etmek yanlış olur. Artvin’in Borçka ilçesinde bulunan Maçahel Yaylası, Türkiye ve Gürcistan sınırı boyunca uzanıyor. Yaylanın Türkiye bölümünde kalan kısmı Maçahel olarak adlandırılıyor. Ulaşımın zor olması nedeniyle vahşi yapılaşma tehdidinden uzak kalan yayla insanı çarpacak kadar yüksek oksijen seviyesine sahip. Yeşilin yüzlerce tonuna tanık olabileceğiniz yaylada kamp yapmak ve ahşap pansiyonlarda konaklamak mümkün.

Artvin uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Seyahatini tek bir destinasyonla sınırlandırmak istemeyenler için İzmir’den başlayan ve Fethiye’ye kadar uzanan Güney Ege rotası ya da Ordu’dan başlayıp Gürcistan’ın Batum şehrine kadar uzanan Orta ve Doğu Karadeniz rotası yemyeşil, tarihle iç içe, bolca huzur sunan alternatifler arasında.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here